Olipa kiva, kun eräs lukijoistani tiedusteli lehtikaalireseptiä.
Tämä mahtava resepti oli unohtunut minulta kokonaan. Ja mikä parasta, ruoka
sopii nyt mainiosti vähähiilihydraattiseen ruokavaliooni.
Raaka-aineena tällä kertaa siis lehtikaali ja kirjolohi.
Uskaltaisin melkeinpä väittää, että nämä pihvit maistuisivat, vaikka ei niin
kalasta välittäisikään tai vaihtoehtoisesti, jos kaali ei maistuisi.
Itse tykkään ryöpätä lehtikaalin ennen ruoan valmistamista.
Se mukavasti pehmentää niin koostumusta kuin makuakin.
Kaupasta löytyi vain valmista lehtikaalia suikaloituna
(helpotti siis alkuvalmisteluja), mutta jos ostat kokonaista, niin poista kova
lehtiruoti kokonaan ja suikaloi sitten lehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja
lisää valmiit suikaleet ja keitä noin 2 minuuttia. Kaada kaalit lävikköön, niin
ylimääräinen vesi poistuu.
Yhdestä normikokoisesta kirjolohen fileestä riittää mainiosti
kalapihveihin. Poista ruodot ja nahka ja paloittele kala. Itse laitoin lohen
palat vielä mixeriin ja ajoin ne murekkeissakin käytettäväksi massaksi. Jos et
omista mixeriä, niin leikkaa lohen palat erittäin hienoksi suikaleeksi.
Näistä lohi-lehtikaalipihveistä on moneksi. Voit tarjoilla
niitä salaatin, keitettyjen vihannesten, perunoiden tai tehdä vaikkapa kalaburgerin.
Jauhona käytin mantelijauhoja, mutta jos niitä ei löydy voit
korvata jauhot 1 dl vehnäjauhoja + 1 dl korppujauhoja seoksella.
LOHI-LEHTIKAALIPIHVIT JA PIPARJUURIJUGURTTI
Raaka-aineet pihveille:
- 400 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohta
- 1 ps lehtikaalia suikaloituna ja ryöpättynä (125 g)
- 1 puna- tai keltasipuli silputtuna
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl tilliä pienittynä
- 1 rkl sitruunan mehua
- voita/öljyä paistamiseen
Piparjuurijogurtti:
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1,5 tl piparjuuritahnaa
- ¼ tl suolaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- ripaus sokeria ja valkopippuria
- muutama tillin oksa pienittynä
OHJE:
Aloita esivalmistelemalla lohi sekä ryöppäämällä lehtikaalit.
Pilko sipuli sekä tilli hienoksi.
Laita kulhoon lohimassa, lehtikaalit, sipulit ja
mantelijauhot.
Sekoita hyvin ja lisää suola, paprikajauhe, sitruunapippuri,
tillisilppu ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin.
Lisää lopuksi kananmuna, sekoita ja muotoile 10 pullaa
taikinasta.
Valmista piparjuurijogurtti.
Sekoita jogurttiin piparjuuritahna, suola, sitruuna,
tillisilppu sekä ripaus sokeria ja valkopippuria. Laita kylmään maustumaan.
Lämmitä pannulla voi/öljy seosta.
Muotoile lohipallot pihveiksi käsissä painelemalla.
Paista pihvejä noin 2 minuuttia/puoli.
Tarjoile kastikkeen kera haluamillasi lisukkeilla.
Hyvää ruokahalua :)
Blogista löytyy myös muita vähähiilihydraattisia reseptejä.
Blogista löytyy myös muita vähähiilihydraattisia reseptejä.
Nam,tuo on niin mun herkkua.Tekisin varmaan joka viikko lohipihvejä,jos lohi täällä olisi halvempaa,Sen vuoksi olenkin kehitellyt "feikki lohipihvit";D
VastaaPoistaKuullostaa hyvältä nuo feikkipihvit :), onneks teillä on siellä muuta kalaa, eihän tuota lohta täälläkään jaksa aina syödä, mukavaa loppuviikkoa Jael <3
Poista