Upea sunnuntaiaamu houkuttaa leipomaan keväisen aurinkoisen kakun.
Johan
siitä on kuukausi aikaa, kun joulukin oli ja viimeksi herkkuja syötiin.
Kakkupohjan olen jo pitkään tehnyt Sunnuntain gluteeniton
jauhoseoksesta, pohja nousee tasaisesti ilman, että lässähtäisi. Eikä tarvita
mitään nostatusjauhoja ja vuoan voitelukin pelkällä vuokaspraylla riittää.
Lisäksi tämä käy hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Keväiseksi kakun tekee ihana mango keltaisuudellaan ja lisää
makua kakulle antaa kaakaojauhe.
Kakkuun tarvitaan 2 mangoa, toinen soseeksi ja toinen
viipaloidaan, valita kannatta pehmeät mangot.
Pikku marengit vielä lisäksi kakkua koristamaan, jotka voit toki
korvata vaikka keltaisilla suklaarakeilla.
KEVÄTKAKKU, GLUTEENITON MANGO-SUKLAAKAKKU MARENKIKORISTEILLA
KAKKUPOHJA:
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
- 6 rkl kaakaojauhetta
TÄYTE:
- 2 mangoa
- ½ dl sokeria
- 4 dl kuohu/vispikermaa
- 6 rkl tomusokeria
MARENKIPALLOT:
- 3 valkuaista
- 1 ½ dl sokeria
- 2-3 tl keltaista elintarvikeväriä
OHJE MARENKIPALLOILLE:
Valmista ensin marenkipallot.
Aseta uunin lämpötilaksi 100 astetta.
Mittaa valkuaiset kulhoon ja vaahdota
valkoiseksi kiinteäksi vaahdoksi.
Lisää sokeri pienissä erin ja jatka
vaahdottamista, kunnes sokeri on ”sulanut” vaahtoon ja vaahto pysyy kulhon
pohjalla, vaikka kääntäisit sen ympäri. Lisää lopuksi keltainen elintarvikeväri
2-3 tl (kannattaa laittaa 1 tl kerrallaan ja lisätä haluamasi värin
saamiseksi).
Nosta marenkivaahtoa joko lusikalla
leivinpaperille tai pursottaen pieniä ”palloja”. Tee "palloista" halutessa erikokoisia.
Paista marenkeja noin 40-60 minuuttia
uunin alatasolla.
Noita marenkeja jäi ylikin muuten vain naposteltavaksi.
OHJE KAKKUPOHJALLE:
Aseta uunin
lämpötilaksi 175-180 astetta.
Voitele
kakkuvuoka vuoka spraylla.
Siivilöi
kaakaojauhe gluteenittomien jauhojen sekaan.
Vispaa
kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n. 5 min).
Lisää jauhot
käsin esim. kaapiaa käyttäen vaahdon sekaan.
Kaada massa
kakkuvuokaan.
Paista n. 40
minuuttia.
Anna pohjan
jäähtyä ennen kuin irroitat sen vuoasta.
OHJE
TÄYTTEELLE:
Kuori mangot.
Viipaloi toinen
mango siivuksi.
Paloittele
toinen mango mixeriin ja soseuta se yhdessä ½ dl sokeria kanssa.
Vaahdota
kuohukerma ja tomusokeri. Tämä voi mielestäsi olla turhan makeaa, mutta kaikki
muu kakussa on varsin raikasta, joten maku tasaantuu kun kokoat kakun.
KAKUN KASAUS:
Leikkaa
suklaakakkupohja puoliksi. Käännä kakku nurinperin yläpuoli alas.
Ota
mangososeesta kostutusta varten 4-5 rkl lasiin ja lisää joukkoon 8 rkl vettä.
Kostuta pohjan
molemmat puolet joko lusikalla tai pullasudilla.
Laita nyt loppu
mangosose pohjan alapuolelle ja lisää mangosiivuja pohjan reunoille. Siivuja ei
ehkä riitä koko kakulle.
Laita puolet
kermavaahdosta alapohjalle ja laita yläpuoli paikalleen.
Lusikoi loppu kermavaahto kakun
päälle ja asettele marenkipallot kakun päälle. Halutessasi voit vielä lisätä
sitruunamelissan/mintun lehtiä.
Kakku on parasta kun teet sen
edellisenä päivänä.
Onpa raikkaan ja herkullisen näköinen luomus!
VastaaPoistavoi kiitos ihana ja kieltämättä hyvää se olikin :)
PoistaTämä on kyllä jotenkin super raikas, keväinen ja ihastuttava! <3
VastaaPoistaVoi kaunis kiitos sinulle <3....viime sunnuntain ihana ilma kyllä toi tuulahduksen tulevasta ja inspiroi leipomaan. Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)
Poista