Heissan, pidettäisiinkö tänään pizzapäivä.
Pizzoja löytyy joka lähtöön, vain mielikuvitus
taitaa olla rajana.
Kauhean
usein ei pizzoja tule tehtyä, johtuu varmaan siitä, kun en ole mikään
varsinainen leivän syöjä.
Miestäni haluan kuitenkin välillä helliä, pizzat
kun ovat hänen herkkuansa
Viimeaikoina on pizzapohjissa näkynyt myös erilaisia
kastikkeita. Perinteisten tomaattikastike pizzojen rinnalle on tullut ns.
valkoisia pizzoja ja tätä soveltaen, halusin myös itse kokeilla jotain uutta.
VIHERPIZZA, YRTTI-SMETANAKASTIKKEELLA
Raaka-aineet:
pohjaan:
25 g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl pizzamaustetta
½ tl suolaa
ripaus sokeria
4 ½ dl durumvehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
kastike:
150 g smetanaa
tuoretta basilikaa ja persilijaa (1/2 ruukkua
kumpaakin)
1 ½ kuivattua rakuunaa
ripaus suolaa ja pippuria
2-3 kevätsipulia
2-3 valkosipulinkynttä
pinnalle:
150 g Greve Allerum juustoa
n. 200-300
g keitettyä parsakaalia ja parsaa (voit jättää toisen pois)
miniluumutomaatteja
pepperonisiivuja (Saarioinen pienet pepperonimakkara
siivut 150 g paketti)
OHJE:
Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, sokeri ja pizzamauste.
Lisää durum vehnäjauhot desi kerrallaan ja
sekoita.
Vaivaa taikinaa käsin ja lisää lopuksi öljy.
Anna taikinan nousta lämpimässä, liinan alle
peitettynä n. 40 minuuttia.
Tee pizzakastike.
Mittaa smetana astiaan.
Silppua tuoreyrtit sekä kevätsipuli ja lisää ne
astiaan.
Raasta valkosipulinkynnet joukkoon.
Lisää kuivattu rakuuna (voit käyttää myös
tuoretta)
Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Kun taikina on noussut. Tee siitä pötkö ja leikkaa
joko 5 pientä pullaa tai 2 suurempaa. Laita pizzatpallot leivinpaperin päälle
uunipellille ja liinan alle. Anna nousta vielä sen aikaa kunnes uuni on valmis.
Aseta uunin lämpötilaksi 220.
Puolita n. 15-20 miniluumutomaattia.
Raasta juusto.
Leivo pizzapullat ohuiksi pohjiksi ja laita takaisin leivinpaperin päälle.
Lusikoi yrtti-smetana kastike pizzojen päälle.
Ripottele juusto päälle.
Lisää parsat, tomaatin puolikkaat sekä
pepperonimakkarat.
Paista pizzoja uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Paista yksi pelti kerrallaan, vaikka käyttäisit
kiertoilmauunia.
Vinkki:
Ennen tarjoilua voit lorauttaa päälle vielä hyvää
oliiviöljyä tai vihreää pestoa.
Pakko jossain vaiheessa kokeilla, näyttää tosi ihanalta ja muutenkin - vaihtelu virkistää.
VastaaPoistaKiitos Tuija ja kiva kuulla :). Vaihtelu tosiaan virkistää. Kiva kokeilla jotain uutta, varsinkin silloin kun on kokkailuvire päällä.
VastaaPoista