Välillä pää lyö tyhjää, mitä sitä laittaisi illalla ruoaksi.
Ja kun kysyt perheeltä neuvoja, niin vastaus on ”ihan sama”. Just joo! Minä en
ainakaan tiedä mitä se on tai miten sitä valmistetaan. Tämä on varmaan melko yleistä
useissa perheissä.
Olen huomannut, että varsinkin silloin, kun ei oikein
jaksaisi panostaa aikaa vieviin ruokiin, näitä tilanteita tulee eteen.
Onneksi kana-ateriat valmistuvat melko vaivattomasti ja
lisukkeeksi maistuu keitetty nuudeli tai pasta.
Sitä siis tarjoiltiin tänään.
Pehmeän pähkinäinen kastike sekä aavistus chiliä on takuu
varma menestys ruokapöydässä.
Montaa raaka-ainettakaan ei tarvita.
PEHMEÄN PÄHKINÄINEN KANAKASTIKE 4:lle
Raaka-aineet:
- 400 g broilerin rintafilettä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 chilipalko
- 1 punainen paprika
- 1 dl makeuttamatonta maapähkinälevitettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl kermaa (itse käytin kuohukermaa)
- 1 dl vettä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ limen mehu
- tuoretta korianteria
- öljyä paistamiseen
OHJE:
Suikaloi broilerin fileet.
Pilko sipuli pieneksi sekä paprika paloiksi.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Viipaloi chili, poista siemenet jos et halua voimakasta
makua.
Laita öljy kuumenemaan ja paista broilerin suikaleita hetki.
Lisää joukkoon paloitellut sipuli, paprika, chili
valkosipulinkynnet, jatka paistamista.
Kaada pannulle kanan joukkoon maapähkinälevite ja kerma, anna
saostua.
Lisää suola, paprikajauhe sekä vettä tarpeen mukaan.
Purista limen mehua ja maista suola.
Lisää tuoretta korianteria.
Tarjoa esimerkiksi keitetyn pinaattipastan kera.
Aivan järisyttävän herkullinen resepti, pitääpä muistaa kauppareissulla ostaa maapähkinävoita, sama kastike voisi sopia haukipullien kanssa!
VastaaPoistaKaunis kiitos sinulle, maapähkinä sopii niin hyvin ruoanlaittoon, vei kyllä kielen mennessään. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla ja kiitos itsellesi kauniista sanoistasi, ilo on ihan minun puolellani. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja perheellesi <3
Poista