TÄYTETTY KIINANKAALIMUNAKAS, VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN



Heissan tässä tulee tämän tammikuun ensimmäisen viikon kolmas postaus, jossa sopeudutaan elämään vähän kurinalaisemmin tuon syömisen suhteen.

Mikä hienointa neljä päivää mennyt ja kiva todeta, että ähky ja turvotus ovat laskeneet ja noin 3 kiloa nestettä vapautunut kehosta. Jaksoin herätäkin aamulla ajoissa mieli pirteänä eikä paljoa haitannut tuo ulkona paukkuva pakkanenkaan.

Minulla on tarkoitus jatkaa tällä linjalla nyt ainakin helmikuun loppuun asti ja tulen paneutumaan tarkemmin kehon hyvinvointiin ja ruokavalioon samalla tutustutaan uusiin opuksiin, kunhan niitä käsiini saan.




Vähähiilihydraattista linjaa varmaan noudatellaan, tosin ei niitä hiilihydraatteja kokonaan hylätä, varsinkaan hedelmiä, joita ilman en osaa olla.




Tähän reseptiin minua innoitti kuva facebookissa. Kyseessä oli japanilainen Yokonomiyaki munakas. Halusin tehdä siitä hiukan proteiinipitoisemman, joten broilerin jauhelihaa tuli täytteeksi. Varhaiskaali vaihtui nopeammin paistettavaksi kiinankaaliksi ja kastike tehtiin turkkilaisesta jogurtista.




KIINANKAALIMUNAKAS BROILERINJAUHELIHALLA JA JOGURTTIKASTIKKEELLA (4:LLE)


RAAKA-AINEET:

Munakas:

  • 8 kananmunaa/ 2 per munakas
  • 400 g kiinankaalia suikaloituna
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • voita/öljyä paistamiseen


Täyte:

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 4 isoa herkkusientä paloiteltuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl savupaprikaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl sweetchilikastiketta


Kastike:

  • 3 rkl turkkilaista jogurttia
  • 1-2 rkl sweetchilikastiketta


Parmesan juustoraastetta päälle


OHJE:

Valmista kastike. Yhdistä jogurtti ja sweetchilikastike. Laita jääkaappiin maustumaan.

Laita pannulle tilkka voita/öljyä ja lisää silputtu sipuli sekä herkkusienet. Pyörittele niitä hiukan pannulla ja lisää joukkoon broilerin jauheliha. Paista kypsäksi ja lisää lopussa mausteet hyvin sekoittaen. Kaada täyte astiaan odottamaan.

Suikaloi kiinankaali ja jaa se neljään osaan laudalla.

Riko 2 kananmunaa kulhoon ja vispaa rakenne rikki, lisää ripaus suolaa ja pippuria.

Laita voita/öljyä pannulle ja kuullota 1 osa kiinankaalia noin minuutin ajan kokoajan sekoittaen. Pienennä pannun lämpötilaa ja kaada munamassa kiinankaalien päälle. Sekoita alussa ja anna sitten hautua kypsäksi, käännä vaikka lautasen avulla ja paista myös toinen puoli.

Siirrä valmis kiinankaalimunakas lautaselle ja laita ¼ täytteestä päälle ja rullaa se. Halutessa voit jakaa rullan kahteen osaan.

Lusikoi päälle jogurttikastiketta ja parmesan juustoraastetta.

Jatka paistamista kukin munakas kerrallaan, kunnes kaikki ovat valmiit.


Jos haluat tulisemmat munakkaat, voit lisätä täytteeseen chiliä.

Ai niin.....kiva jos seuraat mukana ja anna ihmeessä minulle palautetta sekä vinkkejä miten sinä kevennät :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva kuulla Kati :), helppoa ja maukasta nopeasti. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä