Tämän uuden vuoden lupauksena olen päättänyt pitää vähintään
kerran viikossa puhtaasti kasvis- ja vihannespäivän. Tosin en niin ankarasti,
että jättäisin maitotuotteet ruokavaliostani pois. Ilman kermaa tai juustoja en
pysty elämään J.
Härkiksestä olen ennenkin valmistanut mm. paimenpiirakkaa ja
niin hyvää siitä tuli, että härkiksestä tuli kyllä pysyvä lihankorvike
ruokapöydässämme. Kerrassaan mainio, isäntäkin syö sitä innolla. Ikävä kyllä
hiilihydraatteja tässä proteiinivalmisteessa on, mutta se sisältää kuitenkin
hyviä rasvoja ja aminohappoja. Aina ei voi voittaa.
Kaupassa oli palsternakka kausijuureksena, joten sitä päätyi
ostoskoriin, lisäksi vielä muutama kesäkurpitsa. Yhdessä härkiksen kanssa
näistä valmistui maukas vihannesvuoka.
Tein jokaiselle ruokailijalle aterian oman vuokaan, mutta
yhtä hyvin voit kasata tämän yhteen isompaan uunivuokaan.
Päälle lusikoin vielä raikasta paprika-sipulijogurttia.
PALSTERNAKKA-HÄRKISVUOKA 4:lle
Raaka-aineet:
- n ½ kg palsternakkaa
- n ½ kesäkurpitsaa
- 1 pkt härkistä
- 150 g tuorejuustoa (itse käytin aurajuustolla maustettua)
- 3 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta
- 2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
- voita/öljyä vuoan voiteluun
OHJE:
Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 175 astetta.
Pese kesäkurpitsat sekä palsternakat. Kuori jälkimmäinen.
Viipaloi ohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla tulee helposti).
Laita tuorejuusto kulhoon ja riko kanamunat joukkoon. Mausta
ripauksella suolaa ja pippuria.
Voitele uunivuoka/vuoat ja lado palsternakan ja kesäkurpitsan
siivuja vuorotellen vuokaan.
Jaa härkis vuokaan/vuokiin tasaisesti vihannesten väleihin.
Ripottele myllystä hiukan pippuria ja suolaa vihannesten päälle.
Kaada tuorejuusto-kananmunaseos vuokaan/vuokiin.
Laita lopuksi juustoraastetta pintaan.
Paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes
palsternakka on kypsää.
PAPRIKA-SIPULIJOGURTTI
- 1 ½ dl Turkkilaista jogurttia
- 1 pieni suippopaprika
- 1 pieni sipuli
- persiljaa
Pilko pieneksi paprika, sipuli ja persilja. Yhdistä kaikki aineet
jogurttiin ja sekoita. Mausteita tämä ei mielestäni kaivannut.
Lusikoi jogurttia valmiin palsternakka-härkisvuoan päälle.
Maukasta kasvis/vihannespäivää sinulle :).
Nam, näyttääpä herkulliselta.
VastaaPoistaMinulla on häpeäkseni edelleen härkis kokeilematta, mutta kyllä minä vielä senkin ehdin testaamaan. Vaikka sitten jollain tällaisella vuoalla.
Kaunis kiitos Minna :), härkistä kyllä suosittelen kokeilemaan ja olen aika monta ystävääni ihastuttanut. On kyllä erinomainen keksintö.
PoistaHianoa apetta
VastaaPoista