Broilerin fileepihveistä saa nopeasti ja vaivattomasti
maukkaan aterian. Voisihan ne pelkästään vaan paistaa, mutta kun olen sellainen
kastikefriikki, pitää pihvin päällä olla aina jotain kostuketta. Mutta tänään
ei niitä iänikuisia pippuri- tai edes bearnaiskastikkeita huolittu, vaan tein sopivasti kirpeän soossin karpaloista ja vaahterasiirapista. Mukaan vielä
pikkuisen terästystä sambal oelak-kastikkeesta (sriracha myös kävisi) sekä
kokojyväsinapista.
Jääkaapissa odotti myös 2 luomu munakoisoa, joten niistä
kokkailin pehmeän pyreen. Mieheni totesi ensimmäisestä lusikallisesta pyrettä,
että onpa erikoista, vaan kun karpalobroileri ja munakoisopyre olivat yhdessä
lautasella, niin johan mieli muuttui ja suu kääntyi hymyyn. Hänen sanoin maut
kuulemma kompensoivat toisiaan täydellisesti. No jes, olin siis onnistunut!
KARPALOINEN BROILERIN FILEEPIHVI JA PAAHDETTU MUNAKOISOPYREE (4:lle)
Raaka-aineet:
- 4 broilerin fileepihviä
- suolaa
- öljyä paistamiseen
Kastike:
- 1 dl karpaloita + vajaa ½ dl kokonaisia
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl öljyä
- ½ tl sambal oelak-kastiketta/srirachaa
- 1 tl Maille wholegrain sinappia/sinappia
- suolaa, pippuria
Munakoisopyree:
- 2 kpl munakoisoa (500 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ pienen sitruunan mehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl persiljasilppua
- 1/2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 230 astetta.
Pese ja pistele haarukalla muutamia reikiä munakoisoihin.
Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paista niitä
noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on hiukan mustunut ja ne ovat kunnolla kypsyneet.
Paahda myös kuorimattomat valkosipulin kynnet samalla
pellillä, mutta muista ottaa ne pois noin 10 minuutin kohdalla.
Valmista tällä välin karpalokastike ja ota broilerin
fileepihvit huoneen lämpöön.
Mittaa kaikki aineet mixeriin (paitsi ne kokonaiset) ja jos
käytät pakastemarjoja, lämmitä kastiketta esimerkiksi mikroaaltouunissa, että
karpalot sulavat.
Jos broilerin pihvit ovat kovin paksuja, niin napauta niitä
ohkaisemmiksi lihanuijalla.
Laita öljyä pannulle ja paista broilerin pihvejä noin 2-3 minuuttia/puoli.
Mausta suolalla.
Laita valmiit pihvit uunin kestävään vuokaan ja kaada
karpalokastike pihvien päälle. Lisää nyt kokonaiset karpalot kastikkeen päälle.
Laita uuni gillivastukselle (220-230) ja anna kastikkeen paistua
pihvien päällä (noin 5-10 minuuttia)
Halkaise munakoisot ja kaavi niiden liha tehosekoittimeen.
Purista valkosipulinkynnet mukaan sekä sitruunan mehu, persiljasilppu ja kerma.
Aja soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos ja laita tarjolle salaatin kera.
Löysin kaupasta tuota kaunista Sallaroosaa
(roosakiinankaalta) ja se antoi lautaselle lisää kaunista väriä.
Blogista löytyy lisää broilerireseptejä, pääset niihin tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti