PIPARI-AURAJUUSTOKAKKU, PIKKU SUOLAINEN HERKKU GLÖGIN SEURAKSI





Voi miten ihanaa! Eilen satoi ensilumi maahan. Eihän sitä paljoa tullut, mutta kuitenkin tänä aamuna töihin ajaessa luonto näytti niin kauniilta. Auringon paistaessa se muutama sentti hohti ja kimalteli pellolla. Vaikka en olekaan mikään talvi-ihminen ja voisin matkustaa kylmän kauden ajaksi etelään, niin tuo lumi kyllä kaunistaa ja piristää.








Pikkujoulukausi on pyörähtänyt monella jo käyntiin. Itse pääsen viettämään ensimmäisiä muutaman viikon päästä. Kivaa päästä syömään hyvin ja viettämään iltaa ystävien parissa.

Jännä juttu muutenkin, kuinka joulu hiipii koko ajan vain lähemmäksi. Tytärkin kysyi eilen, missä ja miten joulua tänä vuonna vietettäisiin. Perinteisesti olemme olleet äitini luona aattoiltana ja vastavuoroisesti joulupäivänä meillä on tarjottu jotain ihan muuta kuin jouluruokia.






Nyt,kun illat ovat jo pimeitä, on kiva sytytellä kynttilöitä sekä keitellä glögiä ja nautiskella pipareita aurajuuston kera. Ne ovat niin herkullinen makupari yhdessä, nam! Jotain uutta piti kuitenkin kehitellä ja niin syntyi pipari-aurajuustokakku, jossa myös kuivatut karpalot antavat oman pikantin makunsa.Aurajuuston voit korvata millä vain bluecheese juustolla, omasta mielestä Peltolan bluecheese on ihan parasta!

Irtopohjavuuan koko 18-20 cm


PIPARI-AURAJUUSTOKAKKU


Raaka-aineet:

  • 170 g piparkakkuja
  • 75 g voita
  • 170 g aurajuustoa tai jos raaskit niin käytä Peltolan bluecheese paketti
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 1,5 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 tl Dr. Oetker liivatejauhoa (3-4 liivatelehteä)
  • 2 rkl vettä
  • noin 5-6 piparia muruina kakun päälle
  • koristeluun pakastettuja karpaloita, muutama rosmariinin oksa
  • vuokasprayta kakkuvuoan reunoille, helpottaa kakun irroittamista (voit toki voidella myös voilla)



OHJE:

Murskaa piparit mixerillä tai kaulimella.

Kuumenna voi kattilassa ja sekoita piparimurska joukkoon.

Suihkuta vuokaspraylla vuoanreunat ja laita leivin/foliopaperia irtopohjavuoan pohjalle.
Itselläni oli käytössä 18 senttinen vuoka.
Voit käyttää myös 20 senttistä, kakusta tulee vain hiukan matalampi.

Painele pipari-voimassa kakkuvuoan pohjalle ja reunoille ja laita se pakastimeen odottamaan.

Murustele aurajuusto mixeriin ja sekoita joukkoon ensin jogurtti ja lisää joukkoon myös tuorejuusto.

Laita juustomassa kulhoon ja sekoita joukkoon kuivatut karpalot.

Mittaa 2 tl liivatejauhoa ja sekoita joukkoon 2 rkl vettä.

Kuumenna jähmettynyt liivate mikrossa n. 25-30 sekunttia ja sekoita voimakkaasti juustomassaan.

Ota kakkuvuoka pois pakkasesta ja kaada juustomassa vuokaan.

Anna kakun tekeytyä noin 3-4 tuntia.

Murskaa pipareita kakun päälle.

Koristele karpaloilla ja muutamalla rosmariinin oksalla (tulee ihana tuoksu).

Tarjoa pipari-aurajuustokakkua glögin kera.

Mukavaa pikkujouluaikaa <3

PS. Kakku vaan paranee kun saa rauhassa tekeytyä          






Tervetuloa myös Facebookin sivuille ja instagramiin: Saaranlautasella

14 kommenttia:

  1. Kaunis kakku! Tuo turkkilainen jugurtti keventää ja raikastaa varmasti täytettä kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle :)....joo tosiaan raikastaa, vaikka vahva ja vahvan makuinenhan tuo aurajuusto on, ei sitä kovin isoa palaa kerrallaan syö, tosin glögin kera menee isompikin pala.

      Poista
  2. Oi, aura ja piparit ovat niin ihania yhdessä. Ja vieläpä kakussa! Upea ohje, ja niin kaunis kakkukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon kauniista sanoistasi ja totta tosiaan aura ja pipari on yhdessä loistava pari näin pikkujoulujen aikaan.

      Poista
  3. Vau, tätä pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Anniina <3 ja kiitos paljon. Tästä kakusta on kyllä pidetty ja glögin kanssa tämä voimakas arominen kakku on ihan parasta. Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle :

      Poista
  4. Olen niin aurafani! Ruoanlaitossa suosin tavallista, mutta juustolautaselle ihana Aura Gold. Upeaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samoin ja varsinkin tämä suomalainen sinihomejuusto on mieleen. Tosin välillä on ihan pakko pitää tauko, ettei kaikki maistu vaan siltä itseltään :D

      Poista
  5. Oi kuinka herkullisen näköinen. Nyt tiedän mitä teen jouluksi, kun lähdemme meidän äidin luo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Marina <3...minä olen tosi iloinen, kun niin moni on tykännyt tästä kakusta ja onhan se vähän erilainen lähestymistapa tähän jo niin pidettyyn piparin ja aurajuuston makuliittoon :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos paljon sinulle <3....tytär sanoi: äiti myy tää resepti vaikka kulmakonditorialle, tää on niin hyvää ... oli muuten tosi arvokas lause minulle

      Poista
  7. Eikö sitä liivatetta voi suoraa laittaa kiehuvaan veteen ettei tarvi lämmittää enää mikrossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suo anteeksi Hanne, vasta huomasin sinun kyselyn, mutta joo varmaan voisi, tosin tuo liivatteen ohje on suoraan liivatejauhe purkista, joten tein itse sen mukaan :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä