Pages

torstai 6. heinäkuuta 2017

HERKULLISET TÄYTETYT PATONGIT



Miten sinun kesäsi on sujunut, oletko jo lomaillut? Minusta tuntuu kuin kesä ei oikein olisi vielä alkanutkaan. Muistan yhden lämpimän ja aurinkoisen viikonlopun kesäkuulta, taisi olla kesäkuun alussa. Niin on ikävä sitä oikeaa kesää, nyyh. Avomaalla kesäkurpitsat vasta alkoivat kukkimaan, en muista koska näin hidasta olisi kasvu ollut aiemmin. Täytyy vaan toivoa, että kerkeävät kuitenkin vielä ja että se kauan kaivattu kesä alkaisi jo!


   kukat onneksi kukkivat vielä sateenkin jälkeen

Totesin juuri miehelleni, että pitää aloittaa Möllerin Tuplat uudelleen (yleensä  jätämme ne kesäksi tauolle), nimittäin kummatkin olemme väsyneitä niin illasta kuin aamusta, mikään uni ei tunnu riittävän.  Vai ollaankohan me tultu vanhoiksi :D.

    meidän kotipuutarhuri eli leppis hommissa ruusuorapihjajassa

Mieheni on viettänyt kesälomaa, tosin painaen muita hommia ja minulla ei tuota lomaa ole, sekin vähän harmittaa, mutta nyt tulevana viikonloppuna mennään mökille nauttimaan eikä taatusti tehdä mitään!  Saunanlämmitys ja ehkä muutama erä mökkitikkaa saa riittää.




No kun väsyttää niin silloin ei oikein jaksa ihmeitä vääntää keittiössä,  nälkä pakottaa kuitenkin jotain valmistamaan J.



Pöydällä oli pari esipaistettua patonkia ja jääkaapista löytyi loput tarvikkeet.  Näin syntyi herkullinen iltapala,  jota varmasti jokainen meistä on jonkinlaisena versiona tehnyt. 


TÄYTETYT HERKKUPATONGIT

Raaka-aineet:

2 esipaistettua patonkia

Täyte:

100 g tuorejuustoa
100 aurajuustoa muruina
100 g kinkkua/leikkelettä/salamia /valmista kanaa tai pekonia
100 g mozzarellajuustoraastetta
2 kourallista (n. 30g) tuoretta pinaattia silputtuna
halutessa voi leikata muutaman chili ja valkosipulin siivun vielä päälle.

OHJE:

Paista patongit uunissa ohjeen mukaan, mutta jätä hiukan vaaleaksi, ettei pinta kovetu liikaa.

Tee sillä välin täyte.

Mittaa kulhoon tuorejuusto, aurajuustomuru, mozzarellajuustoraaste, silputut pinaatinlehdet ja pieneksi leikattu  kinkku (tai mitä valitset).

Sekoita massa hyvin keskenään.

Anna patonkien hiukan jäähtyä ja leikkaa ne puoliksi. Jätä uunipellille.

Lusikoi täyte patonkien päälle ja paista leipiä vielä noin 5-8 minuuttia 200 asteessa kunnes pinta on kauniisti ottanut väriä.


Tarjoa leivät vihreän salaatin kera.



4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä! Kivaa vaihtelu perinteisille lämpimille voileiville, pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Senja ja kaunis kiitos kommentistasi. Ja juu lähestyin hiukan eri twistillä näitä lämppäreitä ja toimi hyvin. Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

      Poista
  2. Onpa hyvännäköiset leivät. Minä jo miehelleni sanoin, että kesä tulee varmasti sitten, kun oma lomani loppuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen Outi <3. En kuitenkaan toivo sinun lomasi loppuvan vaan lämpimiä kesäpäiviä myös sinulle!

      Poista