M/S Tallink Megastar, äkkilähtö etelään
Pientä jännitystä oli sunnuntaiaamuna vatsanpohjassa, olisihan luvassa neitsytmatka upouudella M/S Tallink Megastarilla.

Tämä Tallink Silja Linen uusi alus on suomalaisten suunnittelema ja Turun telakalla valmistettu pika-alus, joka risteilee Helsingin ja Tallinnan väliä kahdessa tunnissa.

Laivan suunnittelussa on huomioitu vahvasti luonto ja ympäristöystävällisyys. Uudenlainen ja moderni moottori käyttää polttoaineenaan LNG:tä, nesteytettyä maakaasua, joka vähentää melua ja pakokaasupäästöjä. Hienoa Itämeren kannalta, totta tosiaan!

Laiva on huikea jo pelkän kokonsa puolesta. Pituutta aluksella on 212 m ja matkustajia sinne mahtuu peräti 2800 kerrallaan.

            kuva lainattu googlesta

Sisätilojen suunnittelusta on vastannut sisustus- ja arkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Heidän visionsa oli suunnitella laiva palvelemaan asiakkaitaan julkisena olohuoneena.

Ja viihtyisä laiva toden totta onkin. Selkeä ja avara kauniine huolellisesti suunniteltuine yksityiskohtineen. Erilaiset oleskelualueet on laivalla  eriytetty lasiseinin, joten katse kantaa tilasta toiseen. Myös valaistukseen on laivalla panostettu.
Varsinaiset oleskelu- ja myyntitilat sijaitse kansilla 7, 8 ja 9.
Megastarilla on seitseman erilaista kahvilaa sekä ravintolaa. Niin hampurilaispaikasta ala carte ravintolaan kuin suosittu buffet ravintola sekä Fast Lane salaattibaari. Lisäksi laivalta löytyy neljä erilaista tapaa matkustaa. Matkustaja voi valita Starluokan, Comfortluokan, ylellisen Businessluokan sekä uuden Sitting Loungen väliltä. Eikä lapsiakaan ole unohdettu.

               kuva lainattu googlesta

Varsin hulppea on myös laivalta löytyvä itämeren suurimmaksi ostoskeskukseksi sanottu myymälä. Pinta-alaa löytyy yhteensä 2800 neliömetriä ja se sijaitsee kahdessa kerroksessa. Valikoimista löytyy kosmetiikan, makeisten, elintarvikkeiden ja alkoholijuomien lisäksi myös paljon lahjatavaroita ja elektroniikkaa. Tulipa sieltä ostettua kesää silmällä pitäen ihanat aurinkolasit ja vanhan rahapussin tilalle uusi (toivottavasti rahat pysyvät nyt paremmin hyppysissä).

Uutta tuo myös kannella 7 sijaitseva erillinen autotalli, joka mahdollistaa ostosten tekemisen ja viemisen suoraan autoon jo matkan aikana.

Hyttejä laivalta löytyy 47 kpl niin matkustajille kuin autoilijoille.
Alkumatka laivalla sujui mutkattomasti Comfort Loungessa, jossa meille tarjoiltiin samppanjan ja pikku alkupalojen lisäksi informaatiota laivan rakentamisesta, suunnittelusta sekä  Tallinnan nähtävyyksistä. Saatiinpa myös nauttia yllätys ohjelmasta Sea Pubissa, mistä löytyy myös laivan maskotti, musta hevonen.

Paluumatkalla ruokailin The Chef`s Kitchenissä, jonka menuun suunnittelusta on vastannut keittiömestari Matti Jämsen. Hinnat laivalla ovat melko kohtuulliset niin juomien kuin aterioiden osalta. Aah se alkupala oli kuin pala taivasta!

Nopeasti ja huomaamattomasti risteily sujui täpötäydessä laivassa, vaikka kyseessä oli neitsytmatka ja ulkona tuuli vihmoi. Paljon kiitoksia kutsusta laivayhtiölle.M/s Tallink Shuttle Megastar on kokemisen arvoinen risteilyalus, joka tarjoaa elämyksiä ihan jokaiselle. Tälle laivalle haluan palata pian uudelleen J.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin oli upea laiva ja todellakin seura ihan parasta, tahtoo pian uudelleen :)

   Poista
 2. Hauskaa oli, vaikka vähän kommelluksiakin. No, ne kuuluvat aina alkuun.

  VastaaPoista
 3. Eilinen reissu oli kyllä huippu ja laiva upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli ihan huippu risteily, laiva niin kertakaikkisen upea ja seura vielä parempaa, pian uudelleen :)

   Poista
 4. No niin, nyt olen koneen ääressä. On helpompi vastata kuin kännykällä.
  Hienon koosteen olet tehnyt. Ja sinun kuvissasi näkyy tuo hieno mattokin ja sen kuviointi.
  Huippureissu ja huippuseuraa! Oli kiva tavata, Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiva oli kyllä todella kaunis ja moderni ajaton sisustus kestää varmasti aikaa ja kulutusta. Kiva oli nähdä naamakkain ja toivottavasti joskus saadaan vaihtaa muutama sananenkin :)

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä