RAPARPERIVARTAAT GRILLISSÄ, KESÄN HELPPO JA HERKULLINEN JÄLKIRUOKA



Näin kesällä vietämme aikaa paljon kesämökillä. Käytössämme on aurinkopaneelit, joista saamme virtaa niin valaistukselle kuin viihdejärjestelmille, mutta ruuanlaitto hoidetaan kaasulla samoin kuin viilentäminen.


Sähköä ei löydy, mutta en sitä kaipaakaan, mökillä eletään mökin vaatimustason mukaan. Vedetkin kannamme tonkilla kyläkaupasta ja arvaappa mitä, ainakin toistaiseksi sen on Kalkkisten kunta tarjonnut ilmaiseksi. Tätä arvostan suuresti.


No koska asiat ovat näin, niin haluan ruuan valmistuvan helposti, ilman turhia kommervinkkejä. Toki näissäkin olosuhteissa mikä vaan onnistuisi, sillä ainahan voin laittaa aggregaatin päälle sähkön saamiseksi.


Ilman turhaa vääntöä valmistin viime viikonlopun herkullisen jälkiruuan, grillatut raparperivartaat ja voi että, ne maistuivat hyviltä. Pientä esivalmistelua vaati vain hillon sekä vanilja-kerman teko, lopun oikeastaan hoiti grilli.




Ohjeen lisäksi voit katsoa myös videolta miten kaikki valmistui.



GRILLATUT RAPARPERIVARTAAT 4:LLE


Raparperi-luumuhillo:

4-5 isohkoa raparperinvartta
3 luumua
¼ dl vettä
1 dl sokeria/hillosokeria

Huuhtele raparperit sekä luumut. Viipaloi raparperit sekä poista kivet luumuista ja leikkaa neljään osaan, laita kaikki kattilaan.
Mittaa mukaan ¼ dl vettä ja keitä hillo kiehuvaksi, poista vaahto ja lisää tämän jälkeen sokeri, anna kiehua noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja säilö puhtaaseen purkkiin ja laita jääkaappiin. Voit valmistaa tämän jo edellisenä päivänä.

VANILJATUOREJUUSTO-KERMA


100g vaniljatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa/kaurakermaa
1 vaniljatangonsiemenet
tarvittaessa vaniljasokeria/tomusokeria

Vispaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä vaniljatangon siemenet. Mausta tarpeen mukaan vaniljasokerilla tai tomusokerilla.
Laita seos pakastimeen.


GRILLATUT RAPARPERIVARTAAT


Varaa noin 1 raparperivarsi/syöjä
oliiviöljyä
sokeria/hunajaa
bambutikkuja

Laita bambutikut likoamaan noin 15 minuutiksi.

Leikkaa raparperivarresta kolme erikokoista palaa ja tikuta ne kahden tikun väliin.Valmista näin kaikki vartaat.

Kuumenna grillin levy/parila kuumaksi ja valele oliiviöljyä pinnalle.

Grillaa vartaita välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja kypsyneet.

Nosta vartaat lautaselle ja ripottele pinnalle vielä hiukan sokeria/hunajaa.

Aseta vartaat tarjoiluastioihin, ota lusikalla vanilja-kermaa lautaselle, lusikoi raparperien päälle hilloa ja viimeistele annos syötävin kukkasin ja tuoreilla mintun lehdillä.


HERKULLISIA GRILLAILUJA SINULLE!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos Tuuli 😘 ja tosiaan kesäherkkua lautasella 😋

      Poista
  2. Voi mitä herkkua. Ihanan kesäinen jälkiruoka, nam!
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi ❤️ tää kyllä maistui kaikille.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle 😘

      Poista
  3. Great post.thank you so much.Love this blog.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä