HERKUTTELUMATKA YSTÄVIEN KANSSA TALLINNAANOlimme jo pidemmän aikaa suunnitelleet ruokamatkaa yhdessä ystäviemme kanssa Tallinnaan. Joululahjarahat pantiin sivuun ja matkaa ruvettiin tosissaan suunnittelemaan. Mieluisa yllätys tuli Eckerö Lineltä postilaatikkoon, kun risteilymatkan hinnaksi tuli vain 6,-/hlö/suunta. Liekö osansa ollut mieheni ja siskoni tekemät useat risteilyt Eestiin vuoden sisällä.


                 Laivan buffetaamiainen

          Jokaisella risteilyaluksella taitaa olla oma lokki


Tallinnan ravintoloihin tutustuminen tapahtui jo ennen matkaa visittallinn.ee sivuston kautta. Sieltä löytyi kategoria: Tallinnan parhaat ravintolat 2017. Sivustolla on jaettu ravintolat neljään eri kategoriaan. Itse päädyimme valitsemaan korkean tason ravintolan, joita tämän listan mukaan löytyy 13 Tallinnasta.

HERKUTTELUMATKA TALLINNAAN


Ravintola Cru houkutteli meitä niin miljööllä kuin ruokalistallaan.
Ravintola sijaitsee lähellä Tallinnan vanhan kaupungin pääsisäänkäyntiä. Ravintolan tilat on ehostettu talon 1400-luvun alkuperäisen kaavan mukaisesti ja luovat näin ollen upeat keskiaikaiset puitteet.Ravintolan keittiömestarina häärii Dimitri Haljukov, joka on edustanut Viroa kokkien olympialaisissa Bocuse d´Orin loppukilpailussa Lyonissa v. 2015.

Hintataso Cru:ssa on todella kilpailukykyinen. Alkuruoat maksavat 9-12 €, pääruoat 13-19 € ja jälkiruoat 6-7 €. Annokset eivät kuitenkaan ole suuren suuria, mutta kyllä me saimme vatsamme täyteen. 

Annokset olivat erittäin kauniisti esille laitettu. Menussa on hyvin kerrottu mitä ruoat sisältävät ja kuva vielä havainnollistaa, mitä odotettavissa on.


Olimme varanneet pöydän jo kello 18.00, joten paikka ei vielä kuhissut asiakkaita, mutta pois lähdettyämme kahden tunnin ruokailun jälkeen ravintola oli aivan täynnä.

Alkuun ravintolan sommelier valitsi kanssamme viinit haluamillemme annoksille. Keittiöstä saapui pian itseleivotut briossit ja luumu-mantelileipä sekä talon voi.


Kauaa emme joutuneet odottamaan alkupalojakaan. Tarjoilu oli ammattitaitoista ja jokaisella pöydällä oli oma määrätty tarjoilija. Saimme vielä jokaisen ruoan kohdalla englannin kielellä kerrotun yksilöidyn tarinan ateriasta. Mukavaa oli myös se rauhallinen tunnelma, jolla ruokailumme eteni.

Pääruokien jälkeen valitsimme jälkiruoat talon erittäin kauniissa kupeissa tarjoillun cappuccinon kera.

Meidän ruokavalinnat:

                 Jättikonnamonni

                 Lämmin kanttarellikeitto

                 Lampaankieli

                 Metsäfasaanisalaatti

                 Grönlanninpallas

                 Lampaanniska Hiidenmaalta 

                 Suklaaholi

                 Kuuma luumu-murukakku

                 Alaska forever (marenki)


  
Ihan ilman huomautettavaa emme kuitenkaan selvinneet ruokailusta. Kömmähdykset keittiössä sattuivat alkuruokien kohdalla. Ystäväni fasaanisalaatista löytyi peukalonkynnen kokoinen pala linnun rintalastaa ja mieheni kanttarellikeittoon oli jostain kumman syystä tipahtanut kokonainen luumun kivi. Ravintola pahoitteli tapahtunutta tarjoilemalla meille kaikille ilmaiset lasilliset viiniä pääruokien kanssa.  

Kaiken kaikkiaan ruoat maistuivat erittäin maukkailta ja hienostuneilta. Vierailumme oli onnistunut ja valinta oli osunut kohdilleen.Majapaikaksemme olimme valinneet poikkeuksellisesti hotellin sijaan huoneet MyApartments Tallinnasta. Tätä huoneistohotellia suosittelen lämpimästi. Edullinen, erittäin siisti ja hyvällä paikalla, lähellä Tallinnan oopperataloa. Sopisi mainiosti myös lapsiperheille. 

Meillä oli varattuna kaksi huonetta, studio ja superior luokan huoneet. Huoneissa oli pienen keittiön lisäksi laadukkaan oloiset kylpyhuoneet (toisessa suihku, toisessa kylpyamme) ja hyvät sängyt. Aamupalaa ei kyseisessä hotellissa ole, joten sen joudut joko itse kokkaamaan tai syödä muualla niin kuin me teimme.


Viikonlopun herkuttelumatka Tallinnaan oli juuri sitä mitä siltä olimme odottaneet. Kiitos ihanille matkakumppaneilleni Siirille, Virvelle ja Tapiolle sekä omalle murulleni Jarille <3.

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Tein kanssa pikavisiitin Tallinnaan loppiaisena. Maissaoloaika vaan oli niin lyhyt ja laivan aamiainen niin mahtava, että keskityin shoppailuun. Ensikerralla paremmalla ajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) ja juu nää pienet irtiotot arkisesta menosta ja pois kotoa, tuovat kummasti piristystä elämään.

   Poista
 2. Tosi mahtava reissu. Kiitokset hyville ystäville.

  VastaaPoista
 3. Ïhana reissu kertomus ja joskus me ollaan mukana myös 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siskoseni <3 ja sitä yhteistä reissua odotellessa :)

   Poista
 4. Tämäpä oli kiva pyrähdys Tallinnaan. Ja oli kiva nähdä kuvissasi Cru-ravintola herkkuineen. Siellä ollaan käyty tiimiporukan kanssa herkuttelemassa ja nauttimassa ihanasta ruuasta kuin myös ravintolan hienosta tunnelmasta. Luin jo tämän aikaisemmin, mutta silloin en pystynyt vastaamaan. Vaan nyt.
  Toiveikasta torstaita, Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava pyrähdys totta tosiaan, kiva lyhyt irtiotto arjesta ja tutuista ympyröistä ja kuvioista. Tallinnasta löytää aina jotain uutta. Kiva kun pistäydyit täällä :)

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä