HERKULLISET JA KUOHKEAT VHH SUOLAISET MUFFINIT LÄSKIPÄÄ-RESEPTILLÄ



Kädet ovat syyhynneet jo pidemmän aikaa päästä leipomaan, mutta eihän se ole käynyt päinsä tämän mun ”kuihdutuslaarin” takia. Leipääkään en ole näiden parin kuukauden aikana syönyt muutamaa ruisleivänpalaa lukuun ottamatta lainkaan.


Facebookin mainoksissa on pyörinyt ulkomaalaisia keto-ohjeita oikein urakalla, siis kyllästymiseen asti, mutta olihan niistä nyt pikku hyötykin. Nimittäin löysin tämän ”LÄSKIPÄÄ” , alkuperäiseltä nimeltään fathead –taikinan ohjeen. Taikina on vähähiilihydraattinen eikä siinä ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja. Tämä siis sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Siitä on tehty niin sämpylöitä kuin pizzaakin.


Reseptejä oli googlettamalla kymmenittäin, hiukan erilaisia kaikki, joten laitoinpa minäkin lusikkani soppaan ja tein omanlaiseni reseptin.

Näistä muffineista tuli todella kuohkeita ja hmmmm… vähän liiankin hyviä. Meinasin nimittäin syödä överit.


Nämä muffinit toimivat hyvin aamu- tai iltapalalle, sillä ne valmistuvat varsin nopeasti ja vaivattomasti. Tein taikinan yleiskoneella, mutta hyvin tämä onnistuu ihan käsipelilläkin.



Muffinit maustoin pinaatilla ja miniluumutomaateilla, mutta sinähän voit täyttää ne miten itse haluat esim. kinkulla, pekonilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla tai oliiveilla ja fetalla.


VHH SUOLAISET MUFFINIT 12 kpl

Taikina:

  • 2 kananmunaa
  • 130g maustamatonta tuorejuustoa (voit toki käyttää myös esim.yrttimaustettua)
  • ripaus suolaa
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl mozzarella juustoraastetta ja juustoraastetta myös muffinien päälle
  • Vuokasprayta muffinipellin voiteluun


PÄÄLLE:

  • noin 70-100g tuoretta pinaattia 
  • 8-10 miniluumutomaattia
  • persiljaa


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta (kiertoilmauuni) tai 200 astetta (tavallinen uuni).

Riko kananmunat kulhoon ja lisää tuorejuusto. Sekoita hyvin. Lisää ripaus suolaa.

Mittaa mantelijauhot ja sekoita niiden joukkoon 1 tl leivinjauhetta sekä saman verran ruokasoodaa. Sekoita jauhot taikinaan.

Lisää lopuksi 2 dl mozzarella juustoraastetta ja sekoita.

Taikinasta jää tosi löysä. Voit laittaa sen jääkaappiin vähäksi aikaan odottamaan.

Laita reilu litra vettä kiehumaan ja lisää pinaatit, kun vesi kiehuu. Ryöppää nopeasti ja kaada lävikköön (voit laskea kylmää vettä päälle). Purista pinaatin lehdet nyrkissä ihan kuivaksi palloksi ja leikkaa sitten veitsellä se pieneksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.

Voitele muffipelti ohuelti vuokaspraylla.

Laita ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen muffinikoloon, tee pikkulusikalla pieni syvennys täytettä varten.

Laita nokare pinaattia (noin 1 tl) sekä muutama tomaatin siivu syvennykseen ja lopuksi vielä mozzarella juustoraastetta (noin 1 rkl/muffini) päälle.

Paista noin 10 minuuttia.

Ripottele päälle vielä tuoretta persiljaa.

Kiva kun kävit vierailulla ja ilahdun kovasti myös kommentistasi <3.

20 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja varmasti herkullisia <3 Näihinhän voikin täytteeksi itseasiassa upottaa mitä tahansa. Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja juu täytteet voi valita oman mielen mukaisesti.
      urinkoist loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista
  2. Siis niin hyvännäköisiä ja kuohkeita kuin mitkä. Noita varmasti tulisi syötyä se överimäärä :)
    Ihanaa iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, överiksi meinasi mennä, onneksi osaan jo hiukan hillitä halujani ruuan suhteen :D.
      Kivaa helmikuun viimeistä sinulle <3.

      Poista
  3. Oijoi, nyt tuli nälkä :) Näitä täytyy joku kerta paistaa ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Maikku ja kiitos <3. Ja tosiaan suosittelen kokeilemaan, meillä näistä tykättiin kovasti.

      Poista
  4. Ruokalusikallinen...? Kyllä tuossa puoli desiä on ainakin/kippo tai sitten kyseessä on joku minimuffinivuoka��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan ruokalusikallinen riittää ja sillä saat juuri sen 12 koloa täyteen. Muistithan myös sen kolon, joka tehdään täytteitä varten.

      Poista
  5. Nam nam mitä herkkua. Samantapaisista olen minäkin joskus postannut, en tosin mantelijauhoilla. Tuollainen kyllä. maistuisi nyt, tulin ihan nälkäiseksi💗Hyvää perjantaita Sari💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Jael <3. Näistä tuli kyllä hyviä muffineita j näin kun haluan syödä vhh:ta niin juuri passeli resepti.
      Kivaa helmikuun viimeistä päivää sinulle :).

      Poista
  6. Olipa onni että löysi tän reseptin. Kertakaikkisen hyviä. Tein heti kohta toisen annoksen jossa täyte sieni sipuli silppua, freesattuna tietenkin. Onko sulla lisää yhtä hyviä vhh reseptejä. Terkuin Hilkka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Hilkka, kiva kun löysit tänne blogiin ja mukava kuulla, että myös sinä pidit näistä muffineista :). VHH reseptejä löydät blogista, kurkkaa blogin etusivun kuvan alta löytyy VHH ja paina siitä.

      Kivaa keskiviikkoa sinulle <3.

      Poista
  7. Kärsiikö jotenkin pakastaessa? Aattelin tehdä ja pistää osan pakkaseen🙂

    VastaaPoista
  8. Tein pesto ja oliivi täytteellä ja omg miten ihania. Viisi meni alkupaloiksi enkä vieläkään malttaisi lopettaa. Aivan ihana resepti. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa kuulla,että maistuivat! Oikein hyvää kesän jatkoa sinulle :)

      Poista
  9. Ymmärsinkö oikein, tässä ohjeessa juustoraastetta ei siis sulateta ennen muiden ainesten joukkoon sekoittamista? Toivottavasti meni oikein - aion kokeilla pikaisesti, kun näyttävät nuo muffinit niin herkullisilta!

    VastaaPoista
  10. No mutta hyvää tuli perusohjeella! Puoliso ehdotti makeaa versiota kaffinisuksi: vaniljatuorejuusto, marjat tai pienet hedelmälohkot, kenties omenaraaste - ehkä kokeilen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla ja tuo uusi innovaatio kuullostaa myös hyvältä, taidanpa testata minäkin. Kivaa viikonloppua :).

      Poista
  11. Tänään ajattelin tehdä. Sopivan myrskyinen ja sateinen päivä. Täytyy vain käydä kaupan kautta. Taidanpa kokeilla myös makeaa versiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eija, mahtava kuulla ja todellakin päivä on mitä parhain leipomiseen tai mieluiten lentäisin lämpimään :D.
      Toivottavasti nämä maistuvat myös sinulle!

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä