Pages

tiistai 29. maaliskuuta 2016

JIPPII... Meillä avattiin grillikausi! Mehevät kanavartaat ja pähkinäinen kookoskastike

Nyt on virallisesti almanakankin mukaan julistettu kevät alkaneeksi. Kellojakin siirrettiin viime viikonloppuna kesäaikaan, tosin minun aamuja se taas vaikeuttaa ainakin elokuulle asti. Pitää varmaan ottaa käyttöön kahden herätyskellon taktiikka.

Vaan positiivisintahan tässä on se valon määrän lisääntyminen ja luonnon uudelleen herääminen. Jippii , nyt on kevät ja kesäkin jo ovella.  Ja mikä parasta,  meillä se tarkoittaa sitä,  että grillikausi alkaa!

Grillaus ja grilliruoat ovat niin parasta. Siinä voi isokin porukka osallistua yhdessä ruoanlaittoon. Tässä tulisikin kiva ohje kanavartaiden tekoon. Tikuttamiseen voi osallistua osa, toisten tehdessä salaatit ja muut tykötarpeet. Voit valmistaa vartaat myös uunissa.







AASIALAISET  KANA-ANANASVARTAAT JA PÄHKINÄINEN KOOKOSKASTIKE (4-6:lle)






Raaka-aineet:

  • 1 kg broilerin rintaleikkeitä
  • 1 tuore ananas
  • 1 prk kookosmaitoa
  • ½ tl maizenaa
  • 4-5 rkl crunchy pähkinävoita
  • n. 12 varrastikkua
  • öljyä grillaukseen



Marinadi

  • 1 dl ananas- tai applesiinimehua
  • 0,5 dl soijaa
  • 0,5 dl tummaa sokeria (tai fariinisokeria)
  • 2 rkl öljyä
  • ½ limen mehu
  • 2 rkl sambal oelak tai srirachakastiketta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhoa



Koristeluun:

limenmehua, maapähkinää murskattuna, kevätsipulia tai korianteria





Ohje:

Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja lämmitä sitä niin, että sokeri  sulaa. Jätä jäähtymään.
Paloittele broilerinrintafileet (n. 3x3 cm) vartaisiin sopiviksi. Laita palat astiaan.

Jätä  ½ marinadikastikkeesta kattilaan talteen myöhemmin valmistettavaa pähkinäkastiketta varten.
Kaada  toinen puoli marinadista broilerin palojen päälle ja anna marinoitua vähintään tunti (3-4 tuntia paras)

Kuori ja pilko ananas.
Jos käytät bambugrillitikkuja, muista pitää niitä vedessä n. 15 min. ennen tikuttamista.
Tikuta broilerinfile- ja ananaspalat vuorotellen grillitikkuun.
Lämmitä grilli ja muista öljytä  ritilät hyvin. Kääntele vartaita. Paista n. 10 minuuttia keskilämmöllä.

Valmistus uunissa:

Aseta uunin lämpötilaksi n. 200
Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja asettele valmiit vartaat pellille niin, että tikut eivät ole aivan kiinni toisissaan.  Paista vartaita reilu 20 minuuttia.

Pähkinäkastike:

Laita sivuun jätetty marinadikastike uudelleen liedelle.
Lisää joukkoon kookosmaito (ei kaikkea vettä).
Sekoita pienessä määrässä nestettä maizena marinadikastikkeeseen. Anna kiehua n. 2 minuuttia.
Lisää pähkinävoi kattilaan. Ota kattila pois liedeltä
Maista ja mausta kastiketta lisäämällä sambal oelak -kastiketta (srirachaa) ja limeä.




Tarjoa vartaita esim raikkaan salaatin ja riisin kera.
Laita kastikkeen kanssa tarjolle maapähkinämurskaa , kevätsipuli ja limen  tai sitruunan paloja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti