Näin kesällä vietämme aikaa paljon kesämökillä. Käytössämme on aurinkopaneelit, joista saamme virtaa niin valaistukselle kuin
viihdejärjestelmille, mutta ruuanlaitto hoidetaan kaasulla samoin kuin
viilentäminen.
Sähköä ei löydy, mutta en sitä kaipaakaan, mökillä
eletään mökin vaatimustason mukaan. Vedetkin kannamme tonkilla kyläkaupasta ja
arvaappa mitä, ainakin toistaiseksi sen on Kalkkisten kunta tarjonnut
ilmaiseksi. Tätä arvostan suuresti.
No koska asiat ovat näin, niin haluan ruuan valmistuvan
helposti, ilman turhia kommervinkkejä. Toki näissäkin olosuhteissa mikä vaan
onnistuisi, sillä ainahan voin laittaa aggregaatin päälle sähkön saamiseksi.
Ilman turhaa vääntöä valmistin viime viikonlopun herkullisen jälkiruuan, grillatut raparperivartaat ja voi että, ne maistuivat hyviltä. Pientä esivalmistelua vaati vain hillon sekä vanilja-kerman teko, lopun oikeastaan hoiti grilli.
Ohjeen lisäksi voit katsoa myös videolta miten kaikki
valmistui.
GRILLATUT RAPARPERIVARTAAT 4:LLE
Raparperi-luumuhillo:
4-5 isohkoa raparperinvartta
3 luumua
¼ dl vettä
1 dl sokeria/hillosokeria
Huuhtele raparperit sekä luumut. Viipaloi raparperit sekä
poista kivet luumuista ja leikkaa neljään osaan, laita kaikki kattilaan.
Mittaa mukaan ¼ dl vettä ja keitä hillo kiehuvaksi, poista
vaahto ja lisää tämän jälkeen sokeri, anna kiehua noin 10 minuuttia. Jäähdytä
ja säilö puhtaaseen purkkiin ja laita jääkaappiin. Voit valmistaa tämän jo
edellisenä päivänä.
VANILJATUOREJUUSTO-KERMA
100g vaniljatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa/kaurakermaa
1 vaniljatangonsiemenet
tarvittaessa vaniljasokeria/tomusokeria
Vispaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä
vaniljatangon siemenet. Mausta tarpeen mukaan vaniljasokerilla tai
tomusokerilla.
Laita seos pakastimeen.
GRILLATUT RAPARPERIVARTAAT
Varaa noin 1 raparperivarsi/syöjä
oliiviöljyä
sokeria/hunajaa
bambutikkuja
Laita bambutikut likoamaan noin 15 minuutiksi.
Leikkaa raparperivarresta kolme erikokoista palaa ja tikuta
ne kahden tikun väliin.Valmista näin kaikki vartaat.
Kuumenna grillin levy/parila kuumaksi ja valele oliiviöljyä
pinnalle.
Grillaa vartaita välillä käännellen noin 5 minuuttia,
kunnes ne ovat pehmenneet ja kypsyneet.
Nosta vartaat lautaselle ja ripottele pinnalle vielä hiukan
sokeria/hunajaa.
Aseta vartaat tarjoiluastioihin, ota lusikalla
vanilja-kermaa lautaselle, lusikoi raparperien päälle hilloa ja viimeistele
annos syötävin kukkasin ja tuoreilla mintun lehdillä.
HERKULLISIA GRILLAILUJA SINULLE!
Ihana kesäinen jälkkäri!
VastaaPoistaVoi kiitos Tuuli 😘 ja tosiaan kesäherkkua lautasella 😋
PoistaVoi mitä herkkua. Ihanan kesäinen jälkiruoka, nam!
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle <3
Kaunis kiitos Outi ❤️ tää kyllä maistui kaikille.
PoistaMukavaa viikkoa myös sinulle 😘
Great post.thank you so much.Love this blog.
VastaaPoistaThank you so much Tristen <3, have a nice weekend!
Poista