Kädet ovat syyhynneet jo pidemmän aikaa päästä leipomaan,
mutta eihän se ole käynyt päinsä tämän mun ”kuihdutuslaarin” takia. Leipääkään
en ole näiden parin kuukauden aikana syönyt muutamaa ruisleivänpalaa lukuun
ottamatta lainkaan.
Facebookin mainoksissa on pyörinyt ulkomaalaisia keto-ohjeita oikein urakalla, siis kyllästymiseen asti, mutta olihan niistä nyt
pikku hyötykin. Nimittäin löysin tämän ”LÄSKIPÄÄ” , alkuperäiseltä nimeltään
fathead –taikinan ohjeen. Taikina on vähähiilihydraattinen eikä siinä ole
käytetty lainkaan vehnäjauhoja. Tämä siis sopii myös gluteenittomaan
ruokavalioon. Siitä on tehty niin sämpylöitä kuin pizzaakin.
Reseptejä oli googlettamalla kymmenittäin, hiukan
erilaisia kaikki, joten laitoinpa minäkin lusikkani soppaan ja tein omanlaiseni
reseptin.
Näistä muffineista tuli todella kuohkeita ja hmmmm… vähän
liiankin hyviä. Meinasin nimittäin syödä överit.
Nämä muffinit toimivat hyvin aamu- tai iltapalalle, sillä
ne valmistuvat varsin nopeasti ja vaivattomasti. Tein taikinan yleiskoneella,
mutta hyvin tämä onnistuu ihan käsipelilläkin.
Muffinit maustoin pinaatilla ja miniluumutomaateilla,
mutta sinähän voit täyttää ne miten itse haluat esim. kinkulla, pekonilla,
aurinkokuivatuilla tomaateilla tai oliiveilla ja fetalla.
VHH SUOLAISET MUFFINIT 12 kpl
Taikina:
- 2 kananmunaa
- 130g maustamatonta tuorejuustoa (voit toki käyttää myös esim.yrttimaustettua)
- ripaus suolaa
- 3 dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl mozzarella juustoraastetta ja juustoraastetta myös muffinien päälle
- Vuokasprayta muffinipellin voiteluun
PÄÄLLE:
- noin 70-100g tuoretta pinaattia
- 8-10 miniluumutomaattia
- persiljaa
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta (kiertoilmauuni) tai
200 astetta (tavallinen uuni).
Riko kananmunat kulhoon ja lisää tuorejuusto. Sekoita
hyvin. Lisää ripaus suolaa.
Mittaa mantelijauhot ja sekoita niiden joukkoon 1 tl leivinjauhetta
sekä saman verran ruokasoodaa. Sekoita jauhot taikinaan.
Lisää lopuksi 2 dl mozzarella juustoraastetta ja sekoita.
Taikinasta jää tosi löysä. Voit laittaa sen jääkaappiin
vähäksi aikaan odottamaan.
Laita reilu litra vettä kiehumaan ja lisää pinaatit, kun
vesi kiehuu. Ryöppää nopeasti ja kaada lävikköön (voit laskea kylmää vettä
päälle). Purista pinaatin lehdet nyrkissä ihan kuivaksi palloksi ja leikkaa
sitten veitsellä se pieneksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja leikkaa ne kahteen tai
kolmeen osaan.
Voitele muffipelti ohuelti vuokaspraylla.
Laita ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen muffinikoloon, tee
pikkulusikalla pieni syvennys täytettä varten.
Laita nokare pinaattia (noin 1 tl) sekä muutama tomaatin
siivu syvennykseen ja lopuksi vielä mozzarella juustoraastetta (noin 1
rkl/muffini) päälle.
Paista noin 10 minuuttia.
Ripottele päälle vielä tuoretta persiljaa.
Kiva kun kävit vierailulla ja ilahdun kovasti myös kommentistasi <3.
Ihanan näköisiä ja varmasti herkullisia <3 Näihinhän voikin täytteeksi itseasiassa upottaa mitä tahansa. Mukavaa viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos Tiina ja juu täytteet voi valita oman mielen mukaisesti.
Poistaurinkoist loppuviikkoa sinulle <3.
Kiitos ohjeesta,söin tänään aamupalaksi oli hyviä.Ainoa ongelma oli irrottaa viisasta vaikka olin voidellut ne hyvin.Ehkä silikoni vuoka on parempi.😋
PoistaHeissan ja kivaa uutta vikkoa :). Kiva kuulla että kokeilit reseptiä, itse käytän vuoka spraytä voiteluun, olen todennut sen toimivan parhaiten.
PoistaSiis niin hyvännäköisiä ja kuohkeita kuin mitkä. Noita varmasti tulisi syötyä se överimäärä :)
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Sari <3
Joo, överiksi meinasi mennä, onneksi osaan jo hiukan hillitä halujani ruuan suhteen :D.
PoistaKivaa helmikuun viimeistä sinulle <3.
Oijoi, nyt tuli nälkä :) Näitä täytyy joku kerta paistaa ehdottomasti!
VastaaPoistaHeissan Maikku ja kiitos <3. Ja tosiaan suosittelen kokeilemaan, meillä näistä tykättiin kovasti.
PoistaRuokalusikallinen...? Kyllä tuossa puoli desiä on ainakin/kippo tai sitten kyseessä on joku minimuffinivuoka��
VastaaPoistaTosiaan ruokalusikallinen riittää ja sillä saat juuri sen 12 koloa täyteen. Muistithan myös sen kolon, joka tehdään täytteitä varten.
PoistaNam nam mitä herkkua. Samantapaisista olen minäkin joskus postannut, en tosin mantelijauhoilla. Tuollainen kyllä. maistuisi nyt, tulin ihan nälkäiseksi💗Hyvää perjantaita Sari💗
VastaaPoistaKaunis kiitos Jael <3. Näistä tuli kyllä hyviä muffineita j näin kun haluan syödä vhh:ta niin juuri passeli resepti.
PoistaKivaa helmikuun viimeistä päivää sinulle :).
Olipa onni että löysi tän reseptin. Kertakaikkisen hyviä. Tein heti kohta toisen annoksen jossa täyte sieni sipuli silppua, freesattuna tietenkin. Onko sulla lisää yhtä hyviä vhh reseptejä. Terkuin Hilkka
VastaaPoistaHeissan Hilkka, kiva kun löysit tänne blogiin ja mukava kuulla, että myös sinä pidit näistä muffineista :). VHH reseptejä löydät blogista, kurkkaa blogin etusivun kuvan alta löytyy VHH ja paina siitä.
PoistaKivaa keskiviikkoa sinulle <3.
Kärsiikö jotenkin pakastaessa? Aattelin tehdä ja pistää osan pakkaseen🙂
VastaaPoistaTein pesto ja oliivi täytteellä ja omg miten ihania. Viisi meni alkupaloiksi enkä vieläkään malttaisi lopettaa. Aivan ihana resepti. Kiitos.
VastaaPoistaIhan mahtavaa kuulla,että maistuivat! Oikein hyvää kesän jatkoa sinulle :)
PoistaYmmärsinkö oikein, tässä ohjeessa juustoraastetta ei siis sulateta ennen muiden ainesten joukkoon sekoittamista? Toivottavasti meni oikein - aion kokeilla pikaisesti, kun näyttävät nuo muffinit niin herkullisilta!
VastaaPoistaNo mutta hyvää tuli perusohjeella! Puoliso ehdotti makeaa versiota kaffinisuksi: vaniljatuorejuusto, marjat tai pienet hedelmälohkot, kenties omenaraaste - ehkä kokeilen :)
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla ja tuo uusi innovaatio kuullostaa myös hyvältä, taidanpa testata minäkin. Kivaa viikonloppua :).
PoistaTänään ajattelin tehdä. Sopivan myrskyinen ja sateinen päivä. Täytyy vain käydä kaupan kautta. Taidanpa kokeilla myös makeaa versiota.
VastaaPoistaHei Eija, mahtava kuulla ja todellakin päivä on mitä parhain leipomiseen tai mieluiten lentäisin lämpimään :D.
PoistaToivottavasti nämä maistuvat myös sinulle!