Miten sinun kesäsi on sujunut, oletko jo lomaillut? Minusta tuntuu kuin kesä ei oikein olisi
vielä alkanutkaan. Muistan yhden lämpimän ja aurinkoisen viikonlopun
kesäkuulta, taisi olla kesäkuun alussa. Niin on ikävä sitä oikeaa kesää, nyyh.
Avomaalla kesäkurpitsat vasta alkoivat kukkimaan, en muista koska näin hidasta
olisi kasvu ollut aiemmin. Täytyy vaan toivoa, että kerkeävät kuitenkin vielä
ja että se kauan kaivattu kesä alkaisi jo!
kukat onneksi kukkivat vielä sateenkin jälkeen
Totesin juuri miehelleni, että pitää aloittaa
Möllerin Tuplat uudelleen (yleensä jätämme ne kesäksi tauolle), nimittäin
kummatkin olemme väsyneitä niin illasta kuin aamusta, mikään uni ei tunnu
riittävän. Vai ollaankohan me tultu
vanhoiksi :D.
meidän kotipuutarhuri eli leppis hommissa ruusuorapihjajassa
Mieheni on viettänyt kesälomaa, tosin painaen
muita hommia ja minulla ei tuota lomaa ole, sekin vähän harmittaa, mutta nyt
tulevana viikonloppuna mennään mökille nauttimaan eikä taatusti tehdä mitään! Saunanlämmitys ja ehkä muutama erä
mökkitikkaa saa riittää.
No kun väsyttää niin silloin ei oikein jaksa
ihmeitä vääntää keittiössä, nälkä
pakottaa kuitenkin jotain valmistamaan J.
Pöydällä oli pari esipaistettua patonkia ja
jääkaapista löytyi loput tarvikkeet. Näin syntyi herkullinen iltapala, jota varmasti jokainen meistä on
jonkinlaisena versiona tehnyt.
TÄYTETYT HERKKUPATONGIT
Raaka-aineet:
2 esipaistettua patonkia
Täyte:
100 g tuorejuustoa
100 aurajuustoa muruina
100 g kinkkua/leikkelettä/salamia /valmista
kanaa tai pekonia
100 g mozzarellajuustoraastetta
2 kourallista (n. 30g) tuoretta pinaattia
silputtuna
halutessa voi leikata muutaman chili ja valkosipulin siivun vielä päälle.
OHJE:
Paista patongit uunissa ohjeen mukaan, mutta
jätä hiukan vaaleaksi, ettei pinta kovetu liikaa.
Tee sillä välin täyte.
Mittaa kulhoon tuorejuusto, aurajuustomuru,
mozzarellajuustoraaste, silputut pinaatinlehdet ja pieneksi leikattu kinkku (tai mitä valitset).
Sekoita massa hyvin keskenään.
Anna patonkien hiukan jäähtyä ja leikkaa ne
puoliksi. Jätä uunipellille.
Lusikoi täyte patonkien päälle ja paista
leipiä vielä noin 5-8 minuuttia 200 asteessa kunnes pinta on kauniisti ottanut
väriä.
Tarjoa leivät vihreän salaatin kera.
Nam, näyttää hyvältä! Kivaa vaihtelu perinteisille lämpimille voileiville, pitää joskus kokeilla.
VastaaPoistaHeissan Senja ja kaunis kiitos kommentistasi. Ja juu lähestyin hiukan eri twistillä näitä lämppäreitä ja toimi hyvin. Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)
PoistaOnpa hyvännäköiset leivät. Minä jo miehelleni sanoin, että kesä tulee varmasti sitten, kun oma lomani loppuu :)
VastaaPoistaKiitos ihanainen Outi <3. En kuitenkaan toivo sinun lomasi loppuvan vaan lämpimiä kesäpäiviä myös sinulle!
Poista