Lämmin iltapäivä ja ulkona paistaa aurinko.
Tänään on juuri sopiva päivä viettää sitä tapasten
merkeissä.
Pullo Cavaa kylmään ja pikkusyötäviä kokkailemaan.
Nämä siskoni kanssa tekemät sormisyötävät eivät ehkä ole
tyypillisiä tapaksia, mutta ai ai miten herkullisilta ne maistuivat.
Meitä oli kolme näitä nauttimassa ja lautaset tyhjenivät
ihan kummasti. Jos valmistat näitä isommalle porukalle, niin voit tehdä lisäksi
muita tapaksia tai vain suurentaa määriä.
PIMIENTOS DE PADRON CHEDDARILLA
Raaka-aineet:
- 1 pussi pikku paprikoita (pimientos)
- 100 g Viola paprika-chili tuorejuustoa
- 80 g Aito Cheddar juustoa raasteena
- 5-6 cm pätkä chorizoa tai salamia pieninä kuutioina
OHJE:
Pese paprikat, halkaise ne ja ota varovasti siemenet pois,
jätä kanta paikalleen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, cheddar juustoraaste ja
pienityt makkaran palat.
Laita leivinpaperia uunipellille ja täytä pimientokset,
noin teelusikkalinen täytettä yhteen puolikkaaseen.
Paista uunissa 220 asteessa kunnes noin 5-8 minuuttia,
kunnes ne saavat väriä pintaan.
Nämä kannattaa tehdä viimeiseksi, sillä maistuvat
parhaimmilta lämpiminä.
BROILERITIKUT JA DIPPISOOSSI
Raaka-aineet:
- 3 Broilerin fileepihviä
- 4 rkl teriyakikastiketta
- 1 rkl sambal oelak- tai srirachakastiketta
- 80 g Aito cheddar juustoa raasteena
- 2,5 dl pankojauhoja
Dippikastike
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 2-3 rkl majoneesia
- 2-3 rkl sweet-chilikastiketta
OHJE:
Leikkaa broilerin fileepihvit nimettömän sormen kokoisiksi
tikuiksi ja laita astiaan.
Sekoita joukkoon teriyaki- ja sambal oelak kastike.
Anna marinoitua reilu puoli tuntia.
Sekoita tällä välin dippikastike ja laita kylmään
tekeytymään.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Sekoita toisessa astiassa raastettu cheddarjuusto ja
pankojauhot.
Laita 2-3 valmiiksi marinoitua broileritikkua juusto jauhoseokseen
ja ravistele kippoa. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja jatka kunnes
kaikki tikut on paneroitu.
Paista broileritikkuja uunin keskiosassa ensin 10
minuuttia, ota pelti pois uunista ja käännä tikkuja ja jatka paistamista vielä
5 minuuttia.
KATKARAPUJA RUISNACHOILLA
Raaka-aineet:
- 15 kpl ruisnachoja
- tuubi katkarapupasteijaa
- 50 g sulatettuja katkarapuja
- haluamaasi yrttiä (krassia, ruohosipulia, tilliä)
OHJE:
Purista tuubista katkarapupasteijaa ruisnachojen päälle,
lisää noin 3-5 katkarapua päälle sekä yrttisilppua.
Mukavia ja herkullisia hetkiä myös sinulle!
Onpa ihania reseptejä - ja herkulliset kuvat!
VastaaPoistaKiitos kaunis Tuuli <3, viime lauantai hieno alkuilta tapasten parissa ja aurinko lämmitti suloisesti, rentoa meininkiä.
PoistaHerkullisia ohjeita! Nam!
VastaaPoistaNapostelu syötävät on niin hyviä ja meillä niitä harrastetaan vähintään kerran viikossa, välillä onneksi pelkillä vihanneksilla. Kaunis kiitos sinulle <3.
PoistaNiin herkullinen setti - täydellistä viisuruokaa. Omassakin blogissa fiilisteltiin täytetyillä paprikoilla : )
VastaaPoistaJuu, ehdottomasti viisuruokaa, harmi vaan ku taas etukäteen voitettiin ja sit kuitenkaan ei päästy jatkoon :(. Mä kävin eilen kurkkaamassa sun paprikoita ja niin herkullisilta näyttivät nekin, nam. Mukavaa loppuviikkoa Heli :)
PoistaSiis apua mitä herkkuja ja onnekas on se, joka noista herkuista pääsee nauttimaan. <3 Ihanaa päivää Sari <3
VastaaPoistaVoi sinuu ihanaa <3, kiva kun poikkesit täällä ja aivan loistavaa loppuviikkoa myös sinulle ihanainen <3.
Poista