Kotona tehdyt lihapullat ja perunamuhennos, voi aah ja nam.
Tämä on kyllä sellainen ruoka, jota on saatava aika ajoin.
Viikko ulkomailla ihanien herkkujen äärellä, mutta heti
kotiin päästyä tulee kuin yhdestä suusta, hei voitaisiinko tehdä lihapullia J.
Lihapulla rakkaus syntyy varmaan jo äidin maidosta, olisikohan
jo geeneissä meille siirretty. Oman äidin ja mummun lihapullat, vesi kielellä
jo pelkästä ajatuksesta.
Lihapullat maistuvat vauvasta vaariin ja niistä on varioitu
vaikka mitä versioita.
Tällä kertaa meillä tehtiin peuran jauhelihasta herkulliset
pullat ja paistettiin ne oikein voissa paistinpannulla.
Koska tästä tuli viikonlopun ruokaa niin koskenlaskijan viherpippurijuustosta
sekä timjamista kaveriksi keitettiin maukas kermainen kastike.
PEURAN LIHAPULLAT JA TIMJAMIJUUSTOKASTIKE
Raaka-aineet lihapullille:
- 1 kg peuran jauhelihaa/hyvää paistinjauhelihaa
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 0,7 dl kermaa/maitoa
- 1 siivu vaaleaa leipää (40 g)/voi jättää pois
- 1,5 tl suolaa
- ½ tl maustepippuria
- ½ tl mustapippuria
- tl paprikajauhetta
- ¼ tl rosmariini
- ¼ tl timjamia (voit korvata rosmariinin ja timjamin käyttämällä ½ tl yrttiseosta)
- 1 kananmuna
- voita ja loraus öljyä paistamiseen
OHJE:
Kuori ja pilkot sipulit ja valkospulinkynnet. Hauduta niitä
hetki voissa pienellä lämmöllä liedellä.
Mittaa kerma kulhoon ja murra leivänpala joukkoon. Anna
hetken imeytyä, niin että leipä imee kaiken nesteen.
Mittaa kaikki mausteet joukkoon sekä kuullotetut sipulit. Sekoita.
Lisää jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.
Sekoita lopuksi kananmuna massaan.
Pyörittele massasta pullia.
Kuumenna paistinpannu.
Lisää kunnon nokare voita sekä loraus öljyä pannulle.
Paista pullat, vähennä lieden lämpöä keskitasolle.
Siirrä pullat astiaan odottamaan.
Raaka-aineet kastikkeelle:
- kunnon nokare voita
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 dl kuohukermaa
- 4 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- ½ pakettia koskenlaskija viherpippurijuustoa
- tuoretta timjamia
OHJE:
Lisää samalle pannulle voita kunnon nokare (40-50 g).
Sekoita vehnäjauhot voisulaan ja anna hetken kypsyä pienellä
lämmöllä, mutta varo ettei vehnäjauhot pala tai ruskistu.
Lisää silputut valkosipulinkynnet.
Kaada kuohukerma sekä vesi pannulle ja sekoita hyvin.
Anna kiehahtaa hetken.
Lisää sulatejuusto pienin erin joukkoon ja anna juuston sulaa
kastikkeeseen.
Lisää lopuksi tuoreita timjamin oksia sekä lihapullat
kastikkeeseen.
Tarjoa vaikka perunamuhennoksella ja puolukkasurvoksella.
Kylläpäs kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Minä en nyt niin usein lihapullia tee, mutta mies rakastaa niitä ja tytöt myös:9
VastaaPoistaOletko saanut uuden objektiivin hankituksi?
Heissan ja kiitos paljon <3. Nää peurapullat on ihan super ihanii ja juurikin siksi kun liha on niin hyvvee :). Linssiä en ole vielä kerennyt hankkia ja voi olla, että siirtyy tammikuulle, nyt on niin haipakkaa jo töissäkin. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa :)
PoistaTaas tuli uutta potkua ristapullien pyörittämiseen. Kiitos! Pitänee tehdä jahtimatka tuonne pakastimelle :)
VastaaPoistaHeippa Hanski ja juu sinne vaan pää pakkaseen ja kurkottamaan sopivaa lihaa :).
PoistaMukavia kokkailuhetkiä sinulle :)
Ai herraisä miten ihana resepti!
VastaaPoistaKiitos sulle <3 kauniista sanoista ja kieltämättä ei tuolla peuralla huonoa saakkaan aikaiseksi :)
Poistaaivan super hyviä pullia tuli voi että ,jäi resepti käyttöön kiitos
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla ja mitä parhainta kevään jatkoa sinulle :)
PoistaMaukaita olivat.. kastikkeesta jätin juuston pois, mutta lisäsin viherpippuria ja kuohukerman sijasta käytin. Laktoositonta ruokakermaa ☺
VastaaPoistaKiitos Aikku ja reseptithän ovat soveltamista varten :)
PoistaOli muuten hyvä resepti! Käytettiin pullat laiskuuttaan uunin kautta, niin jäi ihana paistopinta pois, mutta oli silti ysin ja kympin välillä ruokailijoiden mielestä
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, loistavaa marraskuuta sinulle <3
Poista