Näin raparperi sesongin
ollessa huipussaan, piti minunkin laittaa ”kauha” kauniiseen käteen.
Vaikka oma
raparperipuskani on vielä pieni, niin ainakaan tarpeista ei ole pulaa, sillä
niin ihana naapurini kuin oma äitini ovat antaneet minulle vapaat kädet käyttää
heidän upeita pensaitaan.
Koska pidän paljon
suklaisista leipomuksista, niin oli jo sanomattakin selvää, että myös
raparperipiirakasta tulisi vaniljan kera tällainen.
Leivoin piirakan
pitkulaiseen irtopohjavuokaan, mutta toki voit tehdä tämän myös pyöreään
vuokaan.
Valitsin ohkaisempia varsia piirakkaan enkä kuorinut niitä ollenkaan. Tosin keitin niitä viitisen
minuuttia sokeriliemessä, että ne hiukan pehmenivät.
SUKLAA-VANILJA RAPARPERIPIIRAKKA
Raaka-aineet:
Esikäsittely:
- n. 10 kpl ohuempia raparperin varsia
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
Taikina:
- 3 dl Sunnuntai kakkuvehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 4 rkl sokeria
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl kylmää vettä
- vuokasprayta
Täyte:
- 1 prk Viola vanilja tuorejuusto (200 g)
- 2 kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
OHJE:
Pese ja pilko raparperin
varret halutun mittaisiksi. Laita ne kattilaan ja lisää vettä vain sen verran,
että ne juuri peittyvät. Lisää joukkoon sokeri ja keitä n. 3- 5 minuuttia,
kaada liemi pois tai ota talteen vaikka mehuna juotavaksi. Jäähdytä varret
talouspaperin päällä.
Sekoita kaakaojauhe
ja sokeri vehnäjauhoihin.
Laita
huoneenlämpöinen voi yleiskoneeseen ja sekoita joukkoon vehnäjauhoseos. Voit
toki sekoittaa tämän myös käsin. Lisää lopuksi pari ruokalusikallista kylmää
vettä. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kylmään.
Aseta uunin
lämpötilaksi 200 astetta.
Riko kananmunat ja
sekoita ne yhdessä vaniljasokerin kera tuorejuustoon.
Voitele irtopohjainen
piirakkavuoka vuokaspraylla.
Ota taikina
jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada päälle
tuorejuustoseos ja lisää lopuksi keitetyt raparperin varret.
Laita piirakka uuniin
keskitasoa alemmalle hyllylle, muista laittaa alumiini/leivinpaperia ritilälle,
jottei rasva valu irtopohjavuoan reunoilta uunin pohjalle.
Paista piirakkaa noin
45 minuuttia kunnes se on kypsä.
Anna jäähtyä kokonaan
ennen kuin nostat sen pois vuoasta (mielellään yön yli).
HERKUTTELEMISIIN!
Voi miten herkullisen näköinen piirakka. Kylläpä se nyt maistuisikin tämän kahvikupposen kaveriksi.
VastaaPoistaKiitos paljon Outi, minäpä laitan sulle näin virtuaalisesti palan tulemaan :D
PoistaOnhan herkullisen oloinen piirakka. Suklaan ja raparperin yhdistämistä on ole kokeillutkaan. Ainiin....olen haaveillut tuollaisesta pitkänmallisesta vuoasta tosi pitkään. Ei vaan ole tullut hankittua.
VastaaPoistaMusta on kehittynyt sellainen suklaaholisti näin vanhemmiten, ennen söin vain pelkkää salmiakkia. Nykyään kaikki leivonnaiset taitaa olla kaakaolla "terästettyjä". Joo tuo pitkänmallinen vuoka oli löytö, oikeesti sain 3 vuokaa samalla hintaa ja kauppa oli clas Ohlsson.
PoistaOk. Pitääpä katsoa Clasulla tarkemmin hyllyjä seuraavalla kerralla.
PoistaMukavaa ja aurinkoista viikkoa <3
Kiitos ja sitä samaa sinulle <3
PoistaJospa kokeilen tätä mökillä, jossa raparperia riittää! Ihanaa juhannusta!!
VastaaPoistaHeissan ihanainen ja aurinkoista juhannusta myös sinulle <3
Poista