Puhelin piipittää, kello on puoli kahdeksan lauantai aamuna.
Painan torkkua toisenkin kerran, mutta lopulta on noustava kuitenkin.
Klonkutan keittiöön nilkka kipeänä. Eilen töistä autolle
kävellessä kaaduin kaksi kertaa. Vasen puoli ropasta erikokoisilla mustelmilla,
oikea nilkka turvoksissa entistä enemmän. Eniten pelkäsin miten pahasti kävi
läppärilleni, joka sekin lensi pariin otteeseen (onneksi oli sentään laukussa).
Kahvikupin käteen saatuani, istahdan sohvalle painaakseni
aamutv:n päälle, mutta katse osuukin olohuoneen ikkunasta ulos. OI oi, mikä
taivas ulkona. Vaaleanpunaista, violettia, sinertävää. Ihan huikea näkymä.
Auringon nousua en muista pitkään aikaan nähneeni.
Pakko rientää pukemaan, napata kamera ja syyhkäistä ulos
kuvaamaan.
Tästähän tulee ihan mahtava päivä J.
Koska päivä alkaa näin hienosti, tekee mieleni jakaa sinulle
myös aivan huikea onnistuminen keittiön puolelta. Nimittäin teriyaki marinoidut
lohinugetit. Enpä muista, koska olisin syönyt edes fish & chipsejä näin
suurella mielihalulla.
Ohje on helppo ja onnistuu takuuvarmasti, kunhan näet hiukan
vaivaa ja etsit käsiisi pankojauhoja. Niitä löydät varmimmin etnisistä
kaupoista, mutta myös hyvin varustetuista Citimarketeista.
Pankojauhoilla
nugeteista saat ihanan rapsakoita, vaikka uunissa paistaen, niin kuin tässä
ohjeessa on tehty.
kuva lainattu googlesta
Näitä lohinugetteja tarjoamalla olet ystäväpiirisi suosiossa sen takaan. Maistuvat vaikka kylmänäkin.
TERIYAKI LOHINUGETIT JA HELPPO KERMAVIILIKASTIKE
Raaka-aineet:
- 500 g kirjolohifilettä (reilu kiloinen kokonainen kala)
- 0,7 dl teriyakikastiketta
- 4 rkl sitruunan mehua
- öljyä foliopaperille
- ½ dl ruisjauhoja
- 3 dl pankojauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
Kermaviilikastike:
- 1 prk kermaviilia (200 g)
- 1 pieni tai ½ iso sipulia
- 1 maustekurkku
- 1 ½ rkl sitruunan mehua
- ripaus sokeria, suolaa, pippuria myllystä
Tarjoiluun sitruunan lohkoja ja sormisuolaa/suolaa myllystä
OHJE:
Pyyhi lohifileet talouspaperilla kuiviksi. Puhdista hyvin ruodoista.
Mittaa astiaan teriyakikastike ja sitruunan mehu. Sekoita.
Leikkaa terävällä veitsellä paloja kalasta. Aloita
häntäpäästä, leikkaa fileesta poikittain noin 3-5 cm levyisiä paloja irrottaen
ne nahasta.
Laita kalapalat marinaadiin noin ½ tunniksi.
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Sekoita kulhossa ruisjauhot, pankojauhot ja suola.
Vispaa kananmunien rakenne rikki toisessa astiassa.
Laita foliopaperia uunipellille ja öljyä se kevyesti vaikka
pullasudilla.
Valmista kermaviilikastike tällä välin.
Pilko sipuli ja maustekurkku silpuksi. Yhdistä ne kermaviiliin
ja lisää sitruunan mehu. Sekoita ja mausta ripauksella sokeria, suolaa ja
pippuria (tilliä). Laita jääkaappiin odottamaan.
Leivitä lohenpalat.
Kasta ensin kananmuniin ja tiputa ruis-pankoseos astiaan
(tässä on hyvä olla korkealaitainen kulho) ravistele niin, että jauhot tarttuvat
tasaisesti koko nugetin ympärille. Kun teet näin, niin jauho ei tartu
sormenpäihin niin herkästi.
Laita valmis leivitetty lohinugetti öljytyn foliopaperin
päälle.
Paista nugetteja noin 15-20 minuuttia.
Ripottele valmiiden lohinugettien päälle sormisuolaa/suolaa
myllystä.
Tarjoa porkkana/paprika/kurkku suikaleiden kera tai
salaatilla/perunoilla.
Katso täältä ohje myös maistuville lohi-lehtikaalipihveille.
naminam...teriyakilohi muutenkin suosikki...tätä täytyy testata...upea aamurusko täällä saaristossakin. Terveisiä Maalaisbistrosta!
VastaaPoistaHeissan Anne ja kiva kuulla, että nappasi suuta myös sinulla, uskallankin suositella näitä ihan kympillä. Joo upeaa herätä tällaisiin aamuihin. Hyvää viikonloppua myös sinulle :)
PoistaMeinasin tulla kyselemään, että mistä niitä pankojauhoja saa, mutta nyt tiedän mihin suuntaan ensimmäisenä etsimään. Tämä näyttäisi sellaiselta ohjeelta, että maistuu lapsillekin.
VastaaPoistaHeissan, juu ainakin minä olen ostanut niitä 2 kilon pusseissa aasia kaupoista. Uskon, että varmasti maistuu lapsille, ei ole mitään vahvoja makuja, ruodot vaan hyvin pois ja avot. Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi :)
PoistaOijoi ihan megahyvää, näitä olisi kivaa tehdä pian kylään saapuville vieraille. <3 Suloista sunnuntaita <3
VastaaPoistaAurinkoista huomenta Tiia, kiitos sinulle ja juu näitä nugetteja tarjoaisin minäkin mielelläni napostelu ja sormiruokana iltaa viettämään tuleville vierailleni. Mukavaa päivän jatkoa myös sinne <3 nyt on pakko lähteä ulos pikku kävelylle, niin hieno ilma ulkona.
PoistaIhan huikea resepti, pakko testata!! Kuhaa löytyy pakastimesta, onnistuisikohan siitä?
VastaaPoistaKuulostapaa herkulta! Rakastan kaikkea dipattavaa pikkunaposteltavaa ja nämähän kuulostaa jopa terveelliselle :D
VastaaPoista