Nyt on virallisesti almanakankin mukaan julistettu kevät
alkaneeksi. Kellojakin siirrettiin viime viikonloppuna kesäaikaan, tosin minun
aamuja se taas vaikeuttaa ainakin elokuulle asti. Pitää varmaan ottaa käyttöön
kahden herätyskellon taktiikka.
Vaan positiivisintahan tässä on se valon määrän
lisääntyminen ja luonnon uudelleen herääminen. Jippii , nyt on kevät ja kesäkin
jo ovella. Ja mikä parasta, meillä se tarkoittaa sitä, että grillikausi alkaa!
Grillaus ja grilliruoat ovat niin parasta. Siinä voi isokin
porukka osallistua yhdessä ruoanlaittoon. Tässä tulisikin kiva ohje
kanavartaiden tekoon. Tikuttamiseen voi osallistua osa, toisten tehdessä
salaatit ja muut tykötarpeet. Voit valmistaa vartaat myös uunissa.
AASIALAISET KANA-ANANASVARTAAT JA PÄHKINÄINEN KOOKOSKASTIKE (4-6:lle)
Raaka-aineet:
- 1 kg broilerin rintaleikkeitä
- 1 tuore ananas
- 1 prk kookosmaitoa
- ½ tl maizenaa
- 4-5 rkl crunchy pähkinävoita
- n. 12 varrastikkua
- öljyä grillaukseen
Marinadi:
- 1 dl ananas- tai applesiinimehua
- 0,5 dl soijaa
- 0,5 dl tummaa sokeria (tai fariinisokeria)
- 2 rkl öljyä
- ½ limen mehu
- 2 rkl sambal oelak tai srirachakastiketta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl inkiväärijauhoa
Koristeluun:
limenmehua, maapähkinää murskattuna, kevätsipulia tai
korianteria
Ohje:
Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja lämmitä sitä niin,
että sokeri sulaa. Jätä jäähtymään.
Paloittele broilerinrintafileet (n. 3x3 cm) vartaisiin sopiviksi. Laita
palat astiaan.
Jätä ½ marinadikastikkeesta
kattilaan talteen myöhemmin valmistettavaa pähkinäkastiketta varten.
Kaada toinen puoli
marinadista broilerin palojen päälle ja anna marinoitua vähintään tunti (3-4
tuntia paras)
Kuori ja pilko ananas.
Jos käytät bambugrillitikkuja, muista pitää niitä vedessä n.
15 min. ennen tikuttamista.
Tikuta broilerinfile- ja ananaspalat vuorotellen
grillitikkuun.
Lämmitä grilli ja muista öljytä ritilät hyvin. Kääntele vartaita. Paista n. 10
minuuttia keskilämmöllä.
Valmistus uunissa:
Aseta uunin lämpötilaksi n. 200
Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja asettele valmiit
vartaat pellille niin, että tikut eivät ole aivan kiinni toisissaan. Paista vartaita reilu 20 minuuttia.
Pähkinäkastike:
Laita sivuun jätetty marinadikastike uudelleen liedelle.
Lisää joukkoon kookosmaito (ei kaikkea vettä).
Sekoita pienessä määrässä nestettä maizena
marinadikastikkeeseen. Anna kiehua n. 2 minuuttia.
Lisää pähkinävoi kattilaan. Ota kattila pois liedeltä
Maista ja mausta kastiketta lisäämällä sambal oelak
-kastiketta (srirachaa) ja limeä.
Tarjoa vartaita esim raikkaan salaatin ja riisin kera.
Laita kastikkeen kanssa tarjolle maapähkinämurskaa ,
kevätsipuli ja limen tai sitruunan
paloja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti