Nopeat ja helpot ruisrieskat sekä pinaattivoi ja se tuoksu




Jes, ihanaa Voice of Finland on taas alkanut telkkarista. Minä niin tykkään noista musiikkiohjelmista eikä tuolta telsusta oikein muuta kiinnostavaa tulekaan. Paitsi kokkiohjelmat ja hei minäkin pääsin osallistumaan yhteen niistä.

Kyseessä on uudelleen kuvattu Kokkisota J. Niin ja siis yleisössä istuin kokopäivän. Muistaakseni tuo ohjelma alkaa jo ensiviikolla. Silloisina vieraina olivat niin Duudsonit kuin Mari Perankoski ja Jouni Hynynen. Muistathan katsoa. Meillä yleisössä istuvilla oli ainakin tosi hauskaa J.




Kotona meillä on ollut aina tapana laittaa jotain kivaa syötävää, kun istutaan telkkarin eteen. Nyt ei mitään ihmeellistä kokkailtu, mutta hitsin hyviä ruisrieskoja kuitenkin ja päälle ihanaista pinaattivoita. Syönköhän minä muuten liikaa pinaattia? Oikein naurattaa, kun sitä on ollut nyt melkein joka ateriassa. Raudan saanti on siis ainakin taattu.







Ohjeen näihin tosi helppoihin ja nopeisiin ruisrieskoihin löysin K-ruoka lehdestä. Jogurtin muutin AB-jogurtista turkkilaiseksi ja jauhojen määrää lisäsin, muuten ohje samanlainen. Herkullinen tuoreen ruisleivän tuoksu tulee kotiin, kun näitä paistelee.

Pinaattivoikin valmistuu nopeasti tuoreita pinaatinlehtiä ryöppäämällä, lisäksi hiukan voita, jota jatkoin lusikallisella turkkilaista jogurttia.





NOPEAT JA HELPOT RUISRIESKAT JA PINAATTIVOI


Raaka-aineet rieskoille:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 ½ dl ruisjauhoja (+ jauhoja muotoiluun)
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ tl ruokasoodaa

OHJE:

Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita öljy siihen.

Sekoita ruisjauhot, suola, sokeri ja ruokasooda eri astiassa keskenään ja lisää jogurtti-öljy seokseen.

Peitä kulho liinalla tai kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä noin 20 minuutti.

Aseta uunin lämpötilaksi 225 astetta.

Laita leivinpaperi uunipellille.

Ota ruisjauhopussi viereen ja nostele lusikalla jauhotettuihin käsiin (taikinasta tulee 6 palloa). Taputtele tasaisiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle. Itse laitoin vielä seesamin siemeniä päälle, mutta se ei ole tarpeen.

Paista ruisrieskoja keskitasolla noin 15 minuuttia.


Raaka-aineet pinaattivoille:

  • n. 60 g pinaatinlehtiä
  • 0,6 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl turkkilaista jogurttia
  • suolaa ja pippuria

OHJE:

Laita vesi kiehumaan. Lisää pinaatinlehdet kiehuvaan veteen. Keitä vain hetki ja kaada lehdet siivilään. Huuhdo kylmällä vedellä.

Kuori valkosipulinkynnet.

Mittaa voi ja jogurtti mixeriin (tehosekoittimeen). Lisää valkosipulinkynnet sekä ryöpätty pinaatti. Aja tasaiseksi massaksi.

Mausta pinaattivoita suolalla ja pippurilla.

KIVAA LISÄÄ RUISRIESKOIHIN SAAT MYÖS LISÄÄMÄLLÄ 1 DL KURPITSANSIEMENIÄ TAIKINAAN.


Ja eikun nauttimaan vastaleivotuista ruisrieskoista.

7 kommenttia:

  1. Täytyypä ottaa rieska-resepti talteen. Apukokit ovat innokkaita leipureita, ja helpot ja terveelliset reseptit ovat tarpeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset rakastaa leipomista sehän onkin kivaa puuhaa, tässä taikina on melko "korteaa" joten leivontavaiheessa paljon jauhoja kouraan :) Mukavaa viikonloppua

      Poista
  2. Kuulostaa herkulliselle :) Voice minutkin koukuttaa telkkarin ääreen. Ruokaohjelmia tulee vähemmän seurattua, mutta Kokkisotaa silloin edelliskerroilla tuli silloin tällöin seurattua. Hynysjakso täytyy ehdottomasti muistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Voice ja Vain elämää ei sieltä teeveestä muuta tarttis tullakkaan :). Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Kuulostaapa tosi herkullisilta! Pinaattivoi näyttää niin hauskalta, että sitä pitää heti viikonloppuna kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja voihan tuota laittaa vaikka grillatulle kalalle. Mukavaa viikonloppua 😊

      Poista
  4. Ihanan näköiset rieskat:) Olen nyt toistaiseksi jauholakossa, mutta kyllä vielä joku päivä teen näitä:) Minäkin olen koukussa musiiikkikilpailu&kokkauskilpailuohjelmiin:)

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä