Sima kuuluu ehdottomasti vapun perinteisiin. Eikä ihme, sillä sehän on ihanan raikas ja poreileva janojuoma.
Yhden simasatsin jälkeen valmistusta voi jatkaa vaikka läpi kesän. Perinteisen sitrussiman seuraksi on tullut vaikka ja mitä. Juurikin luin Sweet food o`mine blogin inkivääri-chili simasta, jota on myös ehdottomasti kokeiltava.
Jääkaapissa on nököttänyt kaksi litran pulloa syksyllä keitettyä marja-aronian mehutiivistettä. Siitähän se ajatus sitten lähti.
Tästä simasta tuli upean väristä ja makukin on ihanan aromaattinen.
Voisikohan tätä leikkisästi kutsua terveyssimaksi, marja-aroniastahan löytyy runsaasti c-vitamiineja.
MARJA-ARONIA SIMA
Raaka-aineet:
5 l vettä
1/2 l marja-aronian mehutiivistettä (sokeroitua)
1 1/2 sitruunaa
5 dl sokeria (voit korvata osan fariinisokerilla, jos haluat syvemmän värin)
nokare tuore hiivaa
OHJE:
Pese sitruunat hyvin. Kuori keltainen osa talteen ja leikkaa valkoinen osa pois, siivuta sitruunan liha. Laita päällyskuori ja siivut sankoon.
Keitä puolet vedestä kiehuvaksi.
Mittaa sokeri ja mehutiiviste sankoon.
Kaada kiehuva vesi päälle.
Laita loput vedet kylmänä sankoon.
Odota että vesi on huoneen lämpöistä (väh. alle 30 asteista, itse käytin mittaria)
Sekoita hiiva ensin pieneen määrään nestettä ja lisää se sitten sankoon.
Peitä sanko harsolla ja anna käydä vuorokauden.
Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria ja rusinoita.
Pullota sima. Jätä sankon pohjan sakka käyttämättä.
Siirrä pullot kylmään odottamaan noin 2-3 vuorokautta.
Sima on valmis kun rusinat nousevat pintaan.
Tarjoa sima kylmänä tai jäillä.
Kiitos linkkauksesta :) Hei, miten on tiedätkö.. onko marja-aronia eri asia kuin saskatoon?
VastaaPoistaHeissan Sari, anteeksi huomasin vasta sun kysymyksen, mutta joo eri marjoja ovat. Aroniaakin löytyy kahta ja marja-aronia on kehitelty vartavasten syötäväksi.
Poista