*kirja on saatu arvostelukappaleena
Jo yhä useammassa perheessä on tehty tai ainakin mietitty isoja muutoksia, mitä tulee
kasvisruokaan sekä ruokakorimme
sisältöön.
Kasvisruoka on ilmastoystävällistä ja sen hiilijalanjälki
pieni.
Ja varsin kiitollista se on myös terveydellisistä syistä,
nimittäin vihannekset ja juurekset sisältävät paljon suolistolle tarpeellisia
kuituja sekä vitamiineja.
Mutta mitä niistä kasviksista voisi sitten tehdä?
Monelta meistä menee sormi suuhun miettiessä, miten
valmistaa muutakin kuin sosekeittoa.
Onneksi apu löytyy Sari Spåran uutuskirjasta:
Sari on perheineen halunnut olla mahdollisimman
omavarainen viljelemällä omia kasviksia. Myös ruokatuotanto sekä ilmastonmuutos
ovat vaikuttaneet suuresti hänen ajattelutapaansa.
Kirjan resepteissä (yli 100) on käytetty mahdollisimman
suurelta osin kestävyyden kannalta edullisia sekä vähemmän kuormittavia ruoka-aineita.
Ilmiselvästi ohjeissa on suosittu kotimaisia satokauden
kasviksia.
”hyvin toteutettuna kasvisruokavalio edistää terveyttä”
- verenpaine, kolesteroli, sydänystävällisyys
Kirjassa on tuotu esille myös vinkkejä, joilla jokainen
voi vähentää omaa ruokahävikkiä niin uusiokäytön kuin tähteiden hyväksi
käytössä.
Saatuani tämän reseptikirjan käteeni olin ihastunut
varsin monista asioista, mitä tulee kirjaan.
Ensinnäkin
ihastuin kirjan kokoon, sillä tämä on niin käteen sopiva, rakastan myös kovia
kansia, koska näin kirja säilyy hyvänä (ainakin itselläni).
Kirjan kansi on hurmaava, sillä se on kuin suoraan koulun kasvistaulusta ja sisällöstä löytyy varsin kattava tietopläjäys
ympäristöystävällisestä ruuasta, hävikin kautta hyvien ruokavalintojen
tekemiseen.
Monet kasvikset, juurekset sekä palkokasvit ovat saaneet
oman osionsa, joten ne ovat helposti löydettävissä kirjan sivuilta. Ostat
sitten kesäkurpitsaa, kaalia, bataattia tai vaikka linssejä, niin
sisällysluettelosta löydät helposti reseptin, jonka mukaan voit valmistaa
niistä ruokia.
Kirjan ohjeet ovat erittäin selkeitä ja kuvat niin
herkullisia, joten ne varmasti ihastuttavat ja edesauttavat myös sinua
kokeilemaan uusia kasvisruokia. Ja mikä upeaa, niin jokaiselle reseptille on laskettu kalorimäärät (hyvä pohja ravinnon saannille) sekä ohjeiden yllä on ilmoitettu valmistustavat kypsennysaikoineen, tämä helpotta kovasti, kun näet mitä ja miten kauan ruoanlaitto kestää.
Voit tilata kirjan täältä.
Voit tilata kirjan täältä.
Itse ihastuin todella moneen reseptiin, kuten mm. ratatouille, caponata, kaalicurry, mutta ihan
ensimmäiseksi oli pakko tehdä tämä ”kolmen viikon salaatti”.
Siis oikeasti, näin helposti moneksi päiväksi salaattia,
joka sopii myös mun vhh –ruokavalioon, JES!
Nyt ei tarvitse ainakaan salaattipuolta miettiä muutamaan päivään, tuskin
tuo meillä 3 viikkoa säilyy, mutta tehdään sitten lisää, kun edelliset on
syöty.
Muista desinfioida purkit ennen käyttöä.
Muista desinfioida purkit ennen käyttöä.
KOLMEN VIIKON SALAATTI
Tämä upea lisukesalaatti on klassikkoainesta. Salaatin nimi juontaa juurensa siihen, että se säilyy jääkaapissa säilytettynä kolmisen viikkoa.
Annoskoko 8 ja kalorimäärä 150 kcal
Raaka-aineet:
- 1kg punakaalia/valkokaalia (laitoin kumpaakin)
- 800g porkkanoita (vaihdoin vhh:n takia retikkaan)
- 1 punasipuli (sipulinystävänä laitoin 2 kpl)
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
Liemi:
- 1,5 dl omenaviinietikkaa
- 1/2 dl sokeria (vaihdoin karppisokeriin)
- 1/2 dl rypsiöljyä (vaihdoin oliiviöljyyn)
- 1/2 dl oliiviöljyä
- n. 1 rkl suolaa tai maun mukaan
- (lisäsin omaan salaattiin 2 valkosipulinkynttä ja seuraavaan satsiin laitan vielä chilipalkoja)
-koska itseltäni ei löytynyt tähän hätään yhtä isoa purkkia, purkitin ne 4 pienempään ja tein tuon liemen kaksinkertaisena
1. Raasta kaikki salaatin ainekset karkeaksi raasteeksi. Laita raasteet suureen kannelliseen purkkiin.
2. Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Anna kiehua kunnes sokeri ja suola sulavat, Tarkista maku.
3. Kaada liemi raasteiden päälle ja sulje kansi.
4. Anna purkin jäähtyä hetki huoneenlämmössä ennen kuin nostat sen jääkaappiin.
Toivottavasti sinä nautit kirjasta yhtä paljon kuin minä!
Tämän kirjan sivuja tullaan ainakin meillä kääntämään ahkerasti.
Kiitos Sari hienosta esittelystä <3
VastaaPoistaTuota kolmen viikon salaattia tehdään meillä tiuhaan tahtiin. Niin näppärää!
Kiitos itsellesi upeasta kirjasta <3, arvaappa mitä meillä syötiin eilen illalla, sitä herkullista kaalicurrya ja kyljessä kaalisalaattia, voi herran pieksut , että oli hyvää, saas nähdä mitä vatsa tykkää:)
PoistaHyvää viikonloppua sulle ihana!
Muutama ohje kävi kyllä heti kiinnostamaan, erityisesti nuo myslipatukat!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Sari <3
Outi kiva kun kiinnostuit 🌝, tämä kirja on varsinainen aarre, sillä sen reseptit ovat helposti toteutettavissa ja innostavat koko perhettä lisäämään kasviksia ruokavalioon 👍.
PoistaLet me tell you something...
VastaaPoistaWhat I'm going to tell you might sound kind of weird, maybe even a little "out there..."
BUT what if you could just hit "PLAY" to listen to a short, "musical tone"...
And INSTANTLY bring MORE MONEY to your LIFE??
And I'm really talking about BIG MONEY, even MILLIONS of DOLLARS!
Sound too EASY?? Think something like this is not for real??
Well, Let me tell you the news.
Sometimes the most significant miracles in life are the easiest to GET!
In fact, I'm going to PROVE it to you by letting you listen to a real-life "magical abundance tone" I developed...
You just click "PLAY" and watch as your abundance angels fly into your life. starting so fast, you will be surprised.
CLICK here now to PLAY this mysterious "Miracle Money Sound Frequency" as my gift to you!