Minulla on pyörinyt mielessä ja maistunut kielen päällä nuo meren elävät
koko viikon. Ja ihmekkö tuo, kun sairaslomalla on tullut katsottua jos
jonkinlaista kokkiohjelmaa.
Kokkiohjelmien parasta aatelia on mielestäni Australian MasterChef.
Ihan uskomattomia taidonnäytteitä kilpailijat siellä työstävät ja kokkaavat. Ja ne raaka-aineet ihan mielettömiä. Kuola vaan valuu ja pitää pitää huoli, ettei jääkaapin ovi ole yhtenään auki :).
Kerroin jo alkuviikosta miehelleni
mielihalustani ja olipa sattuma, kun Lidl:n tarjouskirjeessä oli valmiiksi
pestyjä sinisimpukoita tarjolla.
Pakkauskoko oli sopiva 1,5 kiloa ja hinta
sopiva, mutta joo…. valmiiksi pestyjä? En ole kuuna päivänä noin hiekkaisia
sinisimpukoita käsitellyt, joten veitsi kauniiseen käteen ja pesemään ja
puhdistamaan simpukat.
Aasialaisen keittiön ystävänä päädyin tällä
kertaa valmistamaan simpukat curryyn. Oi, oi, oi! Pakko hehkuttaa, näistä
simpukoista tuli ihan taivaallisia, nam.
AASIALAISET CURRY SIMPUKAT
Raaka-aineet:
- 1,5 kg sinisimpukoita
- 1 pieni sipuli (n. 1 dl sipulia silputtuna)
- 2 tomaattia (n. 1 dl tomaattia silputtuna, ilman siemeniä)
- 3 varsisellerin vartta
- 2 tl valkosipulitahnaa (3-4 valkosipulinkynttä)
- 1 tl inkivääritahnaa (n. 1,5 cm pala raastettuna)
- 4 tl red curry pastea
- 1 prk kookosmaitoa (400ml)
- 1 pkt GO-Tan kookoskermaa (50g) tai 1 prk tavallista kookosmaitoa vain valkoinen osa ilman kookosvettä
- 2-3 rkl kalakastiketta
- 2-3 limeä
- thaibasilikaa
- 4 rkl (seesami) öljyä
OHJE:
Pese ja huuhtele simpukat kylmän veden
(juoksevan) alla sekä poista ”parta”.
Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista
siemenet ja silppua tomaatin lihat kuutioiksi.
Silppua sipuli ja varsisellerit.
Silppua valkosipulinkynnet sekä inkivääri,
jos et käytä valmiita tahnoja.
Mittaa öljy korkeareunaiseen pannuun ja
kuumenna.
Lisää sipuli- ja varsisellerisilppu sekä
valkosipuli ja inkivääri. Hauduta 1-2 minuuttia.
Lisää silputut tomaatit (jätä noin 2 rkl
sivuun) sekä 4 tl red curry pastea.
Sekoita ja jatka hauduttamista vielä pari
minuuttia.
Kaada joukkoon kookosmaito sekä kerma, anna kiehua muutama minuutti.
Mausta liemi 2-3 rkl kalakastiketta
ja purista 2 limen mehu. Maista currya.
Lisää lopuksi sinisimpukat, laita kansi
päälle ja keitä noin 3-5 minuuttia välillä sekoittaen.
Silppua valmiiden simpukoiden päälle Thai
basilikaa, lisää sivussa olleet tomaatinkuutiot ja leikkaa limestä lohkoja.
Aseta curry tarjolle tuoreen patongin tai vaalean leivän kera, lientä on kiva dipata leivän kanssa.
Herkuttele hyvässä seurassa <3 . Lasillinen valkoviiniä sopii mainiosti
ruokajuomaksi. Tämä satsi riitti mainiosti kolmelle.
Namskis:) Rakastan aasialaisia curryja, ja currytahnaa löytyy aina jääkaapista,mutten ole koskaan tehnyt simpukoiden kanssa,muiden äyriäisten kanssa kylläkin.Tuo kyllä maistuisi nyt . Ihanaa viikonloppuaSari:)
VastaaPoistaCurryt on mös meidän perheen herkkuu, niin lihalla, kanalla tai viakka ihan kasviksillakin. Ravuista olen aiemmin tehnyt ja tämä oli myös mun eka kerta näillä simpukoilla, mutta toimii erittäin hyvin, nam. Ihanaa viikonloppua myös sinulle Jael <3.
PoistaVoi miten herkullisen näköistä ruokaa, kauniin väristäkin. Australian Masterchef on ihana, hyväntuulen ohjelma.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3. Olen kanssasi samaa mieltä, MC on todellinen hyväntuulen ohjelma. Ihanaista viikonloppua sinulle Outi <3.
PoistaAh, mikä herkullinen postaus! En ole koskaan omassa keittiössä tehnyt mitään simpukkaruokia. Syönyt kyllä olen mereneläviä matkustellessa. Uskaltaisikohan tähän joskus ryhtyä? On kyllä niin herkullisen näköistä ruokaa. Nyt kyllä söisin mielelläni lautasellisen aasialaisia curry simpukoita.
VastaaPoistaKatsotaan sanoi Tuula :)
Kivaa viikonloppia Sari <3
Heissan Tuula, nyt rohkeasti kokeilemaan, tämä ruoka jos mikä on ihan tajuttoman helppo. Aikaavievintä on simpukoiden pesu ja sen partakarvan poistaminen, loppu hoituu itsekseen :). Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3.
PoistaHeissan Tuula, nyt rohkeasti kokeilemaan, tämä ruoka jos mikä on ihan tajuttoman helppo. Aikaavievintä on simpukoiden pesu ja sen partakarvan poistaminen, loppu hoituu itsekseen :). Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3.
VastaaPoistaTodella kaunis simpukka-annos! Kokkiohjelmien katsominen on tosiaan mukavaa ja vähän vaarallista ajanvietettä...
VastaaPoistaKiitos paljon Sirkku, juu kokkiohjelmien jälkeen kädet syyhyy päästä keittiöön kokkailemaan :).
PoistaRakastan simpukoita ja tämä menee niin kokeiluun!
VastaaPoistaSama rakkaus täällä ja ensi viikolla Hollannissa joutuu (lue saa!) varmaan syömään lisää simpukoita. Suosittelen kyllä tätä reseptii, tullut jo monelta kaverilta kiitoksia, jotka ovat kokeilleet. Mukavaa sunnuntain jatkoa :)
PoistaOho, ehkäpä käyn ostamassa simpukkani Lidlin sijaan läheisestä kalakaupasta. Resepti kuulostaa kivalta, enää pitäisi ylipuhua puolisko syömään simpukoita! :D
VastaaPoistaMinäkin ensin hiukan mietin Lidl:n simpukoita, mutta oikeesti kaikki olivat hengissä, hyvänkokoisia ja ehjät kuoret, ainoa oli se hiekkaisuus, mutta joutuuhan ne kalatiskienkin simpukat pesemään ensin. Mä oon niin onnellinen, kun tuo puolisko on yhteisten vuosien aikana oppinut syömään myös muutakin kuin purkki tonnikalaa :D.
PoistaNäyttää aivan ihanalta! Pitää ottaa pikemmiten simpukkailtamat!
VastaaPoistaKiitos paljon Peggy <3 ja juu suosittelen koko sydämmestäni herkuttelemaan simpukoilla.
PoistaOoh, simpukat on mun ehdotonta lempiruokaa! Nam nam nam. Ihanan kuuloinen resepti.
VastaaPoista-Heidi