Peura on niin parasta, ihan super hyper hyvää, äläkä nyt
hermostu, en minä halua leveillä tai muuta sellaista, se on vaan 100 % totta.
Näin loppuvuodesta meillä on ollut mahdollisuus ostaa tätä
herkkua suoraan metsästäjältä. Koko ruho on siis kyseessä. Onneksi se tulee
valmiiksi paloiteltuna ja vakuumiin pakattuna. Ja mikä parasta, paketin päällä
lukee kyseisen ruhon osan nimi, paino ja pakkaus päivämäärä, siis äärimmäisen
hyvää palvelua. Ei taitaisi minusta tai miehestäni nimittäin teurastajaksi
olla.
Riistalihana peuraan on helppo tutustua, sillä se on mielestäni
melko miedon makuista. Maustamiseen ei oikeastaan tarvita kuin suolaa ja
pippuria. Yksi hyvä plussa on myös peuran vähärasvaisuus, sopii mainiosti
vaikka laihdutuskuurilaiselle.
Peura taitaa olla meidän perheen ainoa punainen liha ja varsin
ekologinen sellainen.
Edellisvuodelta oli jäänyt peuran sisäpaistia pakkaseen ja
koska tuo sisäpaisti on vähintään yhtä mureaa kuin fileet, en siitä raaskinut
mitään pataa tehdä. Joten tästä palasta tuli oikein herrojen herkkua. Sitäpä
juuri ja varsin helposti.
Sulatin paistin, paistoin nopeasti (vain pinnan) ja sitten
hieroin mausteet pintaan, paisti tiukkaan kääröön ja vähintään 3 tunniksi
takaisin pakkaseen, sillä kohmeisesta lihasta on helpompi saada leikattua ohuen ohuita
siivuja.
HERKULLINEN PEURAN CARPACCIO PUNAKAALIPEDILLÄ
Raaka-aineet peuralle:
- n. 400 g peuran sisäpaistia
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- suolaa sekä mustapippuria myllystä
- 2-3 tl Maille Wholegrain sinappia
OHJE PAISTILLE:
Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
Lämmitä öljy kuumaksi.
Paista paistin pintaa nopeasti joka sivulta (älä anna kypsyä).
Laita lepäämään leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.
Kun paisti on jäähtynyt hiero suolaa (reilusti) ja pippuria
myllystä pintaan sekä sinappia ympäriä paistia.
Kääri paisti tiukkaan pakettiin (joko folioon tai tuorekelmuun)
ja laita paisti kohmettumaan pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Leikkaa paistista ohuita siivuja.
PUNAKAALIPETI
Raaka-aineet:
- 300 g punakaalia
- 0,6 dl mustaherukkaetikkaa
- 0,5 dl vettä
- 40 g muscovadosokeria
OHJE:
Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Kaada kattilaan etikka, vesi ja sokeri.
Lämmitä kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita kaalit
nesteeseen.
Anna kaalien maustua liemessä vähintään 1,5 tuntia, sekoita
välillä. Valuta siivilän läpi neste pois.
KEITETYT HERKKUSIENET (noin 10 kpl)
Laita kattilaan noin 5-6 dl vahvaa kasvislientä. Kuumenna
kiehuvaksi, lisää kokonaiset herkkusienet, alenna hiukan lämpöä ja keitä noin
4-5 minuuttia. Nosta herkkusienet paperin päälle.
AURAJUUSTOSMETANA
3 rkl smetanaa, 1 ½ rkl majoneesia ja 50 g aurajuustoa. Soseuta
sauvalla tai mixerillä kastikkeeksi.
Lisäksi tarvitset vielä parmesan juustolastuja koristeluun.
CARPACCION KOKOAMINEN
Levitä ohuelti lautaselle marinoitunut punakaali.
Nosta päälle leikatut peuran sisäpaisti siivut.
Laita reunoille keitetyt herkkusienet.
Annostele lusikalla pieniä kastiketippoja herkkusienien
viereen.
Laita lopuksi parmesanlastuja.
Pinnalle vielä hyvää öljyä ja tilkka balsamicoa niin oi, oi, herkuttelu voi alkaa!
Pinnalle vielä hyvää öljyä ja tilkka balsamicoa niin oi, oi, herkuttelu voi alkaa!
Tarjoa hyvän juoman kera ja nautiskele!
Aivan mielettömän upean näköinen annos!
VastaaPoistaKaunis kiitos sinulle, toivottavasti jokainen saisi edes kerran elämässään maistaa tätä herkkua :)
PoistaKerrassaan upea annos! En ole varmasti koskaan maistanut peuranlihaa. Tällä kelpaisi aloitella :)
VastaaPoistaPaljon kiitoksia sinulle ja mä niin toivon, että myös sinä saisit maistaa peuraa, en tiedä mikä voisi olla parempaa :)
Poista