Muistatko kun kerroin viime viikolla meidän uudesta ja
tehokkaasta keittiöapulaisesta eli Slow Cookerista, herkullisia aterioita
loihtivasta haudutuspadasta. Jos se jäi väliin, niin ei hätää, tässä suoralinkki sivulle.
Aiemmassa postauksessa valmistin ribsejä ja kanaa talon
tapaan, mutta nyt kun tämä ihana Crock-Pot on kotona, niin mikäpä olisi parempaa kokata seuraavaksi, kuin hauduttaa pitkään herkullista bolognesekastiketta.
Niinhän ne Italialaiset väittävät, ettei ilman kunnon
haudutusta tule oikeaa bolognesekastiketta.
Ja voi pojat ja saapasmaan mammat, ei ole tämä
traditionaalinen herkku ennen maistunut meidänkään kotona näin hyvältä. Onneksi
valmistin sitä ison padallisen.
Lihaksi valitsin peuran jauhelihan, kun sitä sattui kotona
olemaan, mutta varmasti yhtä hyvää saat käyttämällä joko sikanautaa tai naudanjauhelihaa.
Ennen ohjetta laitan sinulle linkin, josta pääset tutustumaan
tähän mainioon laitteeseen tarkemmin.
Ja arvaatko mitä, minulla on suuri ilo arpoa tämä kyseinen
laite myös sinulle arvoisa lukijani. Joten kommentoimalla tämän postauksen
loppuun voi onni potkaista sinua ja pääset kokkailemaan terveellisiä ja
herkullisia aterioita, niin keitoista patoihin kuin kasviksista lihoihin, vain
mielikuvitus rajana. Ja mikä hienointa sinulla jää aikaa muuhun puuhasteluun. Muista siis jättää yhteystietosi!
BOLOGNESEKASTIKE SLOW COOKERILLA
Raaka-aineet:
- 1,2 kg peuran jauhelihaa (myös sika-nauta tai nauta käy)
- 6-8 siivua pekonia
- 2 iso sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1-2 porkkanaa
- pala selleria
- 1,5 tl paprikajauhetta
- 1,5 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia kuivattuna
- 1,5 tl oreganoa kuivattuna
- ¼ tl chilijauhetta
- 2 laakerinlehteä
- 2 liemikuutiota Fond du chef
- 1 tlk tomaattimurskaa (400g) Mutti
- 1 tlk kokonaisia kirsikkatomaatteja (400g) Mutti
- 4 rkl tomaattipyrettä
- 1 dl vettä
- persiljaa, basilikaa, suolaa, oliiviöljyä
OHJE:
Kuori ja raasta porkkanat ja selleri.
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
Pilko pekonisiivut kuutioiksi.
Mittaa kuivamausteet lasiin.
Laita Crock-Pot sisäpata liedelle, kaada tilkka öljyä ja
lisää pekonikuutiot pannulle, ruskista hiukan ja lisää sekaan sipuli ja
valkosipulinkynnet.
Lisää pataan jauheliha ja ruskista liha. Kaada
kuivamausteet sekaan ja sekoita hyvin. Lisää vesi, fond du chef liemikuutiot
sekä porkkana ja selleriraaste, sekoita, että liemikuutiot sulavat joukkoon.
Lisää tomaattimurska, tölkkikirsikkatomaatit sekä tomaattipyre
ja nosta sisäpata kuumennusjalustalle. Sekoita ja lisää lopuksi laakerinlehdet.
Aseta haudutuspata asentoon 1 (matala) ja aseta ajaksi 5,5
tuntia.
Älä avaa kantta kesken haudutuksen.
Sekoita kastiketta ja maista suola, lisää tuoretta persiljaa
ja basilikaa (kouralliset kumpaakin) ja anna hautua vielä puoli tuntia asennossa 2 (korkea).
Jos "sielusi" antaa myöden lisää myös tilkka oliiviöljyä.
Keitä pasta sillä välin ja raasta parmesan juustoa,
nautiskele kuin ristorantessa konsanaan.
Postaus on tehty yhteistyössä The Original Slow Cooker,
Crock-Pot kanssa.
ONNEA ARVONTAAN! ARVONTA PÄÄTTYY 12.04.2017 KLO 20
TÄSSÄ VIELÄ MUISTUTUKSENA OHJEITA SLOW COOKER KOKKAILUUN:
Käytettävän nesteen määrä on puolet
normaalista.
Poista liika rasva lihoista, leikkaa liha
pienempiin paloihin, jotta kaikki ainekset kypsyvät samaan tahtiin. Voit myös
ruskistaa lihaa etukäteen. Kana ja possunfilee kypsyvät nopeammin kuin esim.
naudanpaisti tai luullinen liha.
Vihannekset kypsyvät paremmin eikä niistä
tule ylikypsiä.
Kala kypsyy nopeasti ja se kannattaa
lisätä pataan vasta loppuvaiheessa.
Pavut pitää esikeittää ennen pataan
lisäämistä.
Riisiksi kannattaa valita pitkäjyväistä.
Pasta kannattaa lisätä loppuvaiheessa.
Maito ja kerma lisätään ihan
loppuvaiheessa etteivät ne juoksetu.
Keittoja tehdessä vettä/lientä vain sen
verran, että ainekset peittyvät. Lientä voi lisätä loppuvaiheessa lisää tarpeen
mukaan
nam, näyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaansode@gmail.com
Nyt iski kamala nälkä, näyttää niin herkulliselta! :)
VastaaPoistaxevex82(at)gmail.com
Juuri tuollaisesta olen haaveillut :) ida.kojo@hotmail.com
VastaaPoistaNäyttää hyvälle ja varmasti maistuikin :)
VastaaPoistatalviuninalle@gmail.com
Kerrankin joku arvonta, mihin minäkin koen vimmaa osallistua! :)
VastaaPoistaSadesuma@gmail.com
Arvontaan mukaan!
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Haaveissa tämä ja hyvin hautuneet kastikkeet... eli mukaan arvontaan! :) (Piivoitto@gmail.com)
VastaaPoistaTämä olisi niin kätevä lapsiperheessä, ruoka saisi rauhassa muhia valmiiksi päivän puuhien lomassa. Mukaan arvontaan :) riiti81(at)gmail.com
VastaaPoistaNam nam! Mukaan arvontaan. :) hippohiiri at gmail.com
VastaaPoistaOlis varmaan tosi kätevä vehje
VastaaPoistamarjo66@suomi24.fi
Mukaan arvontaan, tottakai. mummolta@gmail.com
VastaaPoistaOi jos olisi onnea! Pääsisi tekemään vaikka mitä!
VastaaPoistaMukanahan mie :) hannu.raty@kolumbus.fi
VastaaPoistaOlisipa upea, mukana arvonnassa ilman muuta.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Mukana arvonnassa. Toivottavasti onni potkii!
VastaaPoistaBolognese kastike näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaMukana kivassa arvonnassa.
Wow! Kivan oloinen laite! Makoisan oloisia ruokia! Luin molemmat artikkelit ja pitää tähän tutustua!
VastaaPoistaOonjustiina@ gmail.com
Ihana laite! Tuollainen pitää hankkia, jollei tässä onnistu!
VastaaPoistaHullutellen@gmail.com
No sattuipas, juuri ekaa kertaa tänne ehdin kurkata ja heti aivan huippu hieno arvonta. Todellakin olen mukana!
VastaaPoistaBlognesekastiketta tekisi mieli juuri nyt...
Tuo kastike kuulostaa todella herkulliselta! Olispa mukava päästä itsekin kokeilemaan :) kokkonen.heini(at)gmail.com
VastaaPoistaMukana arvonnassasi :)
VastaaPoistaannikajokinen95@gmail.com
Oi, onpa hyvä arvonta! Mukana ollaan ilman muuta :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Vaikuttaa erinomaiselta ja todella kätevältä laitteelta! Tästähän olisi aivan valtava apu lapsiperhearjen pyöritämisessä ja saisi loihdittua vaikka mitä herkullisia aterioita ja saisi vaihtelua ruokalistaan! :) Oli kiva lukea vinkkejäsi haudutuspadan käyttöön, joka olisi oikein tervetullut apuri keittiööni :) minna82@gmail.com
VastaaPoistaNäyttää taivaallisen hyvältä!! :-)
VastaaPoistajulia.hakkanen@hotmail.com
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaAijai, tää on sitä parhautta kokkauksessa :) :)
VastaaPoistaMielenkiintoinen laite ja vau miten herkullisen näköistä ruokaa sillä saa valmistettua. Mukana arvonnassa! ☀
VastaaPoistaNam :P Mukana arvonnassa :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Mukana upeassa arvonnassa :)
VastaaPoistahilsan@luukku.com
Mukaan mahtavaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Vaikuttaa ihan superkätevältä, että sisäpataa voi käyttää myös liedellä! Olen itse käyttänyt sitä perusmallin haudutuspataa, mutta sen kanssa ei tuo onnistu, vaikka muuten tosi kätevä laite onkin. Arvonnassa mukana! :)
VastaaPoistaaensti@gmail.com
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaMukana arvonnassa! 😍
VastaaPoistatinsku83@gmail.com
Hitsit, mahtaisi maistua bolognesekastike hieman erilaiselle tällä reseptillä tehtynä kuin meidän perheen perinteinen kunhan-vaan-valmistuu-viidessä-minuutissa -ruokatekele. Mukana arvonnassa ehdottomasti.
VastaaPoistavuosikerta (at) live (piste) fi
Huikea palkinto! Kotikokkina kyllä kaikki ruuanlaitto on rentoutumista. Kivaa vaihtelua saisi arkeen 😊 ssofia.o@hotmail.com
VastaaPoistaOnpa hieno arvonta! Mukana tottakai!
VastaaPoistatuulaslife1@gmail.com
Että ruoka valmistuisi kuin itsestään ja vielä hautumalla... pelastaisi multa monenmonituista päivää 😉. Eli haluan ehdottomasti arvontaan mukaan! liina.sourander@hotmail.com
VastaaPoistaTajuttoman hyvännäköistä jo kuvissa! Voi kun saisi vielä maistaa :)
VastaaPoistaMukana arvonnassa tomppa.koponen@gmail.com
Vau, super juttu. Mukana arvonnassa
VastaaPoistaannamaija.minkkinen@gmail.com
PoistaKätevältä vaikuttaa laite ja resepti. :) Mukaan siis mukavaan arvontaan! hiltuha(at)gmail.com
VastaaPoistaMukaan arvontaan. Vaikuttaa mielenkiintoiselta laitteelta. Salli.moilanen36@gmail.com
VastaaPoista