Grillailuja mökillä, mm. gluteenitonta foccacialeipää grillissä sekä raikasta raparperiittaa



Viikonloppua olimme siskoni kanssa kahden mökillä ja saimme hoidettua pihapiirin kukka- ja kasvimaat jo melkein kuntoon, vain muutamia kesäkukkaistutuksia uupuu enää.



Ei haitannut pieni koleuskaan, hikihän siinä maata käännellessä ja kitkiessä tuli.



Kaiken puurtamisen jälkeen siskoa piti hemmotella lasillisella raikasta Raparperiittaa, johon olin jo kotona keittänyt mehun.

Raparperiitta 

Raaka-aineet:

  • 5 raparperin punaista vartta
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu


OHJE:
Pilko raparperin varret kattilaan, mittaa sokeri sekä vesi ja keitä noin 10-15 minuuttia. Jähdytä hiukan ja paina siivilän läpi toiseen astiaan. Purista joukkoon sitruunan mehu ja laita jääkaappiin kylmenemään.

Yhteen drinksuun tarvitset 4 cl tequilaa, 0,5 dl lidl sweet twisted siideriä, 0,5 valmista raparperimehua ja runsaasti jäämurskaa. Jos omistat shakerin mittaa kaikki aineet ensin siihen, ravista voimakkaasti ja kaada lasiin.







LOUNAAKSI NAUTIMME GRILLISSÄ PAISTETULLA GLUTEENITTOMALLA FOCCACIALLA 2 kpl

Raaka-aineet:

  • 1,5 dl vettä
  • 2,5 tl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2-2,5 dl Semperin tattari&teff jauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä


Lisäksi:
voita tai oliiviöljyä
oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, feta ja parmesan juustoa sekä tuoretta rosmariinia

OHJE:

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi ja lisää kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin reilut 7 minuuttia. Aina parempi mitä kauemmin jaksat vaivata.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin tunnin verran.

Tee taikinasta kaksi palloa ja painele ne noin 1 cm paksuiseksi leiviksi.

Lämmitä grilli (keskilämpöiseksi) ja voitele grilliritilät öljyllä.

Paista leipiä ensin 5 minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja käännä. Voitele paistettua pintaa sulatetulla voilla tai oliiviöljyllä. Ripottele päälle oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, feta- ja parmesanjuustoa sekä rosmariinia. Paista vielä n. 5 minuuttia kunnes leipä on kypsä. Lisäksi voit tarjota rucolaa tai muuta vihreää salaattia.

Leivän grillauksesta löytyy video täältä



Saunan jälkeen grillasimme vielä broilerin minuuttipihvejä, jotka marinoin Lidl:n kuivamausteella (coconut-sesame), oliiviöljyn ja tilkassa sitruunan mehun kera. Ne saivat maustua pari tuntia jääkaapissa.

Muista ottaa lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista.




Lisukkeeksi valmistimme salaattia, joka valmistui nopeasti friseesalaatista ja valmis coleslaw salaatista. Sekaan voi laittaa kirsikkatomaatteja, omenaa, vesimelonia tai paprikaa sekä punasipulia ja yrttejä. Minulla oli jäljellä kotona tehtyjä juustopalloja, jotka päätyivät myös salaattiin.




Ihanaa kun kesällä voi kaiken ruoanlaiton hoitaa ulkona grillissä.

HERKULLISIA GRILLAILUJA MYÖS SINULLE!

4 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttääkin herkullisilta, varsinkin nuo leivät. Niitä taisinkin jo instagramissa ihastella. Minutkin muuten löytää sieltä @outislifeblog
    Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi, kiva kun pistäydyit täällä ja mitä noihin leipiin tulee, sisko tykkäsi niistä myös erityisen paljon. Hyvä kun muistutit Instatilistäsi, minä löysin sen heti. Mukavaa aurinkoista viikkoa sinulle <3

      Poista
  2. Voihan mitä herkkuja - etenkin nuo foccaciat houkuttelevat kokeiluun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoista huomenta sinulle ja mukava kuulla, että onnistuin herättää mielenkiinnon. Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä