KETOLEIPÄÄ, KUOHKEAT PEKONI-VALKOSIPULISÄMPYLÄT



No nyt on onneksi juhlakausi takanapäin ja pääsee kiinni normaalirytmiin ja arkeen. Jos muistat, aloitin viime vuoden lokakuussa ketoilun, joka tietty viimeisten 3 viikon aikana pääsi lipsumaan, eihän sitä voinut jättää syömättä niitä joulunajan herkkuja.


No onneksi paino ei noussut kuin reilun kilon ja nyt on kiva aloittaa uudelleen tämä ruokavalio. Oon niin onnellinen tästä ruokavaliosta, koska mun vatsa ei ole kertaakaan temppuillut ketoilun aikana (ennen olen joutunut ottamaan pegorionia tai vastaavaa vähintään 2 kertaa viikossa).



Leipää olin kaivannut jo pidemmän aikaa, joten sitähän oli leivottava. Totuuden nimissä on kerrottava, että yhden paahtoleivän palan sorruin syömään uutena vuotena siskon luona Hollannissa. Siellä muuten on ihan mielettömän ihania leipä-, juusto-, kala- ja lihakauppoja.  Ihana vierailla tuollaisissa kaupoissa, olisipa täälläkin vielä näitä kauppoja.



Ketoleivän ohjeita selailin googlesta useitakin ja kokeilin niistä muutamia, mutta parhaan lopputuloksen sain tällä kehittämälläni ohjeella.


Leivästä tuli ihanan kuohkea ja rakennekin muistuttaa oikeaa leipää erittäin hyvin. Jauhoina käytin vain mantelijauhoja ja joku jo kysyikin, että maistuvatko ne läpi, mutta ei minun mielestäni. Toki tällainen erittäin vähähiilihydraattinen leipä eroaa normi leivästä ja kaloreita on melkoisesti, mutta ainakin aamu- tai iltapalaksi yksi sämpylä riittää oikein hyvin.
Psylliumia (ravintokuitu) mun piti lisätä sämpylöihin, mutta tietty unohdin joka kerta, joten laita sinä 1 rkl taikinaan jos haluat (ohjeesta sitä ei löydy).




VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN PEKONI-VALKOSIPULILEIPÄ

Raaka-aineet:

  • 1 dl Grana Panado juustoraastetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 5-6 siivua rapeaksi paahdettua pekonia
  • 3 kananmunaa
  • 100 g philadelphia tuorejuustoa
  • 4 dl mozzarella juustoraastetta
  • 225 g mantelijauhoja (noin 5-6 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 50 g voita pannun voiteluun
  • valmiiden sämpylöiden pinnalle 50 g voita ja persijasilppua ja ripaus suolaa

       
       
OHJE:

1. Sekoita parmesan juustoraasteen sekaan valkosipuli- ja paprikajauhe.

2. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta ja laita kylmään uuniin pekonin siivut paistumaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Riko munat monitoimikoneeseen ja vispaa niitä tuorejuusto ja mozzarella juustoraasteen kera. Anna koneen pyöriä koko ajan. Sämpylöistä tulee sitä kuohkeammat mitä enemmän vispaat niitä. Itse annoin koneen "laulaa" siihen asti kunnes taikina oli valmis leivottavaksi.

4. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda mantelijauhojen joukkoon ja lisää ne vähitellen taikinaan.

5. Pilko rapeat pekonisiivut pieneksi ja sekoita taikinaan.

6. Voitele hyvin valurautapannu tai muu uunivuoka.

7. Ota lusikalla taikinaa ja pyörittele ensin kourassa pyöreäksi ja sitten kieritä juusto-mausteseoksessa. Laita pannuun. Taikinasta tulee 7 sämpylää.

8. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia (kurkkaa uuniin etteivät pala päältä, voit laittaa foliota päälle).

9. Hienonna persiljaa muutama ruokalusikallinen ja sulata voi kattilassa, lisää ripaus suolaa. Kaada valmiiden sämpylöiden päälle.

MUKAVIA LEIVONTAHETKIÄ JA IHANAA UUTTA VUOSIKYMMENTÄ 2020!

13 kommenttia:

  1. Todella hyviä ja maukkaita. Jatkoon.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle :).

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa kuulla ja mitä parhainta uutta vuotta sinulle!

      Poista
    2. Kiitos, samoin sinulle :) Eilen näitä tein, ja oli kyllä hyviä! Eivät nousseet; olisiko pitänyt? Hyvältä maistui silti. Miehelle kelpasi myös :D

      Poista
    3. Kiva kuulla että kokeilit näitä sämpylöitä ja juu, kyllä niiden on tarkoitus nousta, vispasitko hyvin? Itse annoin koneen "laulaa koko ajan kunnes taikina oli valmis. Pitääpä muuten sanoa se tulla ohjeissakin. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin, kuvista näet kuinka paljon mun tekemät sämpylät nousivat :)

      Poista
    4. Muistin taas nämä sämpylät; pitää kokeilla uudestaan ja vispata nyt kunnolla! :)

      Poista
    5. Mukavia leivontahetkiä ja hyvää loppuviikkoa :)

      Poista
  3. Kylläpä näyttääkin hyviltä nuo sämpylät.
    Herkullista iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä