Kalapäivää on pyritty pitämään 1-2 kertaa viikossa. Meille
tuli Järvenpäähän ihan huippu kalakauppa, Järvenpään Kalatalo. Tosin vielä en ole
ostanut mitään erikoista kalaa sieltä.
No tilipäivänä vois kokeilla vaikka tuoretta
merianturaa tai mustekalaa.
Kala on kyllä niin hyvää ja pienenä meille hoettiin, että
kala kasvattaa järkeä, oiskohan mun pitäny syödä tupla-annos?
Tässä on ensimmäinen
silakkaruoka, jolla sain houkuteltua oman perheeni tätä mainiota kalaa maistamaan.
Teen usein näitä silakkapihvejä iltapalaksi ihan vaan leivän päällä nauttien.
Nämä silakkapihvit on helppo ja nopea valmistaa. Säilyttävät
mehukkuuden ja kuitenkin saavat rapean pinnan uunissa eikä koti käryä kalan rasvasta.
JUUSTOISET SILAKKAPIHVIT UUNISSA
Raaka-aineet:
½ kg silakkafileitä
100g juustoraastetta
suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta, tuoretta tilliä
OHJE:
Aseta uunin lämmöksi 200
Lado puolet fileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperin
päälle uunipellille.
Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
Laita jokaisen fileen päälle tillistä oksa ja päälle
juustoraastetta.
Laita seuraavaksi kansi toisesta fileestä nahkapuoli
ylöspäin.
Ripottele fileen pintaan paprikajauhetta.
Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, jos haluat
rapeamman pinnan paista lopuksi grillivastuksen alla muutama minuutti.
Nämä silakkapihvit maistuvat myös kylmänä.
Näitä on kokeiltava, silakkaa syömme silloin tällöin ja muutakin kalaa 1-2 kertaa viikossa, lasken äyriäiset myös kaloihin. Viimeksi tein silakkapihvit myös uunissa, tillillä, tuorejuustolla ja kananmunalla. Tämä juustoraastesilakka voisi toimia meilläkin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistajuu kyllä kalaa on saatava vähintään se kerran viikossa jossain muodossa, näitä silakkapihvejä otan usein töihin lounasevääksi leivän päälle, maistuvat myös kylmänä...Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :)
VastaaPoista