Englantilainen paimenen piiras (Shepherd`s pie) on tällä
hetkellä erittäin suosittu ruoka. Siitä on tarjolla monenlaisia reseptejä.
Itse innostuin aiemmin kokeilemaan sitä härkiksestä (ohje täältä) ja
se sai perheeltä erittäin innostuneen vastaanoton.
Paimenen piiras muistuttaa paljon meidän perinteistä jauhelihaperunasosevuokaa. Suurin ero tulee kuitenkin siitä, kun englantilaiset laittavat perunamuhennoksen kanneksi
lihapaistoksen päälle.
Tällä kertaa halusin korvata perunat kukkakaalilla. Jauheliha
maustettiin currylla ja tomaatit korvattiin paprikalla.
Voi nam ja maiskis tulipa hyvää. Tällä tavalla tehtynä paimen
piiras sopii mainiosti myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.
PAIMENEN PIIRAS (Shepherd`s pie) KUKKAKAALILLA (6:lle)
Raaka-aineet:
Muhennos:
- 1 kg kukkakaalia
- vettä keittämiseen
- 1 dl kermaa
- 200 g juustoraastetta
- suolaa, valkopippuria
Paistos:
- 600 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 iso paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 tl curryjauhetta
- ½ dl vettä
- 2 lihaliemi fondia tai suolaa tarpeen mukaan
- 1 dl kermaa
- voita vuokien voiteluun
OHJE:
Paloittele kukkakaali pienemmäksi ja laita kattilaan. Lisää
vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy.
Keitä kypsäksi (noin 10 min.) varo kuitenkin ylikeittämästä.
Kaada vesi pois ja soseuta kukkakaali sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja juustoraaste, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Aseta uunin lämpötilaksi 220 ja voitele uunivuoat/uunivuoka.
Kuumenna kukkakaalin kiehuessa paistinpannu kuumaksi. Paista ensin jauheliha melko kypsäksi.
Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulinkynnet. Pilko myös
paprika kuuutioiksi.
Lisää pilkotut sipulit sekä paprikakuutiot jauhelihan sekaan.
Mittaa curryjauhe paistokseen. Sekoittele ja paista muutama
minuutti.
Lisää paistokseen ½ dl vettä ja 1 dl kermaa sekä
lihaliemikuutiot.
Jatka paistamista, kunnes lihaliemikuutiot ovat sulaneet
paistoksen joukkoon.
Kaada jauhelihapaistos voideltuihin pikku vuokiin/vuokaan.
Annostele kukkakaalimuhennos päälle. Tee lusikalla aaltokuviota muhennoksen päälle. Halutessasi voit vielä
raastaa parmesan juustoa muhennoksen päälle.
Paista kukkakaali paimen piiraita noin 20-30 minuuttia,
kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
Tarjoa ruoka vihreän salaatin ja puolukoiden kera.
Ihanaa Sari! Mä niin tykkään kun sä osaat kaikkea tällaista mitä mä en taas osais yhtään :D Perinteisiä ja just niitä parhaimpia lohturuokia. Kiitos! Tämä kyllä sopisi Lappiin pääsiäisen ruokalistalle.
VastaaPoistaVoi kiitos Anni <3, eipä tässä suurta taitoa kyllä tarvita, ihanan helppoa ja uuni hoitaa loput. Ihan mahtaa pääsiäisen vietto sinne Lappiin <3.
Poista