TÄYDELLINEN VOHVELIVIIKONLOPPU, aamupalaksi, lounaaksi ja jälkiruoaksi





Meillä vietettiin hiukan erilaista viikonloppua ainakin ruokailun suhteen. Nimittäin vohveliviikonloppua!

Voisihan tuo huonomminkin viettää tai oikeastaan näin jälkikäteen mietittynä sehän oli ihan parasta vaihtelua pitkään aikaan.





Aamupalaksi oli tarjolla valmiista Croissant taikinasta tehtyjä vohveleita. Vähän aluksi kyllä jännitti, mitä niistä tulisi, mutta ou jees eihän tuo herkullinen taikina pettänyt tälläkään tavalla.

Croissantit valmistuivat yhtä helposti kuin ne olisivat tulleet perinteisellä uunipaistamisella.



Päivällä kokkailimme meille niin rakkaasta vihanneksesta, kesäkurpitsasta herkullisia vohveleita. Näissä vohveleissa ei ole käytetty lainkaan jauhoja, joten ne sopivat mainiosti niin gluteenittomaan kuin vähähiilihydraattiseenkin ruokavalioon.




Ruokaisampia niistä tuli, kun paistoimme lisäksi broilerinjauhelihaa vohveleiden väliin laitettavaksi. Voisin syödä näitä vaikka jokapäivä!


Jälkiruokaa ei toki unohdettu, joten manteliset suklaabaananivohvelit kruunasivat tämän vohveliviikonlopun täydellisesti. Nam :)


TÄYDELLINEN VOHVELIVIIKONLOPPU!





TÄYTETYT CROISSANT VOHVELIT 6 kpl

Raaka-aineet:

  • 1 valmista Croissant taikinaa Danerolles
  • 1 mozzarella pallo
  • 24 siivua pepperonimakkaraa (tai vaihtoehtoisesti voit käyttää mitä haluat)
  • mozzarella juustoraastetta
  • tuoretta pinaattia
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia


paistettua kananmunaa, vihanneksia

OHJE:

Revi paketti ja avaa croissant taikina auki. Leikkaa se pystysuunnassa katkoviivoja pitkin ensin 3 osaan ja sitten ne vielä puoliksi myös pystysuunnassa. (Taikina on valmiiksi leikattu kolmioiksi, mutta älä välitä siitä vaan paina ne kolmiot toisiinsa kiinni).

Siivuta mozzarella pallo 6 osaan.

Paina sormilla hiukan taikinaa leveämmäksi ja levitä toiseen reunaan ensin makkarat, mozzarellajuustosiivu, pinaatinlehdet sekä juustoraaste. Käännä toinen sivu päälle kanneksi.

Lämmitä vohvelirauta kuumaksi (ei kuitenkaan kannata ihan täysillä paistaa) ja voitele rauta vuokaspralla tai juoksevalla margariinilla. Laita täytetty croissantvohveli levylle. Paista noin 3-5 minuuttia kunnes vohveli on kypsä.

Tarjoa vohveleiden kanssa paistettuja kananmunia ja haluamiasi vihanneksia.





KESÄKURPITSA-PINAATTIVOHVELIT 6-8 kpl

Raaka-aineet:

  • 350 g kesäkurpitsaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • (1/2 porkkana raasteena)
  • 2-3 kourallista tuoretta pinaattia silppuna
  • 2 kananmunaa
  • 100 g mozzarella juustoraastetta
  • 75 g parmesan juustoraastetta
  • ripaus mustapippuria
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia


OHJE:

Raasta kesäkurpitsa, laita kulhoon ja lisää suola. Sekoita ja anna seistä noin 20 minuuttia.

Levitä puhdas keittiöliina työpöydälle ja ota kulhosta kouralla kesäkurpitsaraastetta, purista kädessä jo nestettä pois ja laita pyyhkeen päälle. Jatka kunnes kaikki raaste on liinan päällä. Kiedo pyyhe kiinni ja purista nyt loput nesteet. Laita kuivattu raaste kuivaan kulhoon.

Lisää joukkoon silputtu sipuli, silputut pinaatinlehdet, porkkanaraaste ja ripaus mustapippuria, sekoita.

Lisää sekä mozzarella että parmesan juustoraasteet, sekoita.

Riko lopuksi joukkoon kananmunat, sekoita hyvin.

Kuumenna vohvelirauta. Laita raudalle vuokasprayta tai juoksevaa margariinia

Ota kauhallinen kesäkurpitsamassaa ja laita vohveliraudalle. Paista noin  2-4 minuuttia kunnes kesäkurpitsavohveli on paistunut rapeaksi.

Voit paistaa esim. jauhelihaa, pekonia, broilerinsuikaleita, kalaa, tai vaikka härkistä näiden vohvelien kanssa tarjottavaksi tai nauttia niitä ihan sellaisenaan vaikka jogurtilla tai hillolla.






MANTELISET SUKLAABANAANIVOHVELIT 6 kpl

Raaka-aineet:

  • 2 banaania
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria (itse käytin ruokosokeria)
  • (1 rkl Marianne Crush jauhetta, Fazer)
  • ½ tl leivinjauhetta (tämän voi myös jättää pois)
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
 marjoja, kermavaahtoa tai tuorejuustoa


OHJE:

Kuori ja soseuta banaanit haarukalla.

Riko kananmunat sekaan.

Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe.

Mittaa kulhoon mantelijauhot, kaakaojauhe, sokeri ja Marianne Crush. Sekoita hyvin ja kuumenna vohvelirauta.

Voitele rauta vuokaspraylla tai juoksevalla margariinilla.

Laita kauhallinen massaa raudalle ja paista vohveleita noin 3-4 minuuttia.


Tarjoa vohvelit marjoilla sekä kermavaahdolla (voit käyttää myös maustettuja tuorejuustoja).


MAUKKAITA VOHVELIPÄIVIÄ MYÖS SINULLE :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä nyt täytyy raivata kaapista tilaa vohveliraudalle. Olen jo pitkään himoinnut erilaisia vohveleita, etenkin vähän erilaisina suolaisina versioina, eikä tämä kuvavirta ainakaan vähentänyt himotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vohvelit on niin jees ja muuten ei tule läheskään niin paljon käryä keittiöön kuin paistaisit lettuja pannulla. Suolaisia vohveleita niin kalalla, katkaravuilla, lihalla tai kasviksille uppoo myös meillä hyvin, on muuten ihan kiva tarjottava myös alkupalana.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä