Nyt saa luumuja kaupasta vähän yli euron kilo. Luumuista
saa vaikka mitä herkkuja, mutta nyt päätin tehdä tuore luumuista kiisseliä.
Yleensähän tuota kiisseliä tulee keitettyä kuivatuista
luumuista ja viimeistään joulun tienoilla.
Luumujen on todettu vilkastuttavan aineenvaihduntaa sekä vahvistavan
vastustuskykyä. Juuri näitä olin
kaivannut.
Kiisselin maustoin perinteisen kanelin ohella myös
tähtianiksella ja juu, kiisselistä tuli super hyvää J. Tästä ohjeesta riittää isommallekin porukalle.
LUUMUKIISSELI TUOREISTA LUUMUISTA
Raaka-aineet:
- 1 kg tuoreita luumuja
- 1 l vettä
- 1,5 dl sokeria
- ½ tl kanelia
- 1 tähtianis
- 1 tl sitruunamehutiivistettä
Suurustamiseen:
- 1 dl vettä
- 4 rkl perunajauhoja
- pinnalle sokeria
OHJE:
Laita lohkot kattilaan. Mittaa vesi ja lisää sokeri, kaneli
sekä tähtianis.
Keitä 20 minuuttia.
Kaada keitto siivilän läpi ja laita pelkkä mehu takaisin
kattilaan, lisää 1 tl sitruunamehutiivistettä. Lämmitä luumumehua.
Sekoita 4 rkl perunajauhoja 1 dl vettä ja lisää se koko ajan
sekoittaen kuumaan keittoon. Kiisseli on valmis, kun se alkaa poreilla.
Kaada luumut siivilästä tarjoiluastiaan ja päälle valmis
kiisseli kattilasta.
Sirottele pinnalle hiukan sokeria, ettei kiisselin pintaan
tule kalvoa.
Halutessa voit vispata kermaa kiisselin päälle.
MUKAVAA SYKSYN JATKOA!
Kiitos reseptistä, minähän rakastan luumukiisseliä (joka on joulupöydän jälkkärikunkku)! Ja totta mooses siihen tarvitaan kermavaahtoa. Ei onnaa ilman :D
VastaaPoistaMuiskuja ihana Sari!
Heissan Taru, ollaan siinä mielessä samiksia, luumukiisseliä pitää saada ja mähän nyt syön luumuja aina :D.
PoistaMuksuja myös sulle <3.
Onpa kaunista kiisseliä, upean väristä. Kyllä tämä näyttää paljon houkuttelevammalta kun jouluinen ruskea kiisseli.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Sari <3
Kiitos paljon Outi ja juu samaa mieltä sun kanssa, kauniimman väristä tulee tuoreista luumuista :).
PoistaOnpa kauniin väristä! Ihana idea <3
VastaaPoistaKiitos paljon Kimmo ja tosiaan kyllä tämä sen ruskean perinteisen kiisselin voittaa värillään ja jotenkin maistuukin freesimmältä 😊
PoistaAivan ihanat kuvat ja kiisseli tuo nostalgisia muistoja omasta lapsuudesta, tosin se kiisseli ei vaan noin kauniilta näyttänyt.
VastaaPoistaIhanaa joulua Sari <3
Hei Tiia, luumukiisseli kuuluu niin jouluun, sillähän ne rasvaiset ruuatkin sulaa nopeammin :D. Kiitos sinulle ihana toivotuksista ja oikein tunnelmallista joulua myös sinulle <3.
PoistaMoikkelis, sovelsin ohjettasi, lisäsin jääkaappiin jääneet juuri kerätyt punaiset herukat 0.5dl, ans kattoo mitä tuli :D
VastaaPoistaNo mutta, varmasti hyvää kiisseliä, hienoa innovointia :).
PoistaHei! Yritin tässä pohtia, miksi otit luumut erikseen ennen perunajauhojen lisäämistä. Helpottaako se perunajauhojen sekoittamista, näyttääkö lopputulos paremmalta vai oliko jokin muu syy? Ajattelin itse kokeilla tätä piakkoin, kun vaikuttaa herkulliselta ohjeelta.
VastaaPoistaHei Tanya ja juuri niin kuin pohditkin, tuon perunajauho-vesi seoksen saa helpommin vispattua kiisseliin, lopputulos on tasaisempi eikä tule paakkuja.
PoistaMukavaa keskiviikkoa sinulle :).
Heippa! Ihanan simppeliä ja lopputulos äärimmäisen herkullinen, kiitos hyvästä ohjeesta! �� Tällä otin juuri ensikosketuksen tuoreiden luumujen "jalostukseen". ��
VastaaPoistaHeissan Jenni ja olipa kiva kuulla, että pidit reseptistä. Meillekin maistuu tämä luumukiisseli ympäri vuoden.
PoistaMukavaa syksyn jatkoa sinulle <3.