Heissan tässä tulee tämän tammikuun ensimmäisen viikon kolmas
postaus, jossa sopeudutaan elämään vähän kurinalaisemmin tuon syömisen suhteen.
Mikä hienointa neljä päivää mennyt ja kiva todeta, että ähky
ja turvotus ovat laskeneet ja noin 3 kiloa nestettä vapautunut kehosta. Jaksoin
herätäkin aamulla ajoissa mieli pirteänä eikä paljoa haitannut tuo ulkona
paukkuva pakkanenkaan.
Minulla on tarkoitus jatkaa tällä linjalla nyt ainakin
helmikuun loppuun asti ja tulen paneutumaan tarkemmin kehon hyvinvointiin
ja ruokavalioon samalla tutustutaan uusiin opuksiin, kunhan niitä käsiini saan.
Vähähiilihydraattista linjaa varmaan noudatellaan, tosin ei
niitä hiilihydraatteja kokonaan hylätä, varsinkaan hedelmiä, joita ilman en
osaa olla.
Tähän reseptiin minua innoitti kuva facebookissa. Kyseessä oli
japanilainen Yokonomiyaki munakas. Halusin tehdä siitä hiukan
proteiinipitoisemman, joten broilerin jauhelihaa tuli täytteeksi. Varhaiskaali
vaihtui nopeammin paistettavaksi kiinankaaliksi ja kastike tehtiin
turkkilaisesta jogurtista.
KIINANKAALIMUNAKAS BROILERINJAUHELIHALLA JA JOGURTTIKASTIKKEELLA (4:LLE)
RAAKA-AINEET:
Munakas:
- 8 kananmunaa/ 2 per munakas
- 400 g kiinankaalia suikaloituna
- ripaus suolaa ja pippuria
- voita/öljyä paistamiseen
Täyte:
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 sipuli silputtuna
- 4 isoa herkkusientä paloiteltuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl savupaprikaa
- 1 tl soijakastiketta
- 1 rkl sweetchilikastiketta
Kastike:
- 3 rkl turkkilaista jogurttia
- 1-2 rkl sweetchilikastiketta
Parmesan juustoraastetta päälle
OHJE:
Valmista kastike. Yhdistä jogurtti ja sweetchilikastike.
Laita jääkaappiin maustumaan.
Laita pannulle tilkka voita/öljyä ja lisää silputtu sipuli
sekä herkkusienet. Pyörittele niitä hiukan pannulla ja lisää joukkoon broilerin
jauheliha. Paista kypsäksi ja lisää lopussa mausteet hyvin sekoittaen. Kaada
täyte astiaan odottamaan.
Suikaloi kiinankaali ja jaa se neljään osaan laudalla.
Riko 2 kananmunaa kulhoon ja vispaa rakenne rikki, lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Laita voita/öljyä pannulle ja kuullota 1 osa kiinankaalia
noin minuutin ajan kokoajan sekoittaen. Pienennä pannun lämpötilaa ja kaada
munamassa kiinankaalien päälle. Sekoita alussa ja anna sitten hautua kypsäksi,
käännä vaikka lautasen avulla ja paista myös toinen puoli.
Siirrä valmis kiinankaalimunakas lautaselle ja laita ¼ täytteestä
päälle ja rullaa se. Halutessa voit jakaa rullan kahteen osaan.
Lusikoi päälle
jogurttikastiketta ja parmesan juustoraastetta.
Jatka paistamista kukin munakas kerrallaan, kunnes kaikki
ovat valmiit.
Jos haluat tulisemmat munakkaat, voit lisätä täytteeseen
chiliä.
Ai niin.....kiva jos seuraat mukana ja anna ihmeessä minulle palautetta sekä vinkkejä miten sinä kevennät :)
Ai niin.....kiva jos seuraat mukana ja anna ihmeessä minulle palautetta sekä vinkkejä miten sinä kevennät :)
Kiitti! Tätä kokeilen! :)
VastaaPoistaKiva kuulla Kati :), helppoa ja maukasta nopeasti. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)
Poista