Mieli teki vaihteeksi jotain kasvisruokaa
iltapalaksi, mutta ei kuitenkaan keittoa tai paistosta. No sitten mieleeni
juolahti ajankohtaa sopiva galette.
Tämä on varmaan ainoa leivonnainen, jonka
taikinan muistaisin vaikka unissani ulkoa.
Sen verran helppo ja nopea on ohje, mutta
kuitenkin niin taivaallisen herkullinen.
Raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista,
joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.
Taikinan voi tehdä käsin tai yleiskoneella
muutamassa minuutissa.
Löysin kaupasta poistomyynnistä alle kahdella
eurolla vaahteranlehden muotoiset muotit ja niitähän piti päästä testaamaan,
joten otin taikinasta noin nyrkin verran talteen ja otin muoteilla galetteen
lehtikoristeita.
SYKSYINEN KASVISGALETTE 4:lle
Taikina:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- ½ tl suolaa
- 100g huoneen lämpöistä voita (voit myös lämmittää mikron kautta)
- ½ dl kylmää vettä
Täyte:
- 100g pakastepinaattia
- 1 dl ranskankermaa/smetanaa
- 1 dl parmesan juustoraastetta
- 1 prk latva-artisokan sydämiä öljyssä (sisällys n. 200g)
- 1 punasipuli
- 1 rkl öljyä kuullotukseen
- 1 rkl vaahterasiirappia/muuta siirappia
- suolaa, pippuria
- 1 kananmuna voiteluun
OHJE:
Ota voi pöydälle ja pakastepinaatti
sulamaan.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Sekoita vehnä- ja ruisjauhot ja suola
taikinakulhoon.
Lisää kuutioitu voi ja vaivaa taikinaksi.
Lisää lopuksi kylmä vesi.
Pyöritä taikina palloksi ja laita
tuorekelmussa/pussissa jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ensin halki ja
sen jälkeen puolikkaat 2-3 osaan, niin että sinulle jää reilun kokoiset sipulilohkot, irrota siivut (kerrokset) toisistaan. Mittaa
öljy pannulle ja kuullota siivuja miedolla lämmöllä, lisää lopuksi
vaahterasiirappi ja jätä pannulle jäähtymään.
Purista pakastepinaattista ylimääräinen vesi
pois ja sekoita se sekä parmesan juustoraaste ranskankerman joukkoon. Mausta
pienellä suolalla ja pippurilla.
Valuta artisokan sydämistä öljy pois (älä
kaada hukkaan, voit käyttää salaattikastikkeissa tai muussa ruoanvalmistuksessa)
ja leikkaa ne 2-3 osaan.
Ota taikina kylmästä ja kauli leivinpaperin
avulla, ylä- ja alapuolella, ohueksi pohjaksi.
Jaa pinaatti-ranskankermatäyte pohjan päälle,
mutta jätä reunat noin 3-4 cm ilman täytettä.
Käännä reunat ja asettele nyt myös artisokan sekä punasipulin palat
piiraan päälle.
Riko muna ja voitele sillä piirakan reunat.
Paista galettea uunissa noin 35 minuuttia
kunnes piiras on kauniin kullanruskea.
HERKULLISTA PIIRAKKA HETKEÄ JA KAUNISTA SYKSYÄ MYÖS SINULLE!
Onpa hyvän näklisyä, yäthän täytyy kokeilla🍁
VastaaPoistaKiitos Tuuli ja todellakin suosittelen, sopii niin arkeen kuin juhlaan :).
PoistaAivan ihana ja helpon oloinen resepti. Pitää kyllä testata <3
VastaaPoistaKiitos ystäväiseni <3 ja juu uskon, että maistuisi myös sinulle.
PoistaIhanan simppeli pohja. Tuohonhan voi sitten itse säveltää täytteet. Nami iltapala <3
VastaaPoistaJuu, tämä taitaa olla sitä leivontaa helpoimmasta päästä ja toki noita täytteitä voi säveltää omastakin päästä, tää on vaan yksi mun suosikki mauista.
PoistaLatva-artisokat ovat mun suurinta herkkua. Kokeiluun tämä heti viikonloppuna!
VastaaPoistaMuiskuja <3
Yhdyn kyllä täysin sun mielipiteeseesi, ne on ihan huippu herkkua, välillä teen vain dippisoossia niistä ja ahmin suoraan lusikalla. Loistavaa päivää sinulle <3.
PoistaHerkku! Latva-artisokat ovat herkkuja jo lapsuudestani. Pitäisi kokeilla tämäkin!
VastaaPoistaOn ne, niin hyviä, pitäisi vielä kokeilla ihan tuoreenakin. Tässä piirakassa artisokka kruunaa piirakan. Aurinkoista syksyn jatkoa sinulle <3.
PoistaTosi kaunis. Siitäpä onkin muuten aikaa, kun olen viimeksi tehnyt galettea. Ainakaan suolaista.
VastaaPoistaKiitos muistutuksesta. Näillä täytteillä varsinkin tulee varmasti super hyvää.
Heissan kaima :) ja ole hyvä vaan. Galette on kyllä niin ihanan helppo ja kuitenkin herkullinen piiras. Aurinkoa päivääsi!
PoistaKiitos reseptistä:) Näytti ja kuulosti niin hyvältä♥ tuota pitää kokeilla! Oikein kaunista alkanutta syksyä:)
VastaaPoistaKaunis kiitos sinulle <3 ja juu tämä rustiikkinen piiras on kyllä herkkua. Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!
PoistaVoi että hienoa, kun löysin blogistasi näin hyvän galeten ohjeen. Olen suunnitellut jo viikkoja galeten tekoa. Nyt uskaltaudun minäkin yrittämään.
VastaaPoistaIhana kuulla Leena ja olen samaa mieltä kanssasi tässä on raaka-aineet kohdallaan :). Loistavaa Sunnuntaipäivää sinulle <3.
Poista