Rukiinen galette savulohesta ja broccoliineista




Helppo ruispiirakka syntyy ranskalaisesta galetesta. Tämä piirakka on ihanan ronski ja rouhea. Taikinasta kaulitaan iso ympyrä, täytteet päälle ja reunat käännetään täytteen päälle.

Galetesta riittää useammalle syöjälle vaikka iltapalaksi.



Täytteeksi valitsin savulohta sekä broccoliineja (niitä ihania pikkuruisia parsakaaleja). Vielä muutama kananmuna ja ripaus juustoraastetta, joka ei ole kuitenkaan välttämätöntä.

Monitoimikoneella ruistaikina valmistuu muutamassa minuutissa eikä käsinkään tehtynä vie kuin hetken.



Laitoin tuon oman pohjan ulos odottamaan siksi aikaa, kun putsasin lohen ruodoista, no hitsiläinen siellähän oli jo melkoisesti pakkasta, joten tuo reunojen taittelu ei sitten mennytkään kuin Strömsössä (älä siis tee samaa virhettä). Onneksi kaikki reunat eivät haljenneet eikä se vaikuttanut makuun mitenkään.


 

RUKIINEN SAVULOHI-BROCCOLIINI GALETTE


Raaka-aineet:

Pohja:

  • 2,5 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½- 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1 dl vettä


Täyte:

  • 400 g savulohta
  • 1 ps broccoliineja (150-200g)
  • vettä keittämiseen
  • 3-4 rkl kylmäsavulohi tuorejuustoa
  • 3-4 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • mustaa pippuria
  • sormisuolaa tarjoiluun


OHJE:

Puhdista lohi nahasta ja ruodoista.

Keitä broccoliineja pienessä määrässä vettä noin 5 minuuttia.

Aseta uuni 200 asteeseen.

Sekoita jauhot sekä suola keskenään.

Sulata voi ja sekoita se sekä vesi taikinaan tasaisesti.

Muotoile taikina palloksi.

Ota leivinpaperia ja kauli taikinapallo ohueksi levyksi. Siirrä galette uunipellille.

Levitä kylmäsavulohi tuorejuustoa piirakan pohjalle.

Levitä lohenpalat ja broccoliinit tuorejuuston päälle (jätä reunoihin noin 2-3 cm tyhjää).

Tee kolot kananmunia varten ja riko ne niihin.

Pyöräytä pippuria myllystä.

Lisää lopuksi juustoraaste.

Paista galettea noin 30-40 minuuttia uunin alatasolla.


Nauti lämpimänä, tarvittaessa  käytä sormisuolaa ja limen viipaleita.

Blogista löytyy myös kesäkurpitsasta tehty galette, ohje täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä