Voi ei neljän yön päästä on Vappu ja kevään luulisi jo
nostavan päätään myös ulkona, mutta mitä vielä. Ajelin töihin tänään aamulla,
maa ihan valkoinen ja lisää lunta satoi taivaalta. Onneksi oli vielä kitkarenkaat
alla. Voi pikkulintu parat, niitä käy niin sääliksi.
Nyt muutut sää heti keväiseksi!
Yleensä olemme aloittaneet mökkikauden jo maalis-huhtikuun
vaihteessa, mutta kovien yöpakkasten vuoksi sinnekään ei ole vielä päästy.
Juuri aamulla naureskelin miehelle, että jokohan sitä Juhannuksen tienoilla
mökille pääsisi. Eihän se muuten harmita, mutta mieli tekisi jo kovasti
grillailemaan, puusaunaan ja pulahtamaan meidän ”mereen” (itse asiassa metsälampi).
Sitä saunaa ja uintia jään vielä kaipaamaan, mutta
kotiliesi saa luvan toimia nyt grillinä.
Ostin kaupasta minulle uutta Pesto Arrabbiataa ja ihastuin
sen hiukan tuliseen makuun. Valmistuksessa on käytetty aurinkokuivattuja
tomaatteja, paprikaa ja chiliä perinteisten basilikan ja valkosipulin lisäksi.
Testailimme pestoa tacojen kanssa viikonloppuna ja nam,
melkein parempaa kuin salsa. Kokeilusta varmistuneena tuli mieleeni tehdä tästä
myös marinadi broilerin fileepihveille.
Voi hitsit miten helposti sain tehtyä niin herkullisen marinadin. Mukaan lisäsin Ketjap
Manista ja muutaman teelusikallisen ruokosokeria. Mitään muuta ei tarvita. Tämä
ohje kyllä kulkee sinne mökille mukana meidän
grillikauteen.
PESTO ARRABBIATA JA KETJAP MANIS KANAVARTAAT 4-6:lle
Raaka-aineet:
- 800 g broilerin ohutleikkeitä
- 4 rkl Pesto Arrabiataa
- 5 rkl Ketjap Manis soijakastiketta
- 2 tl tummaa sokeria (ruokosokeri, muscovado) myös tavallinen käy
- grillivartaita tai bambutikkuja (jälkimmäisiä kannattaa liottaa vedessä 15 minuuttia)
OHJE:
Sekoita pesto, soijakastike ja sokeri keskenään. Ota noin
1-2 ruokalusikallista sivuun toiseen astiaan myöhempää käyttöä varten.
Repäise broilerin ohutleikkeiden kansi pois ja kaada
marinadi fileiden joukkoon (näin säästät itseäsi turhalta tiskiltä).
Anna fileiden marinoitua vähintään ½ tuntia (ei haittaa vaikka yön yli).
Aseta lieden grillivastus 240 asteeseen jos grillaat
sisällä.
Laita leivinpaperia työtasolle ja puolita fileet.
Tikuta puolitetut broilerin fileet (puolikas/varras) ja aseta leivinpaperin
päälle uunipellille. Yhdestä erästä tulee noin 16 varrasta.
Laita uunipelti grillivastuksen alle, ei kuitenkaan ihan
ylös.
Grillaa aluksi 5-7 minuuttia ja ota pelti pois uunista,
käännä vartaat ja jatka grillaamista vielä toiset 5-7 minuuttia.
Ota pelti pois uunista ja sivele talteen otettua marinadia
vielä hiukan vartaiden päälle.
Tarjoile vartaita salaatin, riisin tai kuskusin kera. Turkkilaista jogurttia nokare vielä päälle, niin kenenkään suu ei pala :).
Jos grillaat ulkona, muista öljytä parila hyvin ja vältä
liian kuumaa grilliä ettei marinadi pala.
Kiitos vinkistä - kaikki, missä lukee helppoa, nopeaa ja herkullista, uppoaa tähän ladyyn;)
VastaaPoistaJuu, eihän siellä keittiössä tarvitse kauaa huseerata, kivempi on syödä ja nautiskella. Mukavia grillailu hetkiä :)
PoistaMinä täällä komppaan Ladya! Tämä ohje lähtee myös minun grillikesääni.
VastaaPoistaKiitos Sari <3
Kiva kuulla Tuula <3, nyt vaan toivotaan, että se grillikesä alkaa pian :)
PoistaJännä juttu, että aloitin samansuuntaisella säätuskailulla oman vappuruokapostaukseni :D Oli sää mikä hyvänsä, se ei estä nauttimasta hyvästä ruoasta. Miun pitäis hommata tuollaiset "kestovartaat" – oon saanut tarpeekseni puisista. Tuo salaatti näyttää myös tosi hyvältä!
VastaaPoistaNo tuo sää meitä suomalaisia kai puhuttaa kaikista eniten ja tänä keväänä se on ollut niin outo, suorastaan hirvee :(. Ja totta mikään ei estä herkutelua!
PoistaIiikk - taas nousi vesi kielelle! Loppu viikko lomaa ja se taatusti alkaa tällä ohjeella. Kiitos taas, Sari!😊
VastaaPoistaVoi miten ihana kuulla Satu <3. Uskon että pidät näistä vartaista ja ne valmistuvat alta aikayksikön. Mukavaa lomaa ja Vappua sinulle :)
Poistaah - ihastelin näitä vartaita jo Instassa <3 <3 <3
VastaaPoistaKiitos paljon Erja <3 mestarikokki! Nämä olivat kyllä huisin hyviä.
PoistaPesto arrabiata on mulle aivan uuden näköinen purkki! Ketjap manisia sen sijana on tullut kulutettua vuosien varrella litroittain. Herkkua varmasti nämä vartaat siis!
VastaaPoistaSisko on asunut Hollannissa jo yli 20 vuotta ja siellä tuota Ketjap Manista käytetään todella usein, kuuluu myös indonesian keittiöön, joten sieltähän se on kulkeutunut meidänkin kotiin, mutta tuo pesto oli mullekin uutta. Mukavaa Vappua!
PoistaMunkin sisko on asunut Hollannissa, ja sieltä se ketjap manis tähänkin maustekokoelmaan aikoinaan tuli :D Hyvää vappua sinnekin!
PoistaTälläiset nopeat ja helpot reseptit on just parhaita grillikauteen. Silloin ei jaksaisi huseerata keittiössä pitkiä aikoja ja vaan enenemmin nautiskella pihalla auringonpaisteessa. No, niitä säitä odotellessa.
VastaaPoistaOlen ihan samaa mieltä kanssasi, kesällä pitää saada nauttia ihan muusta kuin ruuanlaitosta, vaikka grillaaminen onkin kivaa. Hauskaa Vappua ja lämipimiä ilmoja :)
PoistaIhan tosi mainion kuuloinen mausteyhdistelmä, yksinkertaista ja varmasti täynnä makua!
VastaaPoistaHauskaa vappua, toivottavasti päästään silloin grillaamaan!
Kiva kun kävit pistäytymässä täällä ja hauskaa Vappua myös sinulle ja niitä aurinkoisia grilli-ilmoja :)
Poista