Pages

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Karpaloinen broilerin fileepihvi ja paahdettu munakoisopyree




Broilerin fileepihveistä saa nopeasti ja vaivattomasti maukkaan aterian. Voisihan ne pelkästään vaan paistaa, mutta kun olen sellainen kastikefriikki, pitää pihvin päällä olla aina jotain kostuketta. Mutta tänään ei niitä iänikuisia pippuri- tai edes bearnaiskastikkeita huolittu, vaan tein sopivasti kirpeän soossin karpaloista ja vaahterasiirapista. Mukaan vielä pikkuisen terästystä sambal oelak-kastikkeesta (sriracha myös kävisi) sekä kokojyväsinapista.




Jääkaapissa odotti myös 2 luomu munakoisoa, joten niistä kokkailin pehmeän pyreen. Mieheni totesi ensimmäisestä lusikallisesta pyrettä, että onpa erikoista, vaan kun karpalobroileri ja munakoisopyre olivat yhdessä lautasella, niin johan mieli muuttui ja suu kääntyi hymyyn. Hänen sanoin maut kuulemma kompensoivat toisiaan täydellisesti. No jes, olin siis onnistunut!





KARPALOINEN BROILERIN FILEEPIHVI JA PAAHDETTU MUNAKOISOPYREE (4:lle)


Raaka-aineet:

  • 4 broilerin fileepihviä
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Kastike:

  • 1 dl karpaloita + vajaa ½ dl kokonaisia
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl sambal oelak-kastiketta/srirachaa
  • 1 tl Maille wholegrain sinappia/sinappia
  • suolaa, pippuria


Munakoisopyree:

  • 2 kpl munakoisoa (500 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ pienen sitruunan mehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1/2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 230 astetta.

Pese ja pistele haarukalla muutamia reikiä munakoisoihin.
Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paista niitä noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on hiukan mustunut ja ne ovat kunnolla kypsyneet.

Paahda myös kuorimattomat valkosipulin kynnet samalla pellillä, mutta muista ottaa ne pois noin 10 minuutin kohdalla.

Valmista tällä välin karpalokastike ja ota broilerin fileepihvit huoneen lämpöön.

Mittaa kaikki aineet mixeriin (paitsi ne kokonaiset) ja jos käytät pakastemarjoja, lämmitä kastiketta esimerkiksi mikroaaltouunissa, että karpalot sulavat.

Jos broilerin pihvit ovat kovin paksuja, niin napauta niitä ohkaisemmiksi lihanuijalla.

Laita öljyä pannulle ja paista broilerin pihvejä noin 2-3 minuuttia/puoli. Mausta suolalla.

Laita valmiit pihvit uunin kestävään vuokaan ja kaada karpalokastike pihvien päälle. Lisää nyt kokonaiset karpalot kastikkeen päälle.

Laita uuni gillivastukselle (220-230) ja anna kastikkeen paistua pihvien päällä (noin 5-10 minuuttia)

Halkaise munakoisot ja kaavi niiden liha tehosekoittimeen. Purista valkosipulinkynnet mukaan sekä sitruunan mehu, persiljasilppu ja kerma. Aja soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos ja laita tarjolle salaatin kera.


Löysin kaupasta tuota kaunista Sallaroosaa (roosakiinankaalta) ja se antoi lautaselle lisää kaunista väriä. 



Blogista löytyy lisää broilerireseptejä, pääset niihin tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti