Pages

lauantai 3. joulukuuta 2016

Parhaasta lihasta tulee parhaat pullat ja lisäksi tarjotaan timjamijuustokastiketta




Kotona tehdyt lihapullat ja perunamuhennos, voi aah ja nam. Tämä on kyllä sellainen ruoka, jota on saatava aika ajoin.




Viikko ulkomailla ihanien herkkujen äärellä, mutta heti kotiin päästyä tulee kuin yhdestä suusta, hei voitaisiinko tehdä lihapullia J.



Lihapulla rakkaus syntyy varmaan jo äidin maidosta, olisikohan jo geeneissä meille siirretty. Oman äidin ja mummun lihapullat, vesi kielellä jo pelkästä ajatuksesta.




Lihapullat maistuvat vauvasta vaariin ja niistä on varioitu vaikka mitä versioita.






Tällä kertaa meillä tehtiin peuran jauhelihasta herkulliset pullat ja paistettiin ne oikein voissa paistinpannulla.

Koska tästä tuli viikonlopun ruokaa niin koskenlaskijan viherpippurijuustosta sekä timjamista kaveriksi keitettiin maukas kermainen kastike.





PEURAN LIHAPULLAT JA TIMJAMIJUUSTOKASTIKE



Raaka-aineet lihapullille:

  • 1 kg peuran jauhelihaa/hyvää paistinjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 0,7 dl kermaa/maitoa
  • 1 siivu vaaleaa leipää (40 g)/voi jättää pois
  • 1,5 tl suolaa
  • ½ tl maustepippuria
  • ½ tl mustapippuria
  • tl paprikajauhetta
  • ¼ tl rosmariini
  • ¼ tl timjamia (voit korvata rosmariinin ja timjamin käyttämällä ½ tl yrttiseosta)
  • 1 kananmuna
  • voita ja loraus öljyä paistamiseen



OHJE:

Kuori ja pilkot sipulit ja valkospulinkynnet. Hauduta niitä hetki voissa pienellä lämmöllä liedellä.

Mittaa kerma kulhoon ja murra leivänpala joukkoon. Anna hetken imeytyä, niin että leipä imee kaiken nesteen.

Mittaa kaikki mausteet joukkoon sekä kuullotetut sipulit. Sekoita.

Lisää jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Sekoita lopuksi kananmuna massaan.

Pyörittele massasta pullia.

Kuumenna paistinpannu.
Lisää kunnon nokare voita sekä loraus öljyä pannulle.

Paista pullat, vähennä lieden lämpöä keskitasolle.

Siirrä pullat astiaan odottamaan.

Raaka-aineet kastikkeelle:

  • kunnon nokare voita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • ½ pakettia koskenlaskija viherpippurijuustoa
  • tuoretta timjamia


OHJE:

Lisää samalle pannulle voita kunnon nokare (40-50 g).

Sekoita vehnäjauhot voisulaan ja anna hetken kypsyä pienellä lämmöllä, mutta varo ettei vehnäjauhot pala tai ruskistu.

Lisää silputut valkosipulinkynnet.

Kaada kuohukerma sekä vesi pannulle ja sekoita hyvin.
Anna kiehahtaa hetken.

Lisää sulatejuusto pienin erin joukkoon ja anna juuston sulaa kastikkeeseen.

Lisää lopuksi tuoreita timjamin oksia sekä lihapullat kastikkeeseen.


Tarjoa vaikka perunamuhennoksella ja puolukkasurvoksella.



12 kommenttia:

  1. Kylläpäs kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Minä en nyt niin usein lihapullia tee, mutta mies rakastaa niitä ja tytöt myös:9
    Oletko saanut uuden objektiivin hankituksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kiitos paljon <3. Nää peurapullat on ihan super ihanii ja juurikin siksi kun liha on niin hyvvee :). Linssiä en ole vielä kerennyt hankkia ja voi olla, että siirtyy tammikuulle, nyt on niin haipakkaa jo töissäkin. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa :)

      Poista
  2. Taas tuli uutta potkua ristapullien pyörittämiseen. Kiitos! Pitänee tehdä jahtimatka tuonne pakastimelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanski ja juu sinne vaan pää pakkaseen ja kurkottamaan sopivaa lihaa :).
      Mukavia kokkailuhetkiä sinulle :)

      Poista
  3. Ai herraisä miten ihana resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle <3 kauniista sanoista ja kieltämättä ei tuolla peuralla huonoa saakkaan aikaiseksi :)

      Poista
  4. aivan super hyviä pullia tuli voi että ,jäi resepti käyttöön kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla ja mitä parhainta kevään jatkoa sinulle :)

      Poista
  5. Maukaita olivat.. kastikkeesta jätin juuston pois, mutta lisäsin viherpippuria ja kuohukerman sijasta käytin. Laktoositonta ruokakermaa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku ja reseptithän ovat soveltamista varten :)

      Poista
  6. Oli muuten hyvä resepti! Käytettiin pullat laiskuuttaan uunin kautta, niin jäi ihana paistopinta pois, mutta oli silti ysin ja kympin välillä ruokailijoiden mielestä

    VastaaPoista