No nyt on onneksi juhlakausi takanapäin ja pääsee kiinni
normaalirytmiin ja arkeen. Jos muistat, aloitin viime vuoden lokakuussa ketoilun, joka
tietty viimeisten 3 viikon aikana pääsi lipsumaan, eihän sitä voinut jättää
syömättä niitä joulunajan herkkuja.
No onneksi paino ei noussut kuin reilun kilon ja nyt on
kiva aloittaa uudelleen tämä ruokavalio. Oon niin onnellinen tästä
ruokavaliosta, koska mun vatsa ei ole kertaakaan temppuillut ketoilun aikana
(ennen olen joutunut ottamaan pegorionia tai vastaavaa vähintään 2 kertaa
viikossa).
Leipää olin kaivannut jo pidemmän aikaa, joten sitähän
oli leivottava. Totuuden nimissä on kerrottava, että yhden paahtoleivän palan
sorruin syömään uutena vuotena siskon luona Hollannissa. Siellä muuten on ihan
mielettömän ihania leipä-, juusto-, kala- ja lihakauppoja. Ihana vierailla tuollaisissa kaupoissa,
olisipa täälläkin vielä näitä kauppoja.
Ketoleivän ohjeita selailin googlesta useitakin ja
kokeilin niistä muutamia, mutta parhaan lopputuloksen sain tällä kehittämälläni ohjeella.
Leivästä tuli ihanan kuohkea ja rakennekin muistuttaa
oikeaa leipää erittäin hyvin. Jauhoina käytin vain mantelijauhoja ja joku jo
kysyikin, että maistuvatko ne läpi, mutta ei minun mielestäni. Toki tällainen
erittäin vähähiilihydraattinen leipä eroaa normi leivästä ja kaloreita on
melkoisesti, mutta ainakin aamu- tai iltapalaksi yksi sämpylä riittää oikein
hyvin.
Psylliumia (ravintokuitu) mun piti lisätä sämpylöihin,
mutta tietty unohdin joka kerta, joten laita sinä 1 rkl taikinaan jos haluat (ohjeesta
sitä ei löydy).
VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN PEKONI-VALKOSIPULILEIPÄ
Raaka-aineet:
- 1 dl Grana Panado juustoraastetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 5-6 siivua rapeaksi paahdettua pekonia
- 3 kananmunaa
- 100 g philadelphia tuorejuustoa
- 4 dl mozzarella juustoraastetta
- 225 g mantelijauhoja (noin 5-6 dl)
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 50 g voita pannun voiteluun
- valmiiden sämpylöiden pinnalle 50 g voita ja persijasilppua ja ripaus suolaa
OHJE:
1. Sekoita parmesan juustoraasteen sekaan valkosipuli- ja
paprikajauhe.
2. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta ja laita kylmään
uuniin pekonin siivut paistumaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
3. Riko munat monitoimikoneeseen ja vispaa niitä
tuorejuusto ja mozzarella juustoraasteen kera. Anna koneen pyöriä koko ajan. Sämpylöistä tulee sitä kuohkeammat mitä enemmän vispaat niitä. Itse annoin koneen "laulaa" siihen asti kunnes taikina oli valmis leivottavaksi.
4. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda mantelijauhojen
joukkoon ja lisää ne vähitellen taikinaan.
5. Pilko rapeat pekonisiivut pieneksi ja sekoita taikinaan.
6. Voitele hyvin valurautapannu tai muu uunivuoka.
7. Ota lusikalla taikinaa ja pyörittele ensin kourassa
pyöreäksi ja sitten kieritä juusto-mausteseoksessa. Laita pannuun. Taikinasta tulee
7 sämpylää.
8. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia (kurkkaa uuniin
etteivät pala päältä, voit laittaa foliota päälle).
9. Hienonna persiljaa muutama ruokalusikallinen ja sulata
voi kattilassa, lisää ripaus suolaa. Kaada valmiiden sämpylöiden päälle.
MUKAVIA LEIVONTAHETKIÄ JA IHANAA UUTTA VUOSIKYMMENTÄ 2020!
Namskis nam😘💕❤😋
VastaaPoistaKiitos kun tulit maistelemaan näitä mun kanssa :).
PoistaTodella hyviä ja maukkaita. Jatkoon.....
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle :).
PoistaKiitos! Pittää kokkeilla :)
VastaaPoistaIhan mahtavaa kuulla ja mitä parhainta uutta vuotta sinulle!
PoistaKiitos, samoin sinulle :) Eilen näitä tein, ja oli kyllä hyviä! Eivät nousseet; olisiko pitänyt? Hyvältä maistui silti. Miehelle kelpasi myös :D
PoistaKiva kuulla että kokeilit näitä sämpylöitä ja juu, kyllä niiden on tarkoitus nousta, vispasitko hyvin? Itse annoin koneen "laulaa koko ajan kunnes taikina oli valmis. Pitääpä muuten sanoa se tulla ohjeissakin. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin, kuvista näet kuinka paljon mun tekemät sämpylät nousivat :)
PoistaMuistin taas nämä sämpylät; pitää kokeilla uudestaan ja vispata nyt kunnolla! :)
PoistaMukavia leivontahetkiä ja hyvää loppuviikkoa :)
PoistaKiitos Sari, samoin sinulle!
PoistaKylläpä näyttääkin hyviltä nuo sämpylät.
VastaaPoistaHerkullista iltaa sinulle Sari <3
Kiitos paljon Outi <3, kirjoitat aina niin kauniisti!
Poista