Meillä vietettiin hiukan erilaista viikonloppua ainakin ruokailun suhteen. Nimittäin vohveliviikonloppua!
Voisihan tuo huonomminkin viettää tai oikeastaan näin
jälkikäteen mietittynä sehän oli ihan parasta vaihtelua pitkään aikaan.
Aamupalaksi oli tarjolla valmiista Croissant taikinasta
tehtyjä vohveleita. Vähän aluksi kyllä jännitti, mitä niistä tulisi, mutta ou
jees eihän tuo herkullinen taikina pettänyt tälläkään tavalla.
Croissantit valmistuivat yhtä helposti kuin ne olisivat
tulleet perinteisellä uunipaistamisella.
Päivällä kokkailimme meille niin rakkaasta vihanneksesta,
kesäkurpitsasta herkullisia vohveleita. Näissä vohveleissa ei ole käytetty
lainkaan jauhoja, joten ne sopivat mainiosti niin gluteenittomaan kuin
vähähiilihydraattiseenkin ruokavalioon.
Ruokaisampia niistä tuli, kun paistoimme lisäksi
broilerinjauhelihaa vohveleiden väliin laitettavaksi. Voisin syödä näitä vaikka
jokapäivä!
Jälkiruokaa ei toki unohdettu, joten manteliset
suklaabaananivohvelit kruunasivat tämän vohveliviikonlopun täydellisesti. Nam :)
TÄYDELLINEN VOHVELIVIIKONLOPPU!
TÄYTETYT CROISSANT VOHVELIT 6 kpl
Raaka-aineet:
- 1 valmista Croissant taikinaa Danerolles
- 1 mozzarella pallo
- 24 siivua pepperonimakkaraa (tai vaihtoehtoisesti voit käyttää mitä haluat)
- mozzarella juustoraastetta
- tuoretta pinaattia
- vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
paistettua kananmunaa, vihanneksia
OHJE:
Revi paketti ja avaa croissant taikina auki. Leikkaa se
pystysuunnassa katkoviivoja pitkin ensin 3 osaan ja sitten ne vielä puoliksi
myös pystysuunnassa. (Taikina on valmiiksi leikattu kolmioiksi, mutta älä
välitä siitä vaan paina ne kolmiot toisiinsa kiinni).
Siivuta mozzarella pallo 6 osaan.
Paina sormilla hiukan taikinaa leveämmäksi ja levitä toiseen reunaan
ensin makkarat, mozzarellajuustosiivu, pinaatinlehdet sekä juustoraaste. Käännä
toinen sivu päälle kanneksi.
Lämmitä vohvelirauta kuumaksi (ei kuitenkaan kannata ihan
täysillä paistaa) ja voitele rauta vuokaspralla tai juoksevalla margariinilla.
Laita täytetty croissantvohveli levylle. Paista noin 3-5 minuuttia kunnes
vohveli on kypsä.
Tarjoa vohveleiden kanssa paistettuja kananmunia ja
haluamiasi vihanneksia.
KESÄKURPITSA-PINAATTIVOHVELIT 6-8 kpl
Raaka-aineet:
- 350 g kesäkurpitsaa
- ½ tl suolaa
- 1 pieni sipuli silputtuna
- (1/2 porkkana raasteena)
- 2-3 kourallista tuoretta pinaattia silppuna
- 2 kananmunaa
- 100 g mozzarella juustoraastetta
- 75 g parmesan juustoraastetta
- ripaus mustapippuria
- vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
OHJE:
Raasta kesäkurpitsa, laita kulhoon ja lisää suola. Sekoita ja
anna seistä noin 20 minuuttia.
Levitä puhdas keittiöliina työpöydälle ja ota kulhosta kouralla
kesäkurpitsaraastetta, purista kädessä jo nestettä pois ja laita pyyhkeen
päälle. Jatka kunnes kaikki raaste on liinan päällä. Kiedo pyyhe kiinni ja
purista nyt loput nesteet. Laita kuivattu raaste kuivaan kulhoon.
Lisää joukkoon silputtu sipuli, silputut pinaatinlehdet,
porkkanaraaste ja ripaus mustapippuria, sekoita.
Lisää sekä mozzarella että parmesan juustoraasteet, sekoita.
Riko lopuksi joukkoon kananmunat, sekoita hyvin.
Kuumenna vohvelirauta. Laita raudalle vuokasprayta tai
juoksevaa margariinia
Ota kauhallinen kesäkurpitsamassaa ja laita vohveliraudalle.
Paista noin 2-4 minuuttia kunnes
kesäkurpitsavohveli on paistunut rapeaksi.
Voit paistaa esim. jauhelihaa, pekonia, broilerinsuikaleita, kalaa, tai vaikka härkistä näiden vohvelien kanssa tarjottavaksi tai nauttia niitä ihan
sellaisenaan vaikka jogurtilla tai hillolla.
MANTELISET SUKLAABANAANIVOHVELIT 6 kpl
Raaka-aineet:
- 2 banaania
- 3 kananmunaa
- 2 rkl mantelijauhoa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl sokeria (itse käytin ruokosokeria)
- (1 rkl Marianne Crush jauhetta, Fazer)
- ½ tl leivinjauhetta (tämän voi myös jättää pois)
- vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
OHJE:
Kuori ja soseuta banaanit haarukalla.
Riko kananmunat sekaan.
Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe.
Mittaa kulhoon mantelijauhot, kaakaojauhe, sokeri ja Marianne
Crush. Sekoita hyvin ja kuumenna vohvelirauta.
Voitele rauta vuokaspraylla tai juoksevalla margariinilla.
Laita kauhallinen massaa raudalle ja paista vohveleita noin
3-4 minuuttia.
Tarjoa vohvelit marjoilla sekä kermavaahdolla (voit käyttää
myös maustettuja tuorejuustoja).
MAUKKAITA VOHVELIPÄIVIÄ MYÖS SINULLE :)
Kyllä nyt täytyy raivata kaapista tilaa vohveliraudalle. Olen jo pitkään himoinnut erilaisia vohveleita, etenkin vähän erilaisina suolaisina versioina, eikä tämä kuvavirta ainakaan vähentänyt himotusta!
VastaaPoistavohvelit on niin jees ja muuten ei tule läheskään niin paljon käryä keittiöön kuin paistaisit lettuja pannulla. Suolaisia vohveleita niin kalalla, katkaravuilla, lihalla tai kasviksille uppoo myös meillä hyvin, on muuten ihan kiva tarjottava myös alkupalana.
Poista