Olipa upea tämä elokuun viimeinen viikonloppu eikä
vähiten säiden suhteen. Lämmintä riitti ja saatiin viimein ne venyneet
maalaushommat mökillä tehtyä.
Ikkunakarmit sekä terassiaidat saivat uuden värin
pintaan.
Iso kiitos siitä kuuluu myös siskolleni, homma hoitui käden käänteessä, kun
oli enemmän käsipareja työtä tekemässä.
Saunan jälkeen grillasin sitten meille ahkerille maukkaat
broilerinpihvit.
Pihvit ovat broilerin koipi-reisiä pienellä muutaman
sentin luulla, mutta yhtä hyvin voit käyttää täysin luuttomia paistileikkeitä.
Nämä pihvit säilyttävät mehevyyden grillatessa paremmin kuin rintaleikkeet ja kestävät
rasvaisuutensa vuoksi paremmin myös kuumuutta ja sitä paitsi ne ovat puolet halvempia kuin rintaleikkeet.
Laitoin pihvit marinadiin jo edellisenä iltana, mutta
muutaman tunnin marinointi riittää hyvin.
GRILLATUT BROILERIN KOIPI-REIDET
Marinadi:
- 0,5 dl öljyä
- 2 rkl savupaprikajauhetta
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- ripaus cayennepippuria
- 1 dl persiljaa
- noin 1 kg maustamattomia broilerin koipi-reisiä/paistileikkeitä
- öljyä paistamiseen
OHJE:
Mittaa öljy astiaan lisää kuivamausteet, silppua
valkosipulit sekä persilja ja sekoita marinadi.
Lisää broilerinpalat, kääntele marinadissa ja anna maustua
vähintään 2 tuntia (mielellään yön yli).
Lämmitä grilli, öljyä grillimatto/parila ja ala grillaamaan
broilerinpaloja pienellä lämmöllä (150-200 astetta).Varaa aikaa grillaamiseen ja vaikka lasi viiniä sen oheen.
Kääntele paloja usein, lisää marinadia päälle ja jatka
grillaamista noin 20-30 minuuttia, kunnes broilerin palat ovat kypsiä.
Tarjoa riisin ja salaatin kera.
Suosittelen hankkimaan grillimaton, niin kätevä alusta grillaamiseen ja helpottaa loppusiivouksessa.
Suosittelen hankkimaan grillimaton, niin kätevä alusta grillaamiseen ja helpottaa loppusiivouksessa.
Grillasin ohessa herkkusienivartaita, jotka olin marinoinut
balsamicolla, soijalla, öljyllä, valkosipulilla, ja persiljalla.
Oih, herkullista! Olen itsekin vaihtanut rintalihat reisi/paistilihoihin, niissä on enemmän makua ja hintakin on tosiaan edullisempi.
VastaaPoistaNiin totta Tuuli, mukavaa syksyn alkua sinulle <3.
PoistaOi mitä herkkua. Rintapalat tulevat helposti kuiviksi grillissä, näissä paloissa on enemmän makua.
VastaaPoistaHerkullista viikkoa sinulle Sari <3
Kiitos paljon Outi ja mukavaa syksyn alkua sinulle <3.
PoistaViti näitä sun herkkuja, mä en kestä! Ihanaa syyskuuta murunen!
VastaaPoistaKiitos paljon Taru ja mitä ihaninta syksyn alkua sinulle <3.
PoistaUpeaa tosiaan mistä ihanista keleistä ja näköjään jotkut myös grilliruoista olemme saaneet nauttia! :) <3 Na ja nam taas!
VastaaPoista