Minulla alkoi grillikausi viime torstaina aamulla aikaisin jo yhdeksältä ja
paikkakin oli tosi outo. Kukapa uskoisi, että olisin grillaamassa keskellä
Helsinkiä ja vieläpä Kansallismuseon sisäpihalla.
Mutta totta se oli kuitenkin, hiukan pelkäsin, että ne museon
asukit heräisivät (luolamiehet sun muut) niihin herkullisiin tuoksuihin, mitä
HKScanin pojat saivat aikaan grillatessaan niin pekonia, uutuusmakkaroita kuin
hampurilaisiakin.
kuva HKScan
kuva HKScan
Tilaisuudessa kuulimme HK:n ja Kariniemen Kananpojan kesän 2017
uutuuksista ja trendeistä. Melkoisen kivoja uutuuksia meille kuluttajille onkin
luvassa tälle kesälle.
Kesä on grillaamisen kulta-aikaa. Sen suosio on lisääntynyt vuosi
vuodelta. Yhä useammalta löytyy niin kaasu- kuin hiiligrillit, unohtamatta
niitä smokereita eli savutuspönttöjä. Jotkut meistä grillaavat läpi vuoden,
mutta yleensä kausi starttaa pääsiäisestä pitkälle loka-marraskuun vaihteeseen.
Grillaus on sosiaalinen tapahtuma, johon koko perhe yleensä
osallistuu ja mitä olisi juhannus ilman grillaamista kivan ystäväpiirin kesken.
Grillaamalla lihaa, makkaraa, kalaa tai kasviksia syntyy
siihen miellyttävät aromit. Pitää vain muistaa, että maltti on valttia eli
kypsennä rauhassa, vältä liian kuumaa ja kokeile epäsuoraa grillaamista. Varo
rikkomasta lihan pintaa, älä käytä esim. haarukkaa grillattavan lihan kääntämiseen,
etteivät nesteet tai rasva valu hukkaan. Suosi marinadeja, ne mureuttavat ja
suojaavat lihan pintaa. Kasviksia kannattaa grillata tuplamäärä lihaan nähden.
Ja tärkeää on myös puhdistaa grilli jokaisen grillauksen jälkeen, näin vältyt
niiltä ikäviltä PAH-yhdisteiltä.
Hyvä vinkki on sumuttaa grillauksen lomassa lihaa, se antaa makua ja grillattava ruoka pysyy mehevänä.
NYT NIIHIN UUTUUKSIIN
HK viljaporsaan valmiiksi savustet Smoky Pluma ja Smoky Brisket tervasavu löytyvät kaupoista toukukuusta lähtien. Pakkauskoot n. 470 g sekä 300 g, joissa helpot valmistusohjeet ja hifistelyvinkit.
HK murein grillattava on viljaporsaan kasslerpihvi, joka on valmiiksi mureutettu (pihvin koko 180 g)
HK Slider miniburgerpihvit (4 kpl 80 g)
OHJE ITSETEHDYILLE BRIOSSISÄMPYLÖILLE:
- 3 DL MAITOA
- 1 TL KUIVAHIIVAA
- 3 RKL SOKERIA
- 2 TL SUOLAA
- N. 8 DL VEHNÄJAUHOJA
- 1 KANANMUNA
- 50 g PEHMEÄÄ VOITA
- 1 KANANMUNA VOITELUUN
Kuumenna maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva,
sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon
kananmunat ja jauhot pienissä erissä. Vaivaa 10 minuuttia yleiskoneella tai 20 minuuttia
käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa loppuvaiheessa taikinaAn
myös voi. Sipaise taikinan pinta öljyllä ja anna olla jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä
2 tuntia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilma pois.
Muotoile tangoksi ja leikkaa 16 tasakokoista palaa. Pyörittele pieniksi palloiksi
ja anna kohota liinan alla 1 tunti. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja riko
pinta haarukalla. lisää joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Voitele sämpylät seoksella
ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin
ruskea. Grillaa HK Slider miniburgerpihvit ja täytä sämpylät mieliherkuillasi.
KARINIEMEN KANANPOJAN UUTUUDET:
Tulinuija 1 kg pakkauksessa, jalapenolla ja cayennella maustettu
Hunajainen bbq paistileike (600 g)
sekä lime-korianteri maustettu paistinleike (600 g)
kuvassa Carlos, PoPo ja valkosipulivoi-persilja
HK uutuusmakkarat ovat Camping PoPo (porsas-porkkana), jota itse ensikuulemalta hiukan karsastin, mutta tämä olikin varsinainen yllätys, suosittelen ainakin kokeilemaan.
Lihaisa Katalonian Carlos, maukas savustetun paprikan ja paahteisen chilin makuinen makkara, tätä on saatava lisää.
Kariniemen tomaatti-mozzarella sekä kananpojan valkosipulivoi-persilja (jälkimmäinen tyttäreni suosikki)
Lisukevinkki makkaroille:
1 kg uusia perunoita keitettynä tai edelliseltä päivältä
jääneitä kypsiä perunoita
150 g Creme fraichea, 2 rkl majoneesia, 2 tl sipulijauhetta,
1 tl valkosipulijauhetta, ½ tl suolaa, 1 tl mustapippuria, 1 nippu persiljaa ja
viimeistelyyn Sourcream & Onion perunalastuja.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Puolita perunat ja pyörittele
niitä varovasti kastikkeen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2
tuntia. Murskaa päälle perunalastut.
MUKAVAA ALKAVAA GRILLAUSKAUTTA MYÖS SINULLE!
HUOM! Kansallismuseossa avautui uusi esihistorian näyttely 1.4.2017 eli keitä me olemme ja mistä me tulemme, kannattaa käydä pistäytymässä.
MUKAVAA ALKAVAA GRILLAUSKAUTTA MYÖS SINULLE!
HUOM! Kansallismuseossa avautui uusi esihistorian näyttely 1.4.2017 eli keitä me olemme ja mistä me tulemme, kannattaa käydä pistäytymässä.
Popo yllätti bloggaajat! Niin kuin me niille naureskeltiin ja olivatkin ihan kelpo tavaraa.
VastaaPoistaJoo, ei pitäisi sanoa mitään ennen kuin maistaa ja kokeilee :D. Kelpo ja mehukas makkara, jatkoon :)
PoistaMieletön paikka järjestää grillijuhlat. Oli ihanaa tavata, oikein kivaa viikonloppua sinne💜💜💜
VastaaPoistaSanoppa muuta, me ja kaikki ne esihistorialliset eläimet ja luolamiehet :D... mukavaa sunnuntai-illan jatkoa myös sinulle <3
PoistaKansallismuseo ja grillijuhlat! Juhlava grillijuhlien paikka. Ja hyvän esittelyn teit kevään uutuustuotteista kiitos! Ja aina myös mukana kelpo reseptejä, niistä tykkään. Grillisumutin on minulle ihan uusi tuttavuus. Mukavaa viikkoa Sari!
VastaaPoistaGrillaillaan!
Heissan Tuula, kädet syyhyy päästä grillailemaan, mutta kun tuo kevät tulee taas keikkuen, niin en taida edes pääsiäisenä päästä vielä mökille, harmitus. Hyvää pääsiäistä sinulle <3
Poista