KASVISPYTTÄRIÄ PURJOLLA JA HERKKUSIENILLÄ
Mielitekoja, miten niille voi sanoa ei? Koko päivän maistui suussa ja pyöri silmissäkin pannulla paistettu pyttäri. Mutta miten ihmeessä minä nyt sellaista voisin syödä, kun yritän välttää kaikkea liika hiilihydraattista ruokaa muutenkin.

Pyydän armoa itselleni ja sitä saankin hiukan lukemalla tällä hetkellä Nina Sarellin kirjoittamaa kirjaa 50:50. On muuten upea kirja, joka on todella tehnyt minuun vaikutuksen mielenkiintoisilla ja varsin totuuden mukaisilla väitteillään ja toteamuksillaan.

Tässä en ala purkaa enkä arvostele kirjaa vielä tarkemmin, haluan palata siihen hiukan myöhemmin. Kirja antaa paljon ajattelemisen aihetta laihduttamisesta ja painonhallinnasta, joka on myös sisäistettävä.Annan luvan himoilleni, mutta skarppaan kuitenkin sen verran, että pyttäristäni tulee pelkkä kasvisversio. Toki parempi olisi ollut vaihtaa tuo peruna bataatiksi tai vaikka palsternakaksi, mutta se jäi vain ajatuksen tasolle.

Pyttipannua en ole kyllä tehnyt herraties koska, en edes muista. Meillä nimittäin perunaa syödään enää todella harvoin, ehkä alkukesästä eniten, kun uudet perunat tulevat myyntiin.
Tämä kasvispyttis ei tarvitse ylitse jääneitä keitettyjä perunoita, vaan valmistuu mainiosti raaoista potuista. Voisin muuten väittää, että parempaa on kuin keitetyistä. Raaat perunat pysyvät paremmin koossa paistettuina ja pintakin on rapeampi.

Lisäksi pyttikseen tarvitaan purjoa, herkkusieniä ja kananmunia. Mausteina käytin suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta ja kurkkumaa eli ihan perusmausteita.KASVISPYTTÄRI PURJOLLA JA HERKKUSIENILLÄ 4:lle


Raaka-aineet:

  • 6-7 raakaa perunaa (n. 750g)
  • 300 g herkkusieniä (isoja 6-7 kpl)
  • 150 g purjoa (n. 25 cm pätkä)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl voita
  • 4 kananmunaa
  • suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta, kurkkumaa


OHJE:

Kuori ja pilko perunat noin 1.5 cm kuutioiksi.

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Siivuta ohuiksi renkaiksi.

Puhdista talouspaperilla herkkusienet ja viipaloi ne.

Laita paistinpannu liedelle kuumenemaan ja lisää öljy sekä voi.

Lisää perunakuutiot pannulle ja paista niitä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.

Alenna lämpöä ja lisää pannulle purjorenkaat. Jatka paistamista noin 5 minuuttia.

Lopuksi lisää pannulle herkkusienet ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Voit laittaa kannen pannulle, se nopeuttaa pyttärin valmistumista.

Kun perunat ovat ”al dente” melkein kypsät lisää mausteet (noin 1 tl paprikajauhetta ja kurkkumaa) suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Sekoita vielä hyvin.

Tee neljä koloa pyttikseen pannun pohjaan asti ja riko kananmunat koloihin. Alenna lämpö melko alhaiseksi.

Kun kanamunat ovat tarpeeksi hyytyneet tarjoa pyttistä vaikka punajuurisiivujen kera. Oli ihan pakko raastaa vielä parmesania päälle.


Ja tosiaan perunan voit vaihtaa bataatiksi, lantuksi ja esimerkiksi palsternakaksi. Kypsennysaika vain vaihtelee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä