Voi onnen päivää, olemme odotelleet jo pari kuukautta
peuranlihaa. Vihdoin sitä sitten saatiin ja monen monta herkkuateriaa siitä
varmasti valmistuu.
Koska oli melko myöhäinen ilta ja hirveän työlästä en
viitsinyt enää siinä vaiheessa alkaa kokkailemaan, niin tulipa mieleeni
kokeilla tällaista englantilaistyylistä piirakkaa.
Pakkasesta löytyi vielä joulusta jääneitä
lehtitaikinalevyjä ja nehän ajoivat asiansa tosi hyvin.
Ei oikein helpommin ja kuitenkin niin herkullista
piirasta voisi alle puolessa tunnissa valmistaa.
Samalla sain käytettyä pakkasesta sieniä (lampaankääpää)
ja jääkaapista löytyi keittoon varaamani koskenlaskijajuusto (savuporo), joka
sopi kuin nenä päähän tähän iltapalaan. Siitä tulikin varsin ruokaisa, joten
saadaan herkutella vielä tänään saunan jälkeen.
Kylkeen vielä ihan perus vihersalaattia, ei se muuta
kaivannut.
PEURAPIIRAKKA ALLE PUOLESSA TUNNISSA
Raaka-aineet:
- 400-500g peuranjauhelihaa (toki mikä vaan jauheliha käy)
- 2 punasipulia
- 200g sieniä (lampaankääpä, suppilovahverot tai mikä vaan)
- suolaa, mustapippuria
- 1 kpl koskenlaskija savuporojuustoa
- ½-1 dl kermaa
- timjamia
- voita tai öljyä lihan paistamiseeen
- 5 kpl lehtitaikinalevyjä/voitaikinaa
OHJE:
Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 200 astetta.
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
Leikkaa sipulit puoliksi ja siivuta.
Ota uunin kestävä pannu (toki voit kaataa täytteen myös
uunivuokaan).
Paista jauhelihaa hetki ja lisää sipulit ja sienet sekaan, paista kypsäksi.
Mausta suolalla ja pippurilla (muista, että juustossa on
myös suolaa).
Laita päälle vielä timjamia. Ota pois levyltä.
Leikkaa taikinapyörällä levyistä kannet (4 kpl) ja yhdestä
levystä voi tehdä koristeet piiraalle.
Paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes piiras on kauniin
värinen ja kypsä.
Anna jäähtyä hetki ja tarjoa vihersalaatin kera.
Merkkaa maaliskuussa puolessa tunnissa valmistuvat ruoat Instagramissa hästägillä #kuukaudenruokahaaste tai fiilistele pikana valmistuvia ruokia ihan vaan kotikeittiössäsi. Semmoinen tämä uusi kuukauden ruokahaaste on – kunhan pidetään hauskaa keittiössä!
Merkkaa maaliskuussa puolessa tunnissa valmistuvat ruoat Instagramissa hästägillä #kuukaudenruokahaaste tai fiilistele pikana valmistuvia ruokia ihan vaan kotikeittiössäsi. Semmoinen tämä uusi kuukauden ruokahaaste on – kunhan pidetään hauskaa keittiössä!
Voi kumpa tämä ihanuus odottaisi minua kotona! Taitaa olla tyhjä jääkaappi joka siellä odottaa :D
VastaaPoistaKiitos ihana <3.... mut onneksi sinä oot sellainen keittiövirtuoosi, että sulta onnistuu kyllä mikä vaan puolessa tunnissa.
PoistaMut toisaalta mä ymmärrän tuon tunteen, kun joskus vn ei huvita ja olis niin kiva käydä valmiiseen pöytään :).
Taas tein sen virheen, että tulin tänne nälkäisenä lukemaan :) Rakastan piirakoiden helppoutta ja nopeutta. Niin hyvän näköinen tämäkin piirakka <3
VastaaPoistaOu nou... No äkkiä leipomaan, tämähän valmistuu melkein itsestään 😊
PoistaIhana, ihana piirakka. Minulle tämä olisi irlantilaistyylinen piirakka. Kun tätä teen, niin tarjoan irkkupiirakkana.
VastaaPoistaJa miksi? Olen joskus nuorena naisena asunut Irlannissa, ja rakastan irkkujen piirakoita. No, samanlaisia ovat kuin naapurimaan piirakat :) Kiitos Sari herkullisesta ohjeesta.
Heissan Tuula ja tosiaan, menee myös irkkupiirakkana. Vautsi vau, olet siis asunut Irlannissa, siitä olisikin kiva kuulla lisää :).
VastaaPoistaMukavaa aurinkoista päivää sinulle <3.
Oijoi, onpa herkullisen näköinen piirakka!
VastaaPoistaRakastan brittipiirakoita ja tämä sinun versio on vertaansa vailla!
VastaaPoistaOi miten ihana! Lehtitaikinalevyt ovat iloinen asia joka vuodenaikaan :)
VastaaPoista