50:50 eli fiftaus uusi painonhallintamenetelmä, lopetetaan jo se laihduttaminen!
Sain muutama viikko sitten arvosteltavaksi Nina Sarellin kirjoittaman kirjan ”50:50 Helppo tie hoikaksi ja pysyvään painonhallintaan". No jees! Kirjan otsikko lupasi -helppo tie hoikkuuteen ja mielessäni karistin ne ylimääräiset kilot kuin juosten.

Eipä tarvinnut kirjaa lukea montaakaan sivua, kun tajusin pitäväni käsissäni kirjaa, jonka olisin toivonut niillä lepäävän jo ainakin 20 vuotta sitten. Turhia dieettejä olisi jäänyt väliin.

Teos ei ollutkaan mikään varsinainen laihdutuskuuria myyvä opus vaan opas elämänhallintaan.

Kirjassa neuvotaan unohtamaan heti kaikenlaiset ”hömppä” kuurit yms. ohjelmat, joilla saavutetaan nopea kilojen tippuminen, koska todistetusti ne tulevat kuitenkin takaisin ja pahimmassa tapauksessa vielä runsaampana kuin aloittaessa, niin totta!

Kirjoittaja Nina Sarell on sairaanhoitaja ja toimittaja, joka on työskennellyt yli vuosikymmenen ajan terveysjournalismin parissa yhdessä Suomen johtavien painonhallinnan ja ravitsemuksen asiantuntijoiden kanssa. Kirjassa hän myös kertoo omia kokemuksiaan sekä haastattelemien laihduttajien onnistumisista epäonnistumisiin.

Kirjassa tähdennetään miten harva laihdutusmenetelmä toimii oikeasti, suurin osa niistä vain laihduttaa. Siksi ja juurikin siksi, minun ja sinun, joka todella haluat elää terveellisemmin, energisemmin, onnellisempana ja myöhemmin jopa hoikempanakin, pitäisi tehdä kokonaisvaltainen päätös omasta painonhallinnastamme. Se ei olisikaan mikään kuuri, ruokavalio tai pelkkä ohjelma, vaan opas oman elämänhallintaan.

Kirjassa todetaan, että painonhallinnan pitäisi olla yhdistelmä ruokavaliota, liikuntaa sekä psykologiaa. Nuo kaksi edellä mainittua ovat helpommin ymmärrettävissä kuin jälkimmäinen ja juuri siihen kirjassa paneudutaan syvällisemmin.

50:50 malli eli fiftaus viittaa valintojen tekemiseen niin painonhallinnassa kuin elämänhallinnassa. Se ei kiellä mitään ruoka-aineita varsinaisesti, mutta neuvoo tekemään niihin terveellisempiä ja parempia kompromissejä. Samalla kirja antaa hyviä neuvoja, miten tunnistaa omat oikeat ja väärät menetelmät ja miten kääntää ne myönteiseen ajatteluun ja tekoihin.
Kirjan alussa käydään läpi yleisimpiä laihdutusdieettejä ja mielestäni perustellaan hyvin, miksi ne eivät ole toimineet ainakaan minun osaltani.
Hiukan pidemmälle päästyäni mielenkiintoni kirjaa kohtaan vain lisääntyi, toden totta. Perustelut, tutkimukset sekä erittäin yksityiskohtainen ja monipuolinen sisältö auttoi itseäni tajuamaan, minkälainen syöjä olen ja miten voisin muuttaa omia elintapoja saavuttaakseni sen hoikemman uuden minän.

Ihan kerta lukemalla ei kirjaa pysty ehkä sisäistämään tai ainakin minun piti pysähtyä miettimään ja oivaltamaan se tieto miten ja miksi olen toiminut näin ja mikä olisi se vaihtoehto tai keino, joka omalla kohdallani auttaisi loppuelämäni painonhallinnassa.

Kirjan lopussa kerrotaan kolmen tavallisen Maija ja Matti Meikäläisen tarinat 50:50 mukaisesta elämänmuutoksesta, joihin on helppo samaistua sekä tarjotaan neljän viikon startti muutosohjelmineen ja resepteineen.
Suosittelen ja onnittelen sinua, joka hankit tämän kirjan oman elämäsi painonhallinnan tueksi. Omani tulee olemaan ahkerassa käytössä.

Nina Sarellin sanoin: ”Pidä itsestäsi hyvää huolta. Olet sen arvoinen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä