VÄHÄHIILIHYDRAATTISET BATAATTI-KYSSÄKAALI-RÖSTIT JA HERKULLINEN PEKONIMOUSSE




Heissan taas täältä kotikeittiöstä, jossa tällä kertaa paistettiin sunnuntain ateriaksi bataatti-kyssäkaaliröstejä.


Rösteistä tulikin ihan huisin hyviä vähähiilihydtaattisia lettuja, jotka saivat kaverikseen pekonimoussea sekä grillattuja herkkusieniviipaleita.



Röstit paistoin kuitenkin uunissa, sillä niin bataatissa kuin kyssäkaalissakaan ei ole tarpeeksi tärkkelystä, että ne pysyisivät kasassa paistinpannulla, ei vaikka taikinassa käytin kananmunia sekä juustoraastetta, mutta erittäin hyviä niistä tuli näinkin.



Massasta paistat 8 röstiä, mutta jo 2 kpl riittää täyttämään vatsan. Mikään kevyt ruoka ei tämä ole,  sillä pekonimoussesta löytyy kaloreita, mutta hei kyllä kerran viikossa saa herkutellakin ja eihän tuota paljon yhdelle röstille laiteta, myös grillatut herkkusienet sopivat erittäin hyvin. Raikkautta saat karpaloista ja puolukoista.



Päälle voit toki valita itse mitä haluat esim. kylmäsavulohta, ilmakuivattua kinkkua, vuolukanaa, suppilovahveroita jne. 


Aloita valmistamalla ensin pekonimousse kylmään.





BATAATTI-KYSSÄKAALIRÖSTIT JA PEKONIMOUSSE

Raaka-aineet:

  • 1 bataatti 250g
  • pieni kyssäkaali 200g
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa, pippuria myllystä
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta

lisäksi voita ja 200g herkkusieniä, karpaloita/puolukoita sekä vihreää salaattisekoitusta


OHJE:

1. Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi bataatti sekä kyssäkaali. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet ja sekoita sitten ainekset kulhossa. 

2. Lisää suola ja hiukan pippuria, sekoita. Lisää seuraavaksi juustoraaste ja riko kananmunat kulhoon, sekoita.

3. Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

4. Jaa lusikalla 8 nokaretta kahden leivinpaperin (4 /paperi) päälle, levitä massaa lusikalla ohueksi letuksi ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ennen kuin irroitat paperilta.

5. Puhdista ja viipaloi tällä välin herkkusienet. Paista ne pannulla kauniin ruskeiksi voin kera. Laita sivuun odottamaan tarjoilua.



PEKONIMOUSSE


Raaka-aineet:

  • 1 pkt pekonia
  • 1 dl vispi/kuohukermaa
  • 100g creme fraichea/smetanaa
  • halutessa 40g aurajuustoa pienenä muruna

1. Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille. Aseta uuni 200 asteeseen, voit laittaa ne heti jo kylmään uuniin. Paista rapeiksi. Anna jäähtyä ja murskaa mixerillä pieneksi.

2. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon creme fraiche sekä muruksi ajettu pekoni ja aurajuusto. Laita joko jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen. Ennen tarjoilua maista suola, ole kuitenkin varovainen lisätessäsi, sillä pekonista ja aurajuustosta pitäisi tulla riittävä suola.

3. Ruokalusikallinen moussea riittää kahdelle röstille.


8 kommenttia:

  1. Näyttääpä taas herkulliselta. Ihanat lautaset muuten. Tosi kuvaukselliset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanainen, näistä tuli kyllä niin suunmukaisia ja tuo pekonimousse, voisin ladata sitä laipolla suoraan suuhun, jos ei olisi jo valmiiksi näitä ylimääräisiä kiloja :D.

      Poista
  2. ON kyllä ihanan näköiset ja herkulliselta kuulostvat röstit:)Kivaa uutta viikkoa Sari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jael, nää oli kyllä niin jees!
      Hyvää joulun odotusta sulle <3.

      Poista
  3. Onpa hyvännäköisiä röstejä. Jotenkin värikäs ruoka saa aina ruokahalun heräämään!
    Ihanaa viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja juu värikäs ruoka varsinkin näin harmaana aikana, tekee ihmeitä.
      Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle, pidetään mieli korkealla <3.

      Poista
  4. Herkullista, kyssäkaalia täytyykin kokeilla useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyssäkaali on kyllä erinomainen vihannes moniin ruokiin (keitot, laatikot, salaatit), meillä se on usein perunan korvaaja.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä