Törmäsin herkullisen näköiseen Alfredon kanapastaan jo
viime viikolla Instagramissa ja koska sitä siellä hehkutettiin niin paljon, jäi
se korvien väliin kummittelemaan.
Alkuperäinen
pasta on italialais-amerikkalainen arkiruokaklassikko, jonka on kehittänyt
ravintoloitsija Alfredo di Lelio vaimolleen.
Sen on kerrottu parhaimmillaan olevan
erinomaista ja herkullista lohturuokaa.
Vähähiilihydraattisen
version tein kesäkurpitsan ja herkkusienien avulla (korvasin pastan) ja
proteiinin virkaa toimittamaan valitsin kirjolohta. Koska kaapista löytyi Deliciest smetanaa,
valmistin siitä maukkaan hapankermakastikkeen.
Tämä vhh pasta vei kielen mennessään!
VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN/KETO ALFREDON LOHIPASTA
Raaka-aineet:
- 400g kirjolohta fileenä
- 2 kesäkurpitsaa (500g)
- 3 isoa herkkusientä
- 2 valkosipulinkynttä
- 350g Deliciest smetanaa
- ½ sitruunan mehua
- 1-1,5 tl suolaa, pippuria, persiljaa
- 1,5 dl pecorino/parmesan juustoraastetta
- iso nokare voita
OHJE:
Puhdista kirjolohi ruodoista, poista nahka ja leikkaa
isoiksi paloiksi.
Pese kesäkurpitsat, raasta tai käytä spiraalileikkuria.
Laitapyyhkeen sisään ja purista ylimääräinen neste pois.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi.
Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet silpuksi.
Raasta juusto raasteeksi.
Aseta pannu liedelle ja lisää iso nokare voita.
Lisää valkosipulisilppu sekä herkkusieniviipaleet ja anna
niiden paistua hetki.
Lisää pannulle seuraavaksi lohipalat ja anna niiden hetki
paistua, niin että saat niihin hiukan väriä (ei tarvitse paistaa kypsäksi).
Lisää sitten 350g smetanaa, anna kiehahtaa ja lisää lopuksi
kesäkurpitsaraaste/spagetti sekä ½ sitruunan mehu. Mausta suolalla sekä
pippurilla ja anna kastikkeen muhia noin 5 minuuttia.
Viimeistele lohipasta sekoittaen kastikkeeseen 1,5 dl
juustoraastetta sekä persiljasilppua.
Mies tuossa vieressä sanoi, että ei haittaisi, vaikka joku päivä tätä pastaa hänellekin laittaisin :) Resepti menee siis muistiin!
VastaaPoistaLeppoisaa iltaa sinulle Sari <3
Voi Outi, ihana kuulla ja mukavaa illan jatkoa myös teille 💞
PoistaNiin herkun kuulloista, tein just viikonloppuna lohipastaa, mutta sun resepti kuullostaa paljon paremmalta. Muiskuja!
VastaaPoistaVoi Taru, kaunis kiitos , olet kultainen <3. Halit myös sinne teille, pysykää terveenä!
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista