Kampelarullat kevätsipuleilla ja sitruunainen voikastike






Olipa kiva yllätys, nimittäin se, että kampelafileet olivat tarjouksessa kalatiskillä. Silakoita ja lohta syötiin viime viikolla. Kivaa vaihtelua kalapäivän viettoon.


Kampela on siitäkin mainio kala, että se sopii mainiosti niin ruotokammoisille kuin lapsille. Muistankin, kuinka oma tytär pienenä halusi usein juuri kampelafilettä.


Tässä reseptissä ei paistella pannulla mitään, vaan ruoka valmistuu nopeasti uunissa ilman käryjä.







Kastikkeeksi sitruunaista voisulaa, johon hapokkuutta antaa lisää hillosipulit. Ihanasti hillosipulien etikkaisuus pehmeni ja tasaantui. Ne oikeastaan maistuivat makeilta, melkein kuin salottisipuleilta.

Kampelafileitä kannattaa varata normaali nälkään 2-3/ruokailija. Lisukkeeksi meillä tarjottiin parsakaalisalaattia, mutta toki ruokaisamman ateriasta saat, kun keität lisäksi perunoita.





Salaatti sisältää keitettyä parsakaalia, pinaatinlehtia, friseesalaatti, tomaattia ja keitettyjä kanamunia. Oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, sokeria, kokojyväsinappia.



KAMPELARULLAT KEVÄTSIPULILLA JA SITRUUNAINEN VOIKASTIKE


Raaka-aineet:
  • 2-3 kampelafilettä/ruokailija
  • suolaa, sitruunapippuria
  • tuoretta tilliä
  • ruohosipuli tuorejuustoa
  • kevätsipulia (yhdestä nipusta riittää 8:lle fileelle)


Voikastike 4:lle:
  • 60 g voita
  • ½ sitruunan mehua
  • 4 rkl hillosipuleja (n. 20-25 kpl)
  • tilliä


OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 200 astetta.

Lado kampelafileet leivinpaperinpäälle tummempi puoli ylöspäin.
Mausta fileitä suolalla ja sitruunapippurilla (varo ylimaustamasta kampelafile on ohut ja mieto eli ei tarvitse paljoa mausteita)

Lisää tuoretta tilliä fileille sekä 1,5 tl ruohosipuli tuorejuustoa/kampelafile.

Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa tyviosan juuret pois. Laita nippu leikkuupöydälle ja leikkaa se kahteen osaan (tasaa vihreät varret saman pituisiksi).

Valikoi sekä valkoista, että vihreää vartta noin 3-4 kpl/kalafile ja rullaa nyt kampelat.

Sido valmiit kampelarullat cocktailtikulla kiinni ja laita ne voideltuun uunivuokaan.

Valmista voikastike.

Sulata voi kattilassa, purista joukkoon ½ sitruunan mehu, lisää joukkoon hillosipulit (pieni etikkaliemi ei tee pahaa) ja revi tillistä oksia kastikkeeseen.

Kaada sulanut voikastike kampelarullien päälle ja laita vuoka uuniin.

Paista kalarullia noin 10 minuuttia kiertoilmalla (tavallinen uuni 220).

Annostele lautaselle ja lusikoi päälle voikastiketta.





Hyvää ruokahalua J

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja jos totta puhutaan, niin yllätyin itsekin miten kampela voikin olla näin hyvää :). Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  2. Kampelaa kokeiluun! Resepti vaikuttaa kivan raikkaalta. Onhan tässä jo tullut pakkasta lihoista tyhjennettyäkin..Lomautettuna on aikaa keitellä ja kokeilla uusia juttuja, joita voi viedä jopa ammattikeittiöön.Jotain hyvää siis korona- ajassakin...

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä