TÄYTETTY KURPITSA, IHANA SYKSYINEN RUOKA






Kaupoissa on nyt tarjolla jos jonkinlaista kurpitsaa. Kesä- ja talvikurpitsaa, myskikurpitsaa sekä spagettikurpitsaa jne.





Tiesitkö muuten, että kurpitsa kuuluu ihmiskunnan varhaisimpiin viljelyskasveihin. Se on kotoisin Keski-Amerikasta ja levinnyt ympäri maailman. Kurpitsa on monipuolinen kasvi, joka sopii hyvin keittoihin, soseeksi, hilloihin ja piirakoihin. Lapsuudesta muistan kuinka äiti pikkelöi kurpitsaa, sitä laitettiin sitten juhlapöytään.





Itse en ollut aiemmin tehnyt tästä talvikurpitsasta mitään, ravintolassa olin kuitenkin syönyt keittoa ja piirakkaa, joten päätin ottaa kurpitsan kannasta kiinni ja tutustua siihen lähemmin.





Täytetty kurpitsa onnistui loistavasti ja voi miten kauniskin se oli laittaa ruokapöytään.






Aikaa meni vajaa tunti eli nopeasti ja helposti kiva uusi ruoka.
Jännää oli se kurpitsan malto kun syötiin, se tulee ihan raasteena kuorestaan. Tätä minä kyllä tarjoan kavereillekin :)






 TÄYTETTY KURPITSA BROILERILLA (4:lle)


  • 1 talvikurpitsa reilu kiloinen (tämä painoi 1,4 kg)
  • 4 broilerin filettä
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rs herkkusieniä (200g)
  • 1 rs babypinaattia (70 g)
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 dl emmental juustoraastetta
  • 1 dl cheddar juustoraastetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • öljyä, suolaa ja pippuria, rosepippuria 



    OHJE:

    Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

    Pese kurpitsa ja leikkaa hattu pois.

    Lusikoi siemenet pois (voit paahtaa ne uunissa, pese ja huuhtele hyvin, kuivaa ja lisää hiukan öljyä ja mausteita, paista uunissa, 200 astetta noin 10 minuuttia).

    Ripauta hiukan öljyä kurpitsan sisälle sekä aavistus suolaa ja pippuria.

    Laita kansi päälle ja kurpitsa leivinpaperin päälle ja paista sitä noin 20-30 minuuttia.

    Tee täyte sillä välin.

    Paloittele broilerin fileet melko pieniksi.

    Pyyhi paperilla herkkusienet puhtaaksi ja paloittele ne sekä sipuli ja valkosipulinkynnet.

    Sekoita kuivamausteet yhteen.

    Kaada öljyä pannulle ja lisää kuivamausteseos, lämmitä mausteita hetki.

    Lisää nyt broilerin fileepalat ja paista niitä 3-5 minuuttia.

    Lisää seuraavaksi herkkusienet, sipuli ja valkosipulinkynnet.

    Jatka paistamista muutama minuutti ja kaada lopuksi kerma ja pinaatit pannulle.

    Ota liesi pois päältä ja sekoita emmental juustoraaste sekä 1-2 rkl murskattua rosepippuria kastikkeeseen.

    Täytä esipaistettu kurpitsa ja lisää lopuksi cheddar juustoraaste pintaan. Laita kansi päälle ja paista kurpitsaa vielä noin 15 minuuttia.

    Ja sitten vain nauttimaan syksyisestä ateriasta, SOPII MAINIOSTI MYÖS VHH-RUOKAVALIOON.




    Blogini löytyy myös Facebookista ja Instagrmista nimellä Saaranlautasella, tervetuloa myös sinne ja kaunista syksyn jatkoa sinulle <3

    7 kommenttia:

    1. Voi miten upea idea ja niin herkullisen oloinen <3
      Meillä valmistuu varmaankin tänään jotain kesäkurpitsasta. Aurinkoista syksyä.

      VastaaPoista
    2. Voi kiitos kaunis, tämä oli kyllä kiva, maukas ja näyttävä ruoka laittaa tarjolle, kurpitsoista on kyllä moneksi, niitä pitää vaan muistaa käyttää rohkeesti 😊

      VastaaPoista
    3. Varmasti huippuherkullista! Tuleeko kurpitsan olla napakka esipaiston jälkeen?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Hei Satu ja oikeassa olet kurpitsa on herkullista :). Esipaiston jälkeen (10 min.) kurpitsa on edelleen napakka ja näin se täytekin pysyy siellä paremmin, kypsyy sitten kun paistoa jatketaan. Mukavaa syksyä sinulle <3.

        Poista
    4. Tämä on ihan törkeää miten herkkuja kuvia ja miten paljon. Olet saanut kaikki kurpitsat näyttämään herkullisemilta mitä olen osannut edes kuvitella :D Ihana tarjoiluidea myös tässä <3

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Voi kiitos ihanainen, mieltä lämmitti <3. Eikö olekin kiva kun tarjoiluastian voi syödä, sopii hyvin esim sunnuntain aterialle.
        Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle Anni <3.

        Poista
    5. Kurpitsat ovat kyllä ihania, ja niin monikäyttöisiä,minäkin tykkään niistä todella paljon, ja eniten käytän myskikurpitsaa.Ihanan herkulliset kuvat Sari:)

      VastaaPoista

    Seuraa myös intagramissa

    mukana

    Mukana

    mukana

    mukana
    Keski-Uudenmaan blogit Kublo

    resepti arkisto

    Sisällön tarjoaa Blogger.

    Hae reseptejä

    Hae tästä blogista

    tykkää myös Facebookissa

    liity blogini lukijaksi tästä