Kukkakaalipullat ja kantarellimuhennos, herkullinen kasvisruoka itsellään




Viikonlopun herkuttelun jälkeen onkin hyvä taas palata ruotuun. Ihana oli nauttia kauniista ja maukkaista annoksista lahden toisella puolen Tallinnassa. Nyt voi taas hyvillä mielin lisätä niitä kasviksia ruokapöytään.

"Osta äiti kakkakuulia" olin pienenä 4:n vanhana tyttösenä huudellut kaupassa :D. Mene tiedä oliko mulla jo silloin vähän kieroutunut mieli, kun noita sanamuunnoksia tein. Ihme ja kumma minä olen kyllä aina pitänyt kukkakaalin mausta ja tykännyt kesäkeitostakin pienestä pitäen. 







Kukkakaalistahan saa vaikka ja mitä. Tällä kertaa niistä pyöritettiin pullia Tallinnasta ostetun tuliaisen eli parmigiano juuston kera. Uskon, että mikä vaan parmesan tai cheddarjuusto kävisi hyvin tämän kukkakaalitaikinan sekaan.

Mitään korppujauhoja tai muutakaan leipää ei tarvita pitämään näitä kukkakaalipullia kasassa. Kananmunat hoitavat tuon osan hyvin.







Naapureilta saimme jouluna herkkutornin, joka sisälsi mm. kanttarellisäilykepurkin, joten siitä tein lisukkeeksi muhennoksen. Jos sinulta löytyy pakkasesta sieniä, niin nyt on hyvä tilaisuus hyödyntää niitä.


KUKKAKAALIPULLAT JA KANTARELLIMUHENNOS


Raaka-aineet pullille:

  • 8 dl kukkakaalia muruina eli noin 500 g kukkakaali
  • 2 dl parmigiano (parmesan, cheddar) juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • 1 rkl voita huoneen lämpöisenä


OHJE:

Leikkaa kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja poista kova keskiosa varresta.

Käytä mixeriä avuksi kukkakaalin saamiseksi muruiksi. Itse jouduin murustamaan 4 osassa.

Kaada kukkakaalimurut kulhoon.

Raasta juusto ja lisää kulhoon.

Mittaa mausteet kulhoon ja silppua persilja sekaan.

Riko kananmunat massaan ja sekoita hyvin.

Jos otat voin jääkaapista, niin sulata noin 15 sekunttia mikrossa ja lisää se lopuksi kukkakaalimassaan.

Laita massa hetkeksi jääkaappiin.

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 200 (tav. uuni 220).

Laita leivinpaperi uunipellille ja ota ruokalusikalla massaa sopiva määrä kouraan, painele ja pyöräytä tiiviiksi palloksi.

Kukkakaalipullia tulee noin 20 kappaletta tästä määrästä.

Paista pullia uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen.







Kantarellimuhennos säilykesienistä:

  • 1 prk pirkka kantarelleja 184g/110g
  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl kermaa (itse käytin kuohukermaa)
  • tölkin liemi + 1 dl vettä
  • 2-3 rkl voita
  • reilu rkl vehnäjauhoja
  • 1 kanaliemikuutio
  • pippuria, suolaa, persiljasilppua

Ohje:

Avaa säilykepurkki ja kaada sienet lävikköön. Ota säilöntäliemi talteen.

Huuhtele sienet kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

Silppua sipuli ja persilja.

Laita voi paistinpannulle ja lisää sipulisilppu. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti.

Lisää joukkoon valutetut kantarellit ja paista niitä noin 3-5 minuuttia. Varo polttamasta sipuleja. Alenna lämpötilaa.

Lisää nyt joukkoon vehnäjauhot ja jatka paistamista muutama minuutti.

Nosta lämpötilaa.

Kaada joukkoon säilykeliemi ja vesi. Sekoita hyvin ja lisää myös kerma sekä kanaliemikuutio joukkoon.

Alenna lämpö kun muhennos kiehuu, keitä kastiketta vielä noin 5 minuuttia.

Mausta pippurilla, persiljalla ja suolalla (jos tarpeen).

Tarjoa kukkakaalipullien kera.

Kukkakaalipullat ovat mainio kasvisruoka itsellään, mutta voit toki tehdä niitä lisukkeen tapaan vaikka grillatulle broilerille.

Lisää herkullista kukkakaalista löydät tästä

20 kommenttia:

  1. Kyllä nämä aiheuttivat päänvaivaa..En sitten millään saanut päähäni mitä ne ovat :) Aivan ihanan näköisiä. Vai että kakkapullia, no mutta vähän perselihhoo vaan niiden päälle ( persiljaa ) niin hyvä tulee ;) T. Toinen kieroutuneen mielen omaava 4 v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh hee, en arvannutkaan että arvoitus olisi ollut niinkin vaikea, mutta huippua oli se kun 10 vuotias tyttö sen sitten ratkaisi :). Lapsien nimitykset ruoille ovat kyllä niin hauskoja, vaikka luulenkin äiteen hävenneen mun juttuja silloin kaupassa. Kiitos ihanainen sinulle ja mukavaa loppuviikkoa

      Poista
  2. Onnistuisko pakastekukkakaalin kanssa yhtä hyvin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ystäväiseni, minä kyllä pahoin pelkään, että pakaste kukkis on liian vetistä, jotta se pysyisi kasassa. Mut ainahan sopii kokeilla :)

      Poista
  3. Sitä vähän pelkään kanssa, mutta kun pakkasessa olis kukkakaalia niin vois kyllä pikkasen testailla :D. Kiitos muuten hyvästä ohjeesta! Teen sunnuntaina enolle kun on kasvissyöjä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos ne eivät pullina pysy, niin ainakin pihveinä varmaan ihan jees :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos kaima ja aika monta tuli kyllä kerrallaan hotkaistua :)

      Poista
  5. Ihana resepti, näitähän on kokeiltava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna :)...kiva kun löysit tänne blogiini ja mukavia kokkailuja sinulle.

      Poista
  6. Kukkakaalipullia testattu ja hyviä oli 😋😍😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikun kiva kuulla, että maistui :). Mukavaa illan jatkoa Marika <3.

      Poista
  7. Tää oli kiva ohje! Yritän lisätä kasvissyöntiä omassa elämässä ja uudet ideat on aina tarpeen. Söin linssien ja hummuksen kanssa, toimi! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit Heini :). Sama täällä yritetään syödä kasviksia vähintään 4-5 päivänä viikossa. Mukavaa viikonloppua sinulle :)

      Poista
  8. Näyttää niin hyvältä että hetimmiten on kokeiltava. Olemme sekasyöjiä, mutta suuri osa aterioista koostuu kasviksista ja salaateista. Tyttäreni ei syö ihaa lainkaan, ja olisivat nämä ainakin vaihtelua tarjontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kaunis kiitos <3. Kasviksia ei voi koskaan syödä liikaa. Herkullisia kokkailuja sinulle!

      Poista
  9. Näyttää ja kuulostaa ihanalta!
    Mitenhän pysyisi kasassa ilman juustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan, juusto on tässä ohjeessa koossa pitävä aine, joten ei taida ainakaan pullat onnistua ilman juustoa.

      Poista
  10. Hei,
    Oman kokemukseni mukaan kukkakaalin kova keskiosa ja varsi maistuvat samalta kuin "kukkaosa", joten käytän aina nekin. Varsiosa täytyy vaan pilkkoa pienemäksi paloiksi, niin kypsyy samaan aikaan kukkien kanssa. Tässä reseptissä voi varren silputa kukintojen sekaan.
    Hävikki ei tule juuri lainkaan!
    Hyvä resepti - aivan mahtavan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Iines, olet ihan oikeassa niden varsiosien suhteen, mutta tosiaan ne pitää pilkkoa tosi pieneksi, että pullat pysyvät koossa. Mukavaa syksyä sinulle :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä