LOHI-LEHTIKAALIPIHVIT JA PIPARJUURIJOGURTTI




Olipa kiva, kun eräs lukijoistani tiedusteli lehtikaalireseptiä. Tämä mahtava resepti oli unohtunut minulta kokonaan. Ja mikä parasta, ruoka sopii nyt mainiosti vähähiilihydraattiseen ruokavaliooni.




Raaka-aineena tällä kertaa siis lehtikaali ja kirjolohi. Uskaltaisin melkeinpä väittää, että nämä pihvit maistuisivat, vaikka ei niin kalasta välittäisikään tai vaihtoehtoisesti, jos kaali ei maistuisi.

Itse tykkään ryöpätä lehtikaalin ennen ruoan valmistamista. Se mukavasti pehmentää niin koostumusta kuin makuakin.

Kaupasta löytyi vain valmista lehtikaalia suikaloituna (helpotti siis alkuvalmisteluja), mutta jos ostat kokonaista, niin poista kova lehtiruoti kokonaan ja suikaloi sitten lehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää valmiit suikaleet ja keitä noin 2 minuuttia. Kaada kaalit lävikköön, niin ylimääräinen vesi poistuu.






Yhdestä normikokoisesta kirjolohen fileestä riittää mainiosti kalapihveihin. Poista ruodot ja nahka ja paloittele kala. Itse laitoin lohen palat vielä mixeriin ja ajoin ne murekkeissakin käytettäväksi massaksi. Jos et omista mixeriä, niin leikkaa lohen palat erittäin hienoksi suikaleeksi.

Näistä lohi-lehtikaalipihveistä on moneksi. Voit tarjoilla niitä salaatin, keitettyjen vihannesten, perunoiden tai tehdä vaikkapa kalaburgerin.

Jauhona käytin mantelijauhoja, mutta jos niitä ei löydy voit korvata jauhot 1 dl vehnäjauhoja + 1 dl korppujauhoja seoksella.




LOHI-LEHTIKAALIPIHVIT JA PIPARJUURIJUGURTTI


Raaka-aineet pihveille:

  • 400 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohta
  • 1 ps lehtikaalia suikaloituna ja ryöpättynä (125 g)
  • 1 puna- tai keltasipuli silputtuna
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl tilliä pienittynä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • voita/öljyä paistamiseen


Piparjuurijogurtti:

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1,5 tl piparjuuritahnaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus sokeria ja valkopippuria
  • muutama tillin oksa pienittynä


OHJE:

Aloita esivalmistelemalla lohi sekä ryöppäämällä lehtikaalit.

Pilko sipuli sekä tilli hienoksi.

Laita kulhoon lohimassa, lehtikaalit, sipulit ja mantelijauhot.
Sekoita hyvin ja lisää suola, paprikajauhe, sitruunapippuri, tillisilppu ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi kananmuna, sekoita ja muotoile 10 pullaa taikinasta.

Valmista piparjuurijogurtti.

Sekoita jogurttiin piparjuuritahna, suola, sitruuna, tillisilppu sekä ripaus sokeria ja valkopippuria. Laita kylmään maustumaan.

Lämmitä pannulla voi/öljy seosta.

Muotoile lohipallot pihveiksi käsissä painelemalla.

Paista pihvejä noin 2 minuuttia/puoli.

Tarjoile kastikkeen kera haluamillasi lisukkeilla.


Hyvää ruokahalua :)

Blogista löytyy myös muita vähähiilihydraattisia reseptejä.

2 kommenttia:

  1. Nam,tuo on niin mun herkkua.Tekisin varmaan joka viikko lohipihvejä,jos lohi täällä olisi halvempaa,Sen vuoksi olenkin kehitellyt "feikki lohipihvit";D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä nuo feikkipihvit :), onneks teillä on siellä muuta kalaa, eihän tuota lohta täälläkään jaksa aina syödä, mukavaa loppuviikkoa Jael <3

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä