Kaupoissa on nyt tarjolla jos jonkinlaista kurpitsaa. Kesä-
ja talvikurpitsaa, myskikurpitsaa sekä spagettikurpitsaa jne.
Tiesitkö muuten, että kurpitsa kuuluu ihmiskunnan
varhaisimpiin viljelyskasveihin. Se on kotoisin Keski-Amerikasta ja levinnyt
ympäri maailman. Kurpitsa on monipuolinen kasvi, joka sopii hyvin keittoihin,
soseeksi, hilloihin ja piirakoihin. Lapsuudesta muistan kuinka äiti pikkelöi
kurpitsaa, sitä laitettiin sitten juhlapöytään.
Itse en ollut aiemmin tehnyt tästä talvikurpitsasta mitään,
ravintolassa olin kuitenkin syönyt keittoa ja piirakkaa, joten päätin ottaa
kurpitsan kannasta kiinni ja tutustua siihen lähemmin.
Täytetty kurpitsa onnistui loistavasti ja voi miten kauniskin
se oli laittaa ruokapöytään.
Aikaa meni vajaa tunti eli nopeasti ja helposti kiva uusi
ruoka.
Jännää oli se kurpitsan malto kun syötiin, se tulee ihan
raasteena kuorestaan. Tätä minä kyllä tarjoan kavereillekin :)
TÄYTETTY KURPITSA BROILERILLA (4:lle)
- 1 talvikurpitsa reilu kiloinen (tämä painoi 1,4 kg)
- 4 broilerin filettä
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rs herkkusieniä (200g)
- 1 rs babypinaattia (70 g)
- 1 tl kurkkumaa
- 1 tl curryjauhetta
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl chilijauhetta
- 1 dl emmental juustoraastetta
- 1 dl cheddar juustoraastetta
- 1 dl kuohukermaa
- öljyä, suolaa ja pippuria, rosepippuria
OHJE:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese kurpitsa ja leikkaa hattu pois.
Lusikoi siemenet pois (voit paahtaa ne uunissa, pese ja
huuhtele hyvin, kuivaa ja lisää hiukan öljyä ja mausteita, paista uunissa, 200
astetta noin 10 minuuttia).
Ripauta hiukan öljyä kurpitsan sisälle sekä aavistus suolaa
ja pippuria.
Laita kansi päälle ja kurpitsa leivinpaperin päälle ja paista
sitä noin 20-30 minuuttia.
Tee täyte sillä välin.
Paloittele broilerin fileet melko pieniksi.
Pyyhi paperilla herkkusienet puhtaaksi ja paloittele ne sekä
sipuli ja valkosipulinkynnet.
Sekoita kuivamausteet yhteen.
Kaada öljyä pannulle ja lisää kuivamausteseos, lämmitä
mausteita hetki.
Lisää nyt broilerin fileepalat ja paista niitä 3-5 minuuttia.
Lisää seuraavaksi herkkusienet, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Jatka paistamista muutama minuutti ja kaada lopuksi kerma ja
pinaatit pannulle.
Ota liesi pois päältä ja sekoita emmental juustoraaste sekä
1-2 rkl murskattua rosepippuria kastikkeeseen.
Täytä esipaistettu kurpitsa ja lisää lopuksi cheddar
juustoraaste pintaan. Laita kansi päälle ja paista kurpitsaa vielä noin 15
minuuttia.
Ja sitten vain nauttimaan syksyisestä ateriasta, SOPII MAINIOSTI MYÖS VHH-RUOKAVALIOON.
Blogini löytyy myös Facebookista ja Instagrmista nimellä Saaranlautasella, tervetuloa myös sinne ja kaunista syksyn jatkoa sinulle <3
Voi miten upea idea ja niin herkullisen oloinen <3
VastaaPoistaMeillä valmistuu varmaankin tänään jotain kesäkurpitsasta. Aurinkoista syksyä.
Voi kiitos kaunis, tämä oli kyllä kiva, maukas ja näyttävä ruoka laittaa tarjolle, kurpitsoista on kyllä moneksi, niitä pitää vaan muistaa käyttää rohkeesti 😊
VastaaPoistaVarmasti huippuherkullista! Tuleeko kurpitsan olla napakka esipaiston jälkeen?
VastaaPoistaHei Satu ja oikeassa olet kurpitsa on herkullista :). Esipaiston jälkeen (10 min.) kurpitsa on edelleen napakka ja näin se täytekin pysyy siellä paremmin, kypsyy sitten kun paistoa jatketaan. Mukavaa syksyä sinulle <3.
PoistaTämä on ihan törkeää miten herkkuja kuvia ja miten paljon. Olet saanut kaikki kurpitsat näyttämään herkullisemilta mitä olen osannut edes kuvitella :D Ihana tarjoiluidea myös tässä <3
VastaaPoistaVoi kiitos ihanainen, mieltä lämmitti <3. Eikö olekin kiva kun tarjoiluastian voi syödä, sopii hyvin esim sunnuntain aterialle.
PoistaMukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle Anni <3.
Kurpitsat ovat kyllä ihania, ja niin monikäyttöisiä,minäkin tykkään niistä todella paljon, ja eniten käytän myskikurpitsaa.Ihanan herkulliset kuvat Sari:)
VastaaPoista