Oma äitini on innokas, kokeilunhaluinen ja
hyvä kotikokkaaja, liekö häneltä periytynyt osa noista geeneistä mullekin. Äiti taitaa kokeilla 2-3 kertaa viikossa jotain
uutta löytämäänsä reseptiä. On muuten
kiva päästä niitä välillä maistelemaan, meillä on sellainen hassu tapa maistattaa toisillamme ruokia :D.
Mennä viikolla piipahdin häntä moikkaamassa
ennen töihin menoa ja sain maistaa juuri leivottua omenakakkua. Vähän siinä
kummatkin ihmeteltiin, miksi niin vähän oli reseptiin laitettu omenaa, olisi
voinut olla kosteampi tuo kakku, muuten ihanan pehmeää ja kuohkeaa se oli.
No ne omenat jäivät kummittelemaan mieleen ja
pakko oli seuraavana päivänä koukata kaupan kautta kotiin. Ostin kilon
kiinteitä ja tavallisia omppuja, taisivat olla niitä kaupan halvimpia.
Ja koska halusin paljon omppuja sisältävän sekä
mehukkaan piirakan, niin lisäsin sekaan Fazerin Omar nameja, niin kuin
kinuskiksi leipomukseen ja näin syntyi Omarin Omenahyve.
OMARIN OMENAHYVE
Piirakkataikina:
- 4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl sokeria
- 5 rkl kylmää vettä
- 1 kananmuna
Ohje:
Mittaa jauhot, sokeri ja pehmeä voi kuutioina
kulhoon. Sekoita monitoimikoneella tai käsin. Lisää vesi ja sekoita muna
taikinaan. Pyöritä palloksi ja laita tuorekelmuun/muovipussiin käärittynä
jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
- n. 800g kiinteitä omenoita (mielellään hapahkoja)
- ½ tl kanelia
- ½ tl suolaa
- 2-3 rkl ruokosokeria/tummaa sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 20 Fazerin Omar karkkia
- 1 rkl Tapioka/Maizzena/perunajauhoa piirakan pohjalle
- Vuokasprayta irtopohjavuoan voiteluun
OHJE:
Kuori ja poista siemenkota, kuutioi omenat
kulhoon.
Mittaa joukkoon kaneli, suola, sokeri ja
sitruunamehu, sekoita.
Pilko Omar karkit 2-3 osaan ja lisää
omenakuutioiden joukkoon.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.
Ota taikina kylmästä ja jaa se kahteen osaan
niin, että toinen osa on hiukan suurempi.
Ota isompi osa ja painele se piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille.
Lisää 1 rkl tärkkelysjauhoa siivilän kautta
pohjan päälle (sitoo nestettä ettei pohja vety liikaa) ja lusikoi täyte
vuokaan.
Laita vehnäjauhoja leivonta-alustalle
(tarvittaessa jauhota myös kaulin) ja kauli loppu taikina ohueksi levyksi, noin
½ cm.
Ota kaulitusta taikinasta ronskinsti käsin
kansi piirakalle (ei tarvitse peittää koko piirakkaa ja piparimuotilla loput
koristeeksi kannen päälle. Kun reunoille jää aukot, ei kantta tarvitse haarukalla reiittää. Piirakka saa näyttää rustiikkiselta.
Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 35-40
minuuttia. Kun käytät irtopohjavuokaa, muista laittaa leivin/foliopaperi uunipellin/ritilän alle, ettei mitään valu uunin pohjalle.
Anna jäähtyä rauhassa (vähintään 4 tuntia) ja
siivilöi tomusokeria päälle ennen
tarjoilua.
Musta tuntuu, että pyörryn just nyt! Nyt on pakko olla niin taivaallisen hyvää, että pitääkö tästä singahtaa kauppaan hakemaan Omar-karkkeja. Aivan ihana resepti ja niin helpon oloinen!
VastaaPoistaHah hah haa, toivottavasti et kuitenkaan pyörtyny ja kaatunu, mut kiitos ihanainen kauniista sanoistasi <3. Ja juu repsu on helppo, onnistuu tällaiselta kotikokiltakin näppärästi ja kun ulkomuotokin saa olla rönsyilevä ja rustiikkinen, niin lopputulos on taattu. Mukavaa viikonloppua sinulle!
PoistaOmar karkit on niin hyviä ja niin on kyllä omppupiirakkakin...tässähän saa kaksi herkkua yhdessä pohjassa <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Sari <3
Kiitos ihanainen Outi ja herkkua tää kyl olikin ja salaisuuden kertoen, niin tulipa vahingossa tosi hyvää :).
PoistaEn kestä - ihan liian herkullisen näköinen:)
VastaaPoistaKaunis kiitos sinulle sanoistasi ja pakko myöntää piiras vei kielen mennessään. Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!
PoistaVoi että miten näyttää ja kuulostaa herkulta!! Tuota on kyllä ihan pakko kokeilla, kiitos reseptistä:) Mukavaa alkavaa lokakuuta sinne♥
VastaaPoistaPaljon kiitoksia sinulle kauniista sanoistasi ja melkoista hyvettä tämä olikin. Mukavaa lokakuuta myös sinulle <3.
PoistaHyvästi laihis.... 😋
VastaaPoistaHeh heh hee, no aina voi hiukan sortua herkutteluunkin, jaksaa sitten paremmin olla tiukkana vaikka arkisin. Loistavaa lokakuuta!
PoistaIhana idea. Omar makeiset tuo mieleen lapsuuden ja uskon, että toimivat tosi hyvin omenoiden kanssa. Taidanpa minäkin yrittää muistaa seuraavalla kauppareissulla Omarit. Vielä, kun omppujakin on jäljellä..
VastaaPoistaMäkin muistan ne jo lapsuudesta, kun mamma tuli vierailulle, saatiin aina omar makeispussit. Se oli rakkautta ensimaistamisella, pehmeä ja ihana toffee.
PoistaIhan huikeen hieno kakku ja kivan havainnollistavat kuvat : ) Söisin tätä ehkä liikaa!
VastaaPoistaKaunis kiitos Heli <3. Omppuhyve oli kyllä hyvää ja nopeasti meni parempiin suihin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
PoistaVau, aivan ihana resepti ja kauniit kuvat!
VastaaPoistaKaunis kiitos Tuuli <3. Omenasta ja omarista tuli kyllä herkkua :).
PoistaMä en kestä, just kun olin päättänyt aloittaa herkku lakon, siihen piti kuulua kaikki leivonnaisetkin :D
VastaaPoistaEi taida onnistua;)
Ihanat kuvat ja resepti, otan sen nyt ihan varuiksi talteen...
Heissan ja kiva kun sain houkuteltua sinutkin tänne vierailulle. Sori, jos tuo herkkulakko menee pilalle, mut ei kait pieni pala haittaa, loputhan voi syöttää työkavereille ja perheenjäsenille. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle <3.
PoistaTätä kokeillaan meillä tänään tehä;kiitos ohjeesta
VastaaPoistaHeissan Mervi ja kiva kuulla, maukasta iltapäivää!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista