Pages

tiistai 17. maaliskuuta 2020

HERKULLINEN VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN/KETO ALFREDON LOHIPASTA




Törmäsin  herkullisen näköiseen Alfredon kanapastaan jo viime viikolla Instagramissa ja koska sitä siellä hehkutettiin niin paljon, jäi se korvien väliin kummittelemaan.


Alkuperäinen pasta on italialais-amerikkalainen arkiruokaklassikko, jonka on kehittänyt ravintoloitsija Alfredo di Lelio vaimolleen. 

Sen on kerrottu parhaimmillaan olevan erinomaista ja herkullista lohturuokaa.



Vähähiilihydraattisen version tein kesäkurpitsan ja herkkusienien avulla (korvasin pastan) ja proteiinin virkaa toimittamaan valitsin kirjolohta. Koska kaapista löytyi Deliciest smetanaa, valmistin siitä maukkaan hapankermakastikkeen.

Tämä vhh pasta vei kielen mennessään!

VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN/KETO ALFREDON LOHIPASTA 


Raaka-aineet:

  • 400g kirjolohta fileenä
  • 2 kesäkurpitsaa (500g)
  • 3 isoa herkkusientä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 350g Deliciest smetanaa
  • ½ sitruunan mehua
  • 1-1,5 tl suolaa, pippuria, persiljaa
  • 1,5 dl pecorino/parmesan juustoraastetta
  • iso nokare voita


OHJE:

Puhdista kirjolohi ruodoista, poista nahka ja leikkaa isoiksi paloiksi.

Pese kesäkurpitsat, raasta tai käytä spiraalileikkuria. 
Laitapyyhkeen sisään ja purista ylimääräinen neste pois.

Leikkaa herkkusienet viipaleiksi.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet silpuksi.

Raasta juusto raasteeksi.

Aseta pannu liedelle ja lisää iso nokare voita.

Lisää valkosipulisilppu sekä herkkusieniviipaleet ja anna niiden paistua hetki.

Lisää pannulle seuraavaksi lohipalat ja anna niiden hetki paistua, niin että saat niihin hiukan väriä (ei tarvitse paistaa kypsäksi).

Lisää sitten 350g smetanaa, anna kiehahtaa ja lisää lopuksi kesäkurpitsaraaste/spagetti sekä ½ sitruunan mehu. Mausta suolalla sekä pippurilla ja anna kastikkeen muhia noin 5 minuuttia.

Viimeistele lohipasta sekoittaen kastikkeeseen 1,5 dl juustoraastetta sekä persiljasilppua.

5 kommenttia:

  1. Mies tuossa vieressä sanoi, että ei haittaisi, vaikka joku päivä tätä pastaa hänellekin laittaisin :) Resepti menee siis muistiin!
    Leppoisaa iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Outi, ihana kuulla ja mukavaa illan jatkoa myös teille 💞

      Poista
  2. Niin herkun kuulloista, tein just viikonloppuna lohipastaa, mutta sun resepti kuullostaa paljon paremmalta. Muiskuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Taru, kaunis kiitos , olet kultainen <3. Halit myös sinne teille, pysykää terveenä!

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista