Rukiinen galette savulohesta ja broccoliineista




Helppo ruispiirakka syntyy ranskalaisesta galetesta. Tämä piirakka on ihanan ronski ja rouhea. Taikinasta kaulitaan iso ympyrä, täytteet päälle ja reunat käännetään täytteen päälle.

Galetesta riittää useammalle syöjälle vaikka iltapalaksi.



Täytteeksi valitsin savulohta sekä broccoliineja (niitä ihania pikkuruisia parsakaaleja). Vielä muutama kananmuna ja ripaus juustoraastetta, joka ei ole kuitenkaan välttämätöntä.

Monitoimikoneella ruistaikina valmistuu muutamassa minuutissa eikä käsinkään tehtynä vie kuin hetken.



Laitoin tuon oman pohjan ulos odottamaan siksi aikaa, kun putsasin lohen ruodoista, no hitsiläinen siellähän oli jo melkoisesti pakkasta, joten tuo reunojen taittelu ei sitten mennytkään kuin Strömsössä (älä siis tee samaa virhettä). Onneksi kaikki reunat eivät haljenneet eikä se vaikuttanut makuun mitenkään.


 

RUKIINEN SAVULOHI-BROCCOLIINI GALETTE


Raaka-aineet:

Pohja:

  • 2,5 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½- 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 1 dl vettä


Täyte:

  • 400 g savulohta
  • 1 ps broccoliineja (150-200g)
  • vettä keittämiseen
  • 3-4 rkl kylmäsavulohi tuorejuustoa
  • 3-4 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • mustaa pippuria
  • sormisuolaa tarjoiluun


OHJE:

Puhdista lohi nahasta ja ruodoista.

Keitä broccoliineja pienessä määrässä vettä noin 5 minuuttia.

Aseta uuni 200 asteeseen.

Sekoita jauhot sekä suola keskenään.

Sulata voi ja sekoita se sekä vesi taikinaan tasaisesti.

Muotoile taikina palloksi.

Ota leivinpaperia ja kauli taikinapallo ohueksi levyksi. Siirrä galette uunipellille.

Levitä kylmäsavulohi tuorejuustoa piirakan pohjalle.

Levitä lohenpalat ja broccoliinit tuorejuuston päälle (jätä reunoihin noin 2-3 cm tyhjää).

Tee kolot kananmunia varten ja riko ne niihin.

Pyöräytä pippuria myllystä.

Lisää lopuksi juustoraaste.

Paista galettea noin 30-40 minuuttia uunin alatasolla.


Nauti lämpimänä, tarvittaessa  käytä sormisuolaa ja limen viipaleita.

Blogista löytyy myös kesäkurpitsasta tehty galette, ohje täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä