Jes, ihanaa Voice of Finland on taas alkanut telkkarista.
Minä niin tykkään noista musiikkiohjelmista eikä tuolta telsusta oikein muuta
kiinnostavaa tulekaan. Paitsi kokkiohjelmat ja hei minäkin pääsin osallistumaan
yhteen niistä.
Kyseessä on uudelleen kuvattu Kokkisota J. Niin ja siis yleisössä istuin kokopäivän.
Muistaakseni tuo ohjelma alkaa jo ensiviikolla. Silloisina vieraina olivat niin
Duudsonit kuin Mari Perankoski ja Jouni Hynynen. Muistathan katsoa. Meillä
yleisössä istuvilla oli ainakin tosi hauskaa J.
Kotona meillä on ollut aina tapana laittaa jotain kivaa syötävää,
kun istutaan telkkarin eteen. Nyt ei mitään ihmeellistä kokkailtu, mutta hitsin
hyviä ruisrieskoja kuitenkin ja päälle ihanaista pinaattivoita. Syönköhän minä
muuten liikaa pinaattia? Oikein naurattaa, kun sitä on ollut nyt melkein joka
ateriassa. Raudan saanti on siis ainakin taattu.
Ohjeen näihin tosi helppoihin ja nopeisiin ruisrieskoihin
löysin K-ruoka lehdestä. Jogurtin muutin AB-jogurtista turkkilaiseksi ja jauhojen
määrää lisäsin, muuten ohje samanlainen. Herkullinen tuoreen ruisleivän tuoksu
tulee kotiin, kun näitä paistelee.
Pinaattivoikin valmistuu nopeasti tuoreita pinaatinlehtiä
ryöppäämällä, lisäksi hiukan voita, jota jatkoin lusikallisella turkkilaista
jogurttia.
NOPEAT JA HELPOT RUISRIESKAT JA PINAATTIVOI
Raaka-aineet rieskoille:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl öljyä
- 2 ½ dl ruisjauhoja (+ jauhoja muotoiluun)
- ½ tl suolaa
- ½ rkl sokeria
- ½ tl ruokasoodaa
OHJE:
Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita öljy siihen.
Sekoita ruisjauhot, suola, sokeri ja ruokasooda eri astiassa
keskenään ja lisää jogurtti-öljy seokseen.
Peitä kulho liinalla tai kelmulla ja anna seistä
huoneenlämmössä noin 20 minuutti.
Aseta uunin lämpötilaksi 225 astetta.
Laita leivinpaperi uunipellille.
Ota ruisjauhopussi viereen ja nostele lusikalla
jauhotettuihin käsiin (taikinasta tulee 6 palloa). Taputtele tasaisiksi
rieskoiksi leivinpaperin päälle. Itse laitoin vielä seesamin siemeniä päälle,
mutta se ei ole tarpeen.
Paista ruisrieskoja keskitasolla noin 15 minuuttia.
Raaka-aineet pinaattivoille:
- n. 60 g pinaatinlehtiä
- 0,6 dl vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 1 rkl turkkilaista jogurttia
- suolaa ja pippuria
OHJE:
Laita vesi kiehumaan. Lisää pinaatinlehdet kiehuvaan veteen.
Keitä vain hetki ja kaada lehdet siivilään. Huuhdo kylmällä vedellä.
Kuori valkosipulinkynnet.
Mittaa voi ja jogurtti mixeriin (tehosekoittimeen). Lisää
valkosipulinkynnet sekä ryöpätty pinaatti. Aja tasaiseksi massaksi.
Mausta pinaattivoita suolalla ja pippurilla.
KIVAA LISÄÄ RUISRIESKOIHIN SAAT MYÖS LISÄÄMÄLLÄ 1 DL KURPITSANSIEMENIÄ TAIKINAAN.
KIVAA LISÄÄ RUISRIESKOIHIN SAAT MYÖS LISÄÄMÄLLÄ 1 DL KURPITSANSIEMENIÄ TAIKINAAN.
Ja eikun nauttimaan vastaleivotuista ruisrieskoista.
Täytyypä ottaa rieska-resepti talteen. Apukokit ovat innokkaita leipureita, ja helpot ja terveelliset reseptit ovat tarpeen.
VastaaPoistaLapset rakastaa leipomista sehän onkin kivaa puuhaa, tässä taikina on melko "korteaa" joten leivontavaiheessa paljon jauhoja kouraan :) Mukavaa viikonloppua
PoistaKuulostaa herkulliselle :) Voice minutkin koukuttaa telkkarin ääreen. Ruokaohjelmia tulee vähemmän seurattua, mutta Kokkisotaa silloin edelliskerroilla tuli silloin tällöin seurattua. Hynysjakso täytyy ehdottomasti muistaa!
VastaaPoistaJoo Voice ja Vain elämää ei sieltä teeveestä muuta tarttis tullakkaan :). Mukavaa viikonloppua <3
PoistaKuulostaapa tosi herkullisilta! Pinaattivoi näyttää niin hauskalta, että sitä pitää heti viikonloppuna kokeilla :)
VastaaPoistaKiva kuulla ja voihan tuota laittaa vaikka grillatulle kalalle. Mukavaa viikonloppua 😊
PoistaIhanan näköiset rieskat:) Olen nyt toistaiseksi jauholakossa, mutta kyllä vielä joku päivä teen näitä:) Minäkin olen koukussa musiiikkikilpailu&kokkauskilpailuohjelmiin:)
VastaaPoista