Suklaan ja vaniljan makuinen raparperipiirakka sulaa suuhun!



Näin raparperi sesongin ollessa huipussaan, piti minunkin laittaa ”kauha” kauniiseen käteen.

Vaikka oma raparperipuskani on vielä pieni, niin ainakaan tarpeista ei ole pulaa, sillä niin ihana naapurini kuin oma äitini ovat antaneet minulle vapaat kädet käyttää heidän upeita pensaitaan.



Koska pidän paljon suklaisista leipomuksista, niin oli jo sanomattakin selvää, että myös raparperipiirakasta tulisi vaniljan kera tällainen.

Leivoin piirakan pitkulaiseen irtopohjavuokaan, mutta toki voit tehdä tämän myös pyöreään vuokaan.



Valitsin ohkaisempia varsia piirakkaan enkä kuorinut niitä ollenkaan. Tosin keitin niitä viitisen minuuttia sokeriliemessä, että ne hiukan pehmenivät.

SUKLAA-VANILJA RAPARPERIPIIRAKKA


Raaka-aineet:

Esikäsittely:

  • n. 10 kpl ohuempia raparperin varsia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria


Taikina:

  • 3 dl Sunnuntai kakkuvehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 4 rkl sokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl kylmää vettä
  • vuokasprayta


Täyte:

  • 1 prk Viola vanilja tuorejuusto (200 g)
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria


OHJE:

Pese ja pilko raparperin varret halutun mittaisiksi. Laita ne kattilaan ja lisää vettä vain sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää joukkoon sokeri ja keitä n. 3- 5 minuuttia, kaada liemi pois tai ota talteen vaikka mehuna juotavaksi. Jäähdytä varret talouspaperin päällä.

Sekoita kaakaojauhe ja sokeri vehnäjauhoihin.

Laita huoneenlämpöinen voi yleiskoneeseen ja sekoita joukkoon vehnäjauhoseos. Voit toki sekoittaa tämän myös käsin. Lisää lopuksi pari ruokalusikallista kylmää vettä. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kylmään.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Riko kananmunat ja sekoita ne yhdessä vaniljasokerin kera tuorejuustoon.

Voitele irtopohjainen piirakkavuoka vuokaspraylla.

Ota taikina jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada päälle tuorejuustoseos ja lisää lopuksi keitetyt raparperin varret.

Laita piirakka uuniin keskitasoa alemmalle hyllylle, muista laittaa alumiini/leivinpaperia ritilälle, jottei rasva valu irtopohjavuoan reunoilta uunin pohjalle.

Paista piirakkaa noin 45 minuuttia kunnes se on kypsä.

Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin nostat sen pois vuoasta (mielellään yön yli).




HERKUTTELEMISIIN!

8 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköinen piirakka. Kylläpä se nyt maistuisikin tämän kahvikupposen kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi, minäpä laitan sulle näin virtuaalisesti palan tulemaan :D

      Poista
  2. Onhan herkullisen oloinen piirakka. Suklaan ja raparperin yhdistämistä on ole kokeillutkaan. Ainiin....olen haaveillut tuollaisesta pitkänmallisesta vuoasta tosi pitkään. Ei vaan ole tullut hankittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on kehittynyt sellainen suklaaholisti näin vanhemmiten, ennen söin vain pelkkää salmiakkia. Nykyään kaikki leivonnaiset taitaa olla kaakaolla "terästettyjä". Joo tuo pitkänmallinen vuoka oli löytö, oikeesti sain 3 vuokaa samalla hintaa ja kauppa oli clas Ohlsson.

      Poista
    2. Ok. Pitääpä katsoa Clasulla tarkemmin hyllyjä seuraavalla kerralla.
      Mukavaa ja aurinkoista viikkoa <3

      Poista
  3. Jospa kokeilen tätä mökillä, jossa raparperia riittää! Ihanaa juhannusta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ihanainen ja aurinkoista juhannusta myös sinulle <3

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä